Het Zweedse merk Happy Socks is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot een wereldwijd bekende speler in de modesector. Happy Socks staan voor kwaliteit, stijl en modebewustzijn en die drie elementen worden op zo’n perfecte wijze gecombineerd dat ze talrijke mannen en vrouwen hebben weten te overtuigen. Happy Socks zijn ook gewoon sokken om vrolijk van te worden, zo verklaarden oprichters Viktor Tell en Mikael Soderlindh in verschillende interviews. Happy is namelijk de hele filosofie achter het merk, zo blijkt. Laten we eens kijken wat Happy Socks zo onderscheidend maakt.

Vrolijke mode

In de lente van 2008 hadden Mikael en Viktor het idee dat een beetje vrolijkheid wel z’n plaats had tussen de ernstige mannen- en vrouwenmode van dat moment. Omdat ze wel beseften dat felgekleurde pakjes of broeken niet morgen reeds zouden doorbreken in de mannenmode besloten ze zich in de eerste plaats op accessoires te richten. Happy Socks was geboren!
Happy Socks zijn dan ook duidelijk uniseks en ze richten zich dus zowel op mannelijke als vrouwelijke klanten. Happy Socks-ontwerpers laten zich inspireren door felle kleuren in de natuur maar ook op reclameborden, in de neonverlichting van etalages en in de drukke mensenmassa’s van grote steden. Viktor verklaarde ooit dat Tokyo z’n belangrijkste inspiratiebron is.

Oranje geruite Happy Socks


De sokken van dit merk zijn zo felgekleurd dat ze echte aandachtstrekkers zijn. Dat was tot 2008 eigenlijk erg not done voor een accessoire dat, zo vonden de meeste mensen toen, vooral discreet moest blijven.
Het gaat bij Happy Socks natuurlijk niet enkel om de kleuren want ook de patronen zijn erg opvallend. De combinatie van die twee factoren is wat Happy Socks zo uniek maakt. Veel mensen lijken Happy Socks juist te kiezen omdat ze zo speels en intrigerend zijn. Mannen en vrouwen die Happy Socks dragen lijken daarmee een tegengewicht proberen te vinden voor de grijze degelijkheid van het dagelijkse leven. Het is een manier om je speelse kantje op een opvallende maar toch discrete wijze te tonen.

Een wereldwijd succes

Ondertussen is Happy Socks wereldwijd vertegenwoordigd met winkels in New York, Tokyo, Hong Kong, Moskou, Seoul, Stockholm enzovoort. Het zijn volgens de oprichters de kwaliteiten van hun product, evenals de innovatie en de slimme internationale strategie, die maakten dat Happy Socks zo’n wereldsucces werd.
Happy Socks verkoopt meer dan 10 miljoen paar sokken per jaar en het merk blijft snel groeien. Steeds meer Nederlandse kledingwinkels informeren zich over een partnerschap met de Zweden om de vrolijke sokken ook in de rekken te kunnen leggen. Uiteraard kun je de Happy Socks ook in onze online webwinkel voor overhemden en shirts terugvinden, onder de rubriek ‘Accessoires’.

Stoere mannenbenen met vrolijke Happy Socks

Zoek je een leuk en origineel cadeau? Talrijke mannen en vrouwen zullen deze kerst weer Happy Socks onder de kerstboom vinden. Ben je niet zeker of Happy Socks de juiste keuze zijn? Dan helpen wij je graag een betere keuze te maken uit onze ruime collectie accessoires, overhemden en shirts. Aarzel dus niet om onze raad te vragen, wij staan altijd voor je klaar!