Overhemden met Stippen

Overhemden met Stippen Overhemden met Stippen

Overhemden met stippen. Tegenwoordig zie je het steeds meer verschijnen: overhemden in allerlei kleuren met een vrolijke stip. Overhemden met stippen zijn soms uit de mode en dan ineens weer in de mode. Stippen geven een energieke en stijlvolle toevoeging aan jouw look. Polkadot is een veel gebruikt patroon met stippen. Kijk maar naar Minnie Mouse, die altijd polkadot stippen draagt. Bekijk all overhemden met stippen online. Lees meer...

Filters (4)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters (4)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Overhemden met Stippen

Overhemden met stippen. Tegenwoordig zie je het steeds meer verschijnen: overhemden in allerlei kleuren met een vrolijke stip. Overhemden met stippen zijn soms uit de mode en dan ineens weer in de mode. Stippen geven een energieke en stijlvolle toevoeging aan jouw look. Polkadot is een veel gebruikt patroon met stippen. Kijk maar naar Minnie Mouse, die altijd polkadot stippen draagt. Bekijk all overhemden met stippen online.

Stippen: energiek en stijlvol.

Wanneer draag je stippen?

Stippen op overhemden kunnen eigenlijk altijd wel gedragen worden. Het is een print voor de dagelijkse outfit en kan goed gecombineerd worden met accessoires. De meest gebruikte en toegangbare print zijn polkadots. Als men kleinere stippen gebruikt is het vaak voor formele gelegenheden. Bij grotere stippen wordt het vaak gebruikt voor casual gelegenheden. Op hele chique evenementen komen stippen bijna nooit voor. Vele bekendheden dragen veel stippen. Zo heeft Minnie Mouse altijd een stippen jurkje aan in de bekende boekenserie Donald Duck. Overhemden met stippen worden ook vaak op de TV gedragen door bekende Nederlanders. Eeen mooi kleuren overhemd met een opvallende witte stip doet het altijd goed.

De polkadot

De meest gebruikte en toegangbare print is de polkadot. Polkadot is een patroon bestaand uit een veld gevuld met bolletjes die gelijk van elkaar af staan en (vaak) dezelfde grootte hebben. Het is een voorkomend motief op bijvoorbeeld speelgoed, meubilair, maar ook kleding. Men komt de doorsnee polkadot zelden tegen in formele contexten. Dit terwijl kleine bolletjes vaak wel worden geaccepteerd. Het eerste gebruik van de polkadot in kleding komt uit de 19e eeuw. De eerste verschijning van de polkadot is gevonden in 1873. Het patroon is vernoemd naar de polka dans, maar er bestaat geen verband tussen de dans en het patroon. Er waren meer polka producten in omloop zoals de hoedjes en jasjes. Deze verdwenen echter weer toen de rage minder werd. Alleen het patroon bleef populair en de naam is blijven hangen.

Overhemd met stippen

Een overhemd met stippen staat nooit mis. De meeste mannen hebben tenminste 1 overhemd met stippen in de kast (of zouden het willen hebben!). Een mooi navy overhemd van satijn met een stipje kan werkelijk uniek overkomen en zorgt zeker voor wat oh-en-ah momenten.

Het geheim achter de stip

De stip is eigenlijk niets meer dan een ingekleurde cirkel. Een cirkel is in de meetkunde een 2D figuur. Deze wordt gevormd door alle punten die op dezelfde afstand van een middelpunt staan. Dit punt heet het middelpunt. Om de maat van een cirkel weer te geven wordt de diameter gebruikt. Dat is de grootste afstand tussen 2 punten op een cirkel. De straal van een cirkel is de afstand van het middelpunt tot de lijn van de cirkel (ofwel de helft van de diameter). Ook het getal pi heeft invloed op formules met een cirkel. Alle overhemden met stip maken dus gebruik van dit eeuwenoude principe.

Cirkel: O = 2piR

Hierboven staat de formule voor de oppervlakte van een cirkel. Deze reken je uit door de straal (R) te vermenigvuldigen met het getal pi en 2.

Het pointillisme

Het pointillisme is een techniek van schilderen die aan het eind van de 19e eeuw gebruikt werd. Schilders gebruiken stippen die niet gemengd op het doek worden geplaatst. Het doel was om ervoor te zorgen dat het leek alsof alle kleuren van de stippen naadloos in elkaar overliepen. In de traditionele schilderkunst werden verschillende kleuren gemaakt door de verf te mengen. In het pointillisme worden de stippen in primaire kleuren (rood, geel en blauw) aangebracht op het doek. De hersenen denken dan dat er een secundaire kleur (oranje, groen en violet) in zit. Door kleine rode en gele stippen naast elkaar te zetten ziet men oranje. Het kenmerk van een schilderij uit het pointillisme is dat het helder en bijna lichtgevend is. Kortom: een overhemd met stippen kan eenn heus kunstwerk zijn.

kleine stippen voor op je overhemd? Bestel snel

Overhemd met stippen kopen

Overhemden met stippen voor hem en haar koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen kleding van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in een overhemd met stippen.

Post your comment

Overhemden.com