Strijkvrije Overhemden

Strijkvrije Overhemden Strijkvrije Overhemden

Strijkvrije overhemden van de beste merken voor heren. Op deze pagina vindt u alle non iron (strijkvije) shirts. Nooit meer aan strijken denken met alle hemden op deze pagina. Alleen echte strijkvrije overhemden die een speciale kreukvrije behandeling hebben ondergaan. Kreukvrije overhemden die de hele dag perfect glad blijven. Overhemden.com is een vertrouwde online winkel voor het kopen van "strijkvrije overhemden". Alleen echte non-iron shirts van hoge kwaliteit zijn goed genoeg. Lees meer...

Filters (1)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters (1)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Strijkvrije Overhemden

Strijkvrije overhemden van de beste merken voor heren. Op deze pagina vindt u alle non iron (strijkvije) shirts. Nooit meer aan strijken denken met alle hemden op deze pagina. Alleen echte strijkvrije overhemden die een speciale kreukvrije behandeling hebben ondergaan. Kreukvrije overhemden die de hele dag perfect glad blijven. Overhemden.com is een vertrouwde online winkel voor het kopen van "strijkvrije overhemden". Alleen echte non-iron shirts van hoge kwaliteit zijn goed genoeg.

Strijkvrije overhemden: Non iron shirts for modern men

Strijkvrije kleding

Onze winkel bevat de beste strijkvrije overhemden voor onze klanten. Strijkvrije overhemden van hoge kwaliteit. Persoonlijk geselecteerde overhemd merken met de beste non-iron overhemden. De allerbeste strijkvrije overhemden. Wij zijn tevreden wanneer u tevreden bent.

Strijkvrije overhemden kopen - non iron overhemden

Tja daar sta je dan

Het is maandag of weekend. En voor je ligt een hele stapel overhemden. Vers uit de was. Nat opgehangen aan aan haakje of als grote berg in de wasmand. Je zet het stoom strijkijzer aan. Neemt nog een kopje koffie of thee en daar ga je. Er is een oplossing en dat heet noniron (non-iron of strijkvrij). Strijkvrije overhemden zijn makkelijker te strijken en soms hoef je ze zelfs helemaal niet te strijken. Je vindt hier alle overhemden die het meest strijkvrij zijn (of kreukelvrij). Niet meer hoeven strijken scheelt heel veel tijd en ergernis.

Stomerij

Eén van de tips die we toch graag geven is: de stomerij! Sommige stomerijen hebben een speciale deal waarbij ze overhemden wassen EN STRIJKEN voor een klein bedrag. Bij een bepaald aantal kan het ook nog eens zo zijin dat je extra korting krijgt. De stomerij is wel een uitkomst en vaak wordt je nog warm ontvangen ook.

Strijkvrij of strijkarm?

Tegenwoordig bestaan twee soorten hemden met de eigenscap strijkvrij (helemaal strijkvrij) of strijkarm (een beetje strijkvrij). Strijkvrij wordt vaak ook non-iron genoemden strijkarm easy-care.

Non-iron

De term non-iron komt uithet Engels en betekent zoveel als niet (=non) strijken (=iron). Kortom: niet strijken, dus strijkvrij. Er zijn behoorlijk wat merken die de claim leggen volledig strijkvrij te zijn maar echte strijkvrije overhemden online vinden is toch best lastig. Men roept het soms en is het dan niet. Dit is ook waar de term easy-car zijn intrede doet.

Easy-care

De meeste shirts zijn van 100% strijkvrije katoen maar op het moment dat een overhemd heel strak getailleerd is wordt er vaak een beetje elastaan (of andere stretch) toegevoegd om het draagcomfort te vergroten. Je hebt dan wat marge en bewegingsruimte in een getailleerd overhemd. Easy Care betreft het makkelijk onderhouden. Easy betekent makkelijk. En Care betekent onderhouden. Deze overhemden dienen dus eigenlijk wel gestreken te worden enkel is dat rits rats er even snel overheen en dan zou het goed moeten zijn.

Strijkvrij symbool

Er is eigenljk geen tekentje of symbool voor het strijkvrij zijn. Er bestaat een symbool voor het "niet strijken" maar dit is bedoeld in de trant van "je mag het overhemd niet strijken". De overhemden waar we het nu over hebben zijn juist strijkvrij en "hoef"je niet te strijken. De meeste overhemden zijn tegenwoordig strijkvrij ofwel non iron; wij en jij houden niet van strijken.

Was tips voor strijkvrije overhemden

Voor het wassen van een strijkvrji overhemd gelden een paar regels of tips. We zetten ze handig onder elkaar.

