Overhemd Weverijen

Overhemd Weverijen Overhemd Weverijen

Overhemd weverijen: Overhemden en shirt stoffen worden geweven of gebreid door een weverij. Wereldwijd staan verschillende weverijen in Italië, Portugal, Azië, Egypte en Amerika. Vaak staan weverijen dicht bij de grondstof katoen. Weverijen produceren stoffen zoals Twill, Oxford, Flanel en Popeline. Op deze pagina staan alle overhemden van de bekendste weverijen ter wereld: Thomas Mason, Monti, Albini, Albiate en Canclini. Lees meer...

Filters (3)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters (3)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Overhemd Weverijen

Overhemd weverijen: Overhemden en shirt stoffen worden geweven of gebreid door een weverij. Wereldwijd staan verschillende weverijen in Italië, Portugal, Azië, Egypte en Amerika. Vaak staan weverijen dicht bij de grondstof katoen. Weverijen produceren stoffen zoals Twill, Oxford, Flanel en Popeline. Op deze pagina staan alle overhemden van de bekendste weverijen ter wereld: Thomas Mason, Monti, Albini, Albiate en Canclini.

De verschillende weverijen

Thomas Mason

Thomas Maine heeft drie verschillende collecties. Alle collecties zijn gebaseerd op de traditionele Engelse stijl. Een collectie die continue vernieuwd wordt, waarbij stijl en elegantie voorop staat. Alle wevingen zijn gemaakt met dubbel getwijnde (two-ply) Egyptisch katoen draden. De collecties zijn Silverline, Goldline en Seasonal. De Seasonal collectie wordt elk seizoen vernieuwd. De Silverline en Goldline collectie apart uitgelegd:

Tessitura Monti

De Gruppo Tessile Monti is één van de beste Italiaanse weverijen. Sinds 1911 produceert het bedrijf wevingen met het beste katoen. Tegenwoordig heeft Tessitura Monti vijf productiefaciliteiten en drie naai ateliers. Technologie, innovatie en internationalisering zorgen ervoor dat het bedrijf zich continue kan aanpassen aan de snel veranderende globaliserende wereld. Typisch Italiaans aan de wevingen zijn de kleurcombinaties met interessante weefpatronen. Dit wordt ook wel de stempel die Monti op overhemd collecties drukt genoemd.

Albini

Cotonificio Albini is een Italiaanse wever uit Bergamo. Sind 1876 produceren ze doeken voor overhemden van de allerbeste stoffen. Het bedrijf is opgericht om wevingen te produceren voor alleen de allerbeste shirts. Tegenwoordig is Albini één van de beste en meest bekende weverijen ter wereld. Ze staan bekend om het gebruik van het allerbeste Egyptisch katoen. Katoensoorten als de hoogwaardige Giza 45 en Giza 87. De Piumino 100/120, verfijnde wevingen, zijn de specialiteit van Albini.

Albiate

Door trouw te blijven aan de jarenlange opgebouwde tradities heeft Albiate altijd de hoogste kwaliteit kunnen bieden. De Italiaanse familie Albini zag dit ook. En nam het bedrijf over. Zo kon samen gewerkt worden om één van de leiders in de katoensector te blijven. De stijl van Albiate is zich meer gaan richten op de jonge en sportieve man. Met denim, jacquard en flanel wevingen. En dit is iets wat Albiate hedendaags zeer speciaal maakt: De denim wevingen.

Canclini

De rijkheid aan ideeën bij Canclini zorgen jaarlijks voor de mooiste nieuwe collecties wevingen. Zelf omschrijven ze hun collecties als een antenne voor de veranderende wereld. Aan de collecties van Canclini is het stijlbeeld van dit moment af te lezen. De collectie wordt gepresenteerd als Continuativi en seizoenscollectie. De laatste veranderd uiteraard ieder jaar en wordt samengesteld met het mooie Giza 45 katoen.

Overhemd wevingen voor mannen

Andere Europese Weverijen

Er zijn veel andere Europese weverijen. Hier worden stoffen geproduceerd in weverijen die werken volgens de allerstrengste eisen wat betreft milieu en kwaliteit. Weverijen in Europa voldoen aan de minimale eisen van REACH (een Europese verordening voor chemische stoffen en het veilige gebruik ervan, red.). Er worden nauwelijks chemicaliën bij de productie gebruikt, alleen essentiële zuren.

Verschillende wevingen

Oxford is een populaire stof voor overhemden en geeft het een sportief karakter. Een Oxford weving kenmerkt zich door de grove weefstructuur. Deze manier van weven maakt de stof licht, luchtig en sterk. Kenmerkend is de honinggraatstructuur die ontstaat, waarbij de verschillende draden elkaar in paren kruisen.
Twill is gemakkelijk te herkennen aan de diagonale lijnen. Bij deze weeftechniek loopt een draad over twee of meer draden alvorens er onderdoor te gaan. Hierdoor ontstaat de diagonale streep. Een twill stof voelt vol aan en deze kreukt minder dan sommige andere stoffen.
Flanel is een textielsoort gemaakt van los gesponnen garen dat geweven is in een keperbinding. Meestal is het een één- of tweezijdig geruwde katoenen stof. Flanel vindt zijn oorsprong in Wales, waar het al sinds de 17e eeuw wordt gemaakt.

Wat zijn stoffen?

Stoffen worden geweven en gebreid van garens, en garens worden gemaakt van vezels. Katoen en linnen zijn plantaardige vezels. Zijde, wol en angora zijn voorbeelden van dierlijke vezels. Later kwamen daar de kunstzijde of viscose vezels bij. Nog later was de introductie van de eerste volledig synthetische vezel: nylon of polyamide, gemaakt uit aardolie en gespoten tot garen.

Katoen

Wordt gemaakt van het zaadpluis van de katoenplant en is een stapelvezel, d.w.z. dat er een draad ontstaat door plukken pluis om elkaar heen te draaien (spinnen). Van katoenen garens worden stoffen geweven of gebreid. De kwaliteit hangt sterk af van de vezellengte en van het aantal draaiingen tijdens het spinnen (twisten). Hoe langer de vezel hoe sterker en duurder de stof. Hoe vaker getwist, hoe gladder de stof.

Katoen ademt en neemt vocht op. In een mengsel met andere garens heeft katoen weer andere eigenschappen. Katoen met acryl is elastisch. Katoen met polyester is waterafstotend.

Overhemden van weverijen online kopen

Op deze pagina vind je alle overhemden van verschillende weverijen. De beste Italiaanse weverijen met de mooiste wevingen. Koop overhemden vertrouwd online bij Overhemden.com. En krijg persoonlijk advies.

Bekijk de volgende Overhemd Weverijen pagina's online

Post your comment

Overhemden.com