Boordmaat 38 Overhemden

Boordmaat 38 Overhemden Boordmaat 38 Overhemden

Boordmaat 38 overhemden in één overzicht. Alle boordmaat 38 overhemden of maat Small overhemden op één pagina. Om de maat van een overhemd te bepalen wordt de boordmaat gebruikt. Een overhemd met boordmaat 38 zegt iets over de maten en verhoudingen van het gehele overhemd. Bij boordmaat 38 hoort een nekomvang van 38 centimeter of 15 inch. Op deze pagina vindt u een volledige collectie van "boordmaat 38 overhemden". Vindt het perfecte shirt. Lees meer...

Filters (2)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 639

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filters (2)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 639

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Boordmaat 38 Overhemden

Boordmaat 38 overhemden in één overzicht. Alle boordmaat 38 overhemden of maat Small overhemden op één pagina. Om de maat van een overhemd te bepalen wordt de boordmaat gebruikt. Een overhemd met boordmaat 38 zegt iets over de maten en verhoudingen van het gehele overhemd. Bij boordmaat 38 hoort een nekomvang van 38 centimeter of 15 inch. Op deze pagina vindt u een volledige collectie van "boordmaat 38 overhemden". Vindt het perfecte shirt.

Boordmaat 38 overhemden: overzichtelijk op één pagina
Op deze pagina vindt u alle overhemden in maat 38. Maat 38 betekent ook wel boordmaat 38. En soms wordt ook maat Small of maat S gebruikt. Deze maat wordt vaak gedragen door wat kleinere of smallere mannen. De overhemden zijn verkrijgbaar in meerdere pasvormen: zoals Regular Fit, Slim Fit en Modern Fit. Je koopt overhemden met boordmaat 38 eenvoudig en vertrouwd online. Onze overhemden worden overal ter wereld verzonden. Al onze boordmaat 38 overhemden zijn gemakkelijke online te bestellen en worden snel afgelverd.

Overhemden met boordmaat 38

Een overhemd wordt dus altijd uitgekozen op boordmaat ofwel nekmaat. Heb je boordmaat 38, dan vraag je altijd naar overhemden met boordmaat of nekmaat 38 in een winkel (en die zullen meestal goed zitten). Bij boordmaat 38 horen dan de juiste mouwlengte en shirtlengte voor de rest van je lijf zodat het overhemd lekker zit.

Het getal 38

Acht-en-dertig is op het eerste oog geen bijzonder getal. Het is het natuurlijke getal dat volgt op 37 en komt voor 39. Het is het atoomnummer voor het scheikundig element SR. En 38 is een hoofdtelwoord. In overhemden land is boordmaat 38 wel een bijzonder getal. Alle mannen met nekmaat 38 centimeter kunnen zo hun perfecte overhemd vinden.

Boordmaat 38 overhemden gemakkelijk online bestellen en kopen

De boordmaat bepaalt het overhemd

Overhemden voor mannen hebben een criterium dat eigenlijk alle maten bepaald: de boordmaat. Je boordmaat is in feite de maat van de boord van een overhemd aan de binnenkant van het overhemd gemeten. Het is afgeleid van de omtrek van je nek - logisch: hier moet het overhemd omheen vallen. De boordmaat is belangrijk om te weten - omdat je zonder moeilijk een passend overhemd vindt. In westerse landen is het zelfs zo dat de boordmaat alle maten en verhoudingen van het overhemd bepaald. In dit geval zoekt u een overhemd met boordmaat 38.

Heeft u echt een overhemd met boordmaat 38 nodig?

De juiste boordmaat kiezen zorgt ervoor dat de boord goed om de hals sluit en niet te strak zit of juist te los. Zorg ervoor dat je van te voren je maten weet om de juiste keuze te maken. Indien u vaak een das draagt is het belangrijk dat u voldoende ruimte heeft tussen de boord en de nek (1-2 cm): zo kunt u na een lange dag nog goed adem halen. Een casual overhemd dat u nooit helemaal gesloten draagt mag soms best een maatje kleiner zijn zodat het overhemd wat getailleerder aanvoelt.

Maat 38 overhemd

Hoe meet ik de boordmaat?

Vraag een ander om de boordmaat secuur op te meten in plaats van het zelf te doen. Meet de boord rond de basis van je nek, waar de kraag hoort te zitten. Leg een meetlint zodanig rond de nek op de plaats waar normaal gesproken de kraag van het overhemd zit (of je adamsappel). Het aantal centimeters van de omtrek van je nek is gelijk ook de maat van het overhemd. Rond dit getal sowieso af naar boven en tel er naargelang de gewenste speling 1 of 2 centimeters bij op (zakelijk) of niet (casual). Je kunt natuurlijk ook een ander overhemd uit de kast pakken dat lekker zit en als het goed is staat hier dan in "boordmaat 38".

Post your comment

Overhemden.com