  • Scheidt de was zorgvuldig op kleur en zorg dat je geen rare kleuren mengt
  • Doe de maschine halfvol - bij strijkvrije overhemdene heeft dit ook nog een functie want dan krijg je minder kreukels
  • Zet de temperatuur op 40 graden
  • Gebruik een goed wasmiddel
  • Centrifugeer de strijikvrije overhemden
  • Haal de was uit de machine en hang deze direct op. Het is wel slim om het overhemd even goed uit te schudden
  • Strijk of trek met de hand het shirt, de boord, manchetten en onderkant glad

Merken strijkvrij

Grote merken zoals Eterna, van Laack, Arrow, Seidensticker en Olymp begonnen kort na elkaar met het produceren van non iron overhemden. Tegenwoordig is dit iets dat alle merken aanbieden en niet meer weg te denken. En zelfs merken met mooie printjes zijn tegenwoordig redelijk strijkvrij.

Non-iron shirts en synthetisch

Het idee om overhemden strijkvrij te krijgen is niet origineel. Strijkvrije hemden bestonden dus al langer, maar de vraag is hoe dit werd gedaan. Kreukvrije hemden krijg je bijvoorbeeld ook door een harde, stijve stof te gebruiken. Of door het gebruik van polyester (een synthetisch materiaal). Polyester is een stevig materiaal dat zijn eigen richting graag aanhoudt; het neemt geen vocht op en de draad is niet hol. Het houdt daarom een stofje strak ... enkel laat het daarom ook minder lucht door en neemt het geen zweet op. Het gevolg is een warm of heet gevoel waardoor je weer meer kunt gaan zweten.

Strijkvrije overhemden online kopen

Het kopen van strijkvrije overhemden (non iron overhemden) hebben wij zo makkelijk mogelijk gemaakt. Maak gebruik van de filters in de linkerkolom om het juiste overhemd te selecteren. Ons assortiment bevat de beste overhemden van vertrouwde merken. Kwaliteit staat voorop. Zo kunt u filteren op talloze kenmerken, waaronder: boordmaat van het overhemd, lengte van het overhemd, mouwlengte van het overhemd, kleuren van het overhemd, de fit of pasvorm van het overhemd, etc. U rekent gemakkelijk af in onze webwinkel. En wanneer u vragen heeft helpen wij u graag persoonlijk.

Strijkvrije overhemden zijn niet alleen heerlijk om te dragen - maar je loopt er ook de hele dag kreukvrij bij. Dat scheelt tijd en gedoe. Ten eerste omdat je niet hoeft te strijken, maar je hoeft je overhemd ook niet de hele dag glad te strijken. Door de introductie van strijkvrije overhemden zijn overhemden ineens kreukvrij. Je stopt de overhemden in de wasmachine en kreukeltjes gaan er zo maar uit: en echt strijkvrij overhemd. De kwaliteit van écht strijkvrij is erg verschillend tussen merken. Er zijn daarnaast ook verschillende manieren om de strijkvrijheid te bereiken.

Echt strijkvrij

Echte strijkvrij overhemden worden gemaakt met een hele luchtige weving van katoen met soms een synthetischee draad. De stof wordt daarna gewassen in een chemisch badje. Dit overhemd is het meest strijkvrij. Maar voor een echte overhemden liefhebber zijn er dan ook wat regels overtreden: de 'open; weving lijkt niet meer op een luxe weving zoals een Twill, Oxford of Chambray en is een ware gatenkaas. Daarnaast draagt men vaak écht katoen en liever geen synthetische stoffen. Tenslotte is het chemisch badje ook goed chemisch. Het bevat ondermeer formaldehyde. En in een in 2010 gehouden onderzoek door de New York Times werden bij meer dan 10 van de 160 geteste overhemden toxische niveaus gevonden van de stof formaldehyde.

Tegenwoordig ondergaan de meeste overhemden een mild chemisch badje om enige strijkvrijheid te veroorzaken. De draad reageert gespannen en wordt op dat moment snel vastgeweven zodat er enige spanning op blijf staan. Hierdoor wil de stof zich telkens weer terugplooien in de strijkvrij originel houding. De meeste overhemden zijn tegenwoordig enigszins strijkvrij.

100% strijkvrije overhemden bestaan niet

Zo zijn er ook merken die niet pretenderen 100% strijkvrij overhemden te maken. Waaronder Eton: “Er is één belangrijke reden waarom wij geen volledig strijkvrije overhemden maken: ze zijn niet ademend.”. Overhemden die strijkvrij zijn gemaakt met ammonia verliezen soms de strijkvrijheid al na 10-20 wasbeurten. Jacques Britt geeft als merk ook eerlijk aan strijkvrij te benaderen. En dat lijkt de juiste opmerking.

Strijkvrije overhemden: een business case

Als je nou eens alle minuten en uren zou optellen die je besteedt aan het strijken. Of het laten strijken. Niet eenmaal, maar vermenigvuldigd met het aantal keer dat je overhemd wordt gewassen dan kom je op een behoorlijk aantal. Wanneer je deze tijd afzet tegen een uurtarief van een schoonmaakster, strijker/strijkster of stomerij dan kom je op een aardige duit uit. Stel je investeert dit bedrag als extra 'extra budget' bij je volgende aankoop van een (strijkvrij) overhemd: dan is de business case wel rond.

