Dat er veel verschillende soorten overhemden verkrijgbaar zijn is voornamelijk te danken aan het feit dat je er alle kanten mee op kan. De grote variatie in overhemden zorgt er ook voor dat ze zeer populair zijn bij zowel modieuze als minder modieuze mannen.

Zo zijn er overhemden met vrolijke kleurige dessins die je in de zomer op het strand over een short heen kan dragen, maar ook overhemden die je bij een smoking of pak kan dragen. Maar ook de casual stijl, bijvoorbeeld bij een jeans, is perfect geschikt om een overhemd bij te dragen. Voor iedere gelegenheid die zich in een mensenleven voordoet is wel een overhemd te vinden.

De variaties die er in overhemden te vinden zijn kunnen we hier echt niet allemaal plaatsen. Daar zou op zich een eigen website nog niet genoeg voor zijn. We behandelen hieronder dus de meest voorkomende soorten overhemden;

De meest voorkomende soorten overhemden zijn van een effen kleur, maar ook een gestreept dessin behoort tot de absolute favorieten bij de kopers. Daarnaast zijn er gelegenheden die gewoonweg schreeuwen om een uitbundig dessin. Bijvoorbeeld een wandeling op het strand op een zomerse dag. Ook dit soort dessins zijn in de zomer dan ook veelvuldig te koop.

De stof die voor de overhemden gebruikt wordt is veelal afhankelijk van het doel waarvoor hij gedragen gaat worden. Het laatstgenoemde overhemd met zomerse dessin zal veelal in het luchtdoorlatende katoen of linnen uitgevoerd worden, terwijl de overhemden onder een net pak vaak uitgevoerd zijn in viscose of zelfs zijde. De twee laatstgenoemde zijn dan ook zeer geschikt op met een mooie stropdas te dragen. Dat geeft een outfit vaak net even die finishing touch.

Ook de kragen, mouwen en manchetten zorgen er vaak voor dat overhemden er ineens heel anders uit kunnen zien. Zoals ook het gebruik van contrastkleuren aan de binnenzijde van overhemden voor een ander uiterlijk kunnen zorgen. Hier wordt verder op ingegaan op de pagina; overhemden op maat.