Boordmaat 42 Overhemden

Boordmaat 42 Overhemden Boordmaat 42 Overhemden

Boordmaat 42 overhemden. Kies hier uit het complete overzicht boordmaat 42. De overhemden in boordmaat 42 kunnen ook omschreven worden als maat Large of maat L. Om de maat van een overhemd te bepalen wordt de boordmaat gebruikt. Een overhemd met boordmaat 42 zegt iets over de maten en verhoudingen van het gehele overhemd. Op deze pagina kunt u een keuze maken uit duizenden overhemden. Zo vindt u het perfecte "boordmaat 42 overhemd". Lees meer...

Filters (3)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters (3)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Boordmaat 42 Overhemden

Boordmaat 42 overhemden. Kies hier uit het complete overzicht boordmaat 42. De overhemden in boordmaat 42 kunnen ook omschreven worden als maat Large of maat L. Om de maat van een overhemd te bepalen wordt de boordmaat gebruikt. Een overhemd met boordmaat 42 zegt iets over de maten en verhoudingen van het gehele overhemd. Op deze pagina kunt u een keuze maken uit duizenden overhemden. Zo vindt u het perfecte "boordmaat 42 overhemd".

Boordmaat 42 overhemden: eenvoudig en vertrouwd online te bestellen

Hier vind je alle overhemden die beschikbaar zijn met boordmaat 42. Je koopt overhemden met boordmaat 42 eenvoudig en vertrouwd online. Onze overhemden worden overal ter wereld verzonden. Al onze boordmaat 42 overhemden zijn gemakkelijke online te bestellen en worden veilig bij u afgeleverd.

Overhemden met boordmaat 42

Een overhemd wordt dus altijd uitgekozen op boordmaat ofwel nekmaat. Heb je boordmaat 42, dan vraag je altijd naar overhemden met boordmaat of nekmaat 42 in een winkel (en die zullen meestal goed zitten). Bij boordmaat 42 horen dan de juiste mouwlengte en shirtlengte voor de rest van je lijf zodat het overhemd lekker zit.

Boordmaat 42 overhemden gemakkelijk online bestellen en kopen

De boordmaat bepaalt het overhemd

Overhemden voor mannen hebben een criterium dat eigenlijk alle maten bepaald: de boordmaat. Je boordmaat is in feite de maat van de boord van een overhemd aan de binnenkant van het overhemd gemeten. Het is afgeleid van de omtrek van je nek - logisch: hier moet het overhemd omheen vallen. De boordmaat is belangrijk om te weten - omdat je zonder moeilijk een passend overhemd vindt. In westerse landen is het zelfs zo dat de boordmaat alle maten en verhoudingen van het overhemd bepaald. In dit geval zoekt u een overhemd met boordmaat 42.

Heeft u echt een overhemd met boordmaat 42 nodig?


De juiste boordmaat kiezen zorgt ervoor dat de boord goed om de hals sluit en niet te strak zit of juist te los. Zorg ervoor dat je van te voren je maten weet om de juiste keuze te maken. Indien u vaak een das draagt is het belangrijk dat u voldoende ruimte heeft tussen de boord en de nek (1-2 cm): zo kunt u na een lange dag nog goed adem halen. Een casual overhemd dat u nooit helemaal gesloten draagt mag soms best een maatje kleiner zijn zodat het overhemd wat getailleerder aanvoelt.

Maat 42 overhemd

Hoe meet ik de boordmaat?


Vraag een ander om de boordmaat secuur op te meten in plaats van het zelf te doen. Meet de boord rond de basis van je nek, waar de kraag hoort te zitten. Leg een meetlint zodanig rond de nek op de plaats waar normaal gesproken de kraag van het overhemd zit (of je adamsappel). Het aantal centimeters van de omtrek van je nek is gelijk ook de maat van het overhemd. Rond dit getal sowieso af naar boven en tel er naargelang de gewenste speling 1 of 2 centimeters bij op (zakelijk) of niet (casual). Je kunt natuurlijk ook een ander overhemd uit de kast pakken dat lekker zit en als het goed is staat hier dan in "boordmaat 42".

Post your comment

Overhemden.com