Strijkvrije overhemden nat uithangen?

Een voorwaarde aan het strijkvrije karakter is vaak wel het nat uithangen van een overhemd. Door het gewicht van het water en het overhemd tezamen wordt de stof naar beneden - strak - getrokken. De kreukels die in de was zijn ontstaan verdwijnen dan langzaam. Dit werkt overigens met alle overhemden. En vaker is het afhankelijk van de weving in welke mate dit proces succesvol is.

Strijkvrije overhemden mogen op maximaal 40 graden worden gewassen. Het overhemd kan het beste nat worden opgehangen. Het gewicht van het water trekt de kreukels uit het overhemd. Wij adviseren u de strijkvrije overhemden niet te drogen in een wasdroger, dit voor het behoud van uw overhemden.

Strijkvrije overhemden: De beste merken non iron overhemden

Strijkvrij: door chemicaliën, de stof, weving en kleuren

Hoe krijg je een draad of stof strijkvrij? Katoenenvezels waar je overhemden van wordt gemakt worden in een speciaal badje gelelgd. Katoen komt van een katoenplant en wordt tot draad gesponnen voordat het gewoven kan worden, ook wel twijnen. Zo worden T-shirts, boxershorts en truien eigenlijk gebreid! Een overhemd wordt gewoven. Hoe langer en hoe strakker de draadjes, hoe mooier de einddraad wordt en vaak ook hoe steviger. Je hebt dan een lange katoendraad die goed tot stof gewoven kan worden. De katoen wordt soms nog gekamd om de draden nog rechter en vooral evenrecht te krijgen.

Overhemden kennen vele stoffen en wevingen. Van veel grotere invloed dan een chemische bewerking is de weving en dikte van de stof. Een dunne poplin weving zal zich nooit strijkvrij kunnen verklaren. Simpelweg om het feit dat de stof zeer dun en zeer plooibaar is: een stof die een hoek van 180 graden kan maken zal zich nooit meer 'automatisch' herstellen tot kreukvrij. Door het toepassen van alle strijkvrij versterkende criteria kan een overhemd behoorlijk strijkvrij worden gemaakt.

Strijkvrij door chemicaliën

Het proces om overhemden strijkvrij te krijgen is een chemisch proces. Er worden onder meer stoffen gebruikt zoals formaldehyde. Door deze chemische stoffen worden de moleculen in katoen meer op 1 lijn gelegd (volgens de fabriek). Een andere redenering is dat de stof zich wat meer in elkaar voegt en daarmee wat stijver (of minder flexibel) wordt. De chemische bewerking heeft hoe dan ook een strijkvrijer effect.

Een nadeel aan deze methode is het feit dat de eigenschap langzaam aan wordt verloren. Na vele wasbeurten gaan de moleculen en de weving zich tot weer anders rangschikken.

Strijkvrije overhemden door de gebruikte (katoen)stoffen

Een andere belangrijke factor zijn de gebruikte stoffen. Katoen werkt en krimpt. Door het gebruik van een chemische draad zoals viscose of wat elastaan zal een overhemd een beetje rekbaar zijn. Deze zelfde rek draagt dan bij aan het overhemd in de plooi (of eigenlijk uit de plooi) houden. Door het gebruik van een dikke stof op basis van een hele fijne katoen draad (yarn) samen met wat satijn maakt een overhemd al veel strakker waardoor het niet snel zal kreuken. Dit zijn meestal de overhemden die nat worden uitgehangen en bijna strijkvrij zijn.

Een dikkere stof zal vergelijkbaar aan de stofsoort een effect hebben op de strijkvrijheid van een overhemd. Een dunne stof buigt veel makkelijker (lees: kreukt makkelijker) dan een dikkere stof.

Nooit meer overhemdeen strijken

Strijkvrije overhemden door de weving

De weving van de stof heeft wellicht een nog groter effect op de eigenschap van strijkvrijheid. Poplin is een dunne simpele weving die erg populair is, maar ook erg buigbaar is. Een twill weving legt dunnen strepen in een overhemd. Buigingen die haaks staan op de wevingen worden automatisch gecorrigeerd omdat de stof zijn eigen plooi terugvindt. Maar buigingen in dezelfde richting krijgen alle kans. Een birdseye weving zal door de vogelnestjes of vogelogen structuur plooiingen in alle richtingen tegenwerken. En redelijk strijkvrij uit de was komen. Daarnaast worden "two ply" stoffen gebruikt waar een extra draadje doorheen is geweven voor extra sterkte en comfort.

Strijkvrije overhemden door kleur

Een ander belangrijk element aan het effect van strijkvrijheid zijn de dessins of gebruikte kleuren. Effen overhemden - eventueel met een glimmertje - lenen zich erg goed voor het vertonen van plooien en kreukjes. Een overhemd met hokjes of lijnen zal de kreuken ook wel hebben, maar dit minder zichtbaar tonen. Door het dragen gedurende dag vertrekken de plooien steeds meer.

Post your comment

Overhemden.com