Hoodies

Hoodies Hoodies

Een hoodie is een trui die altijd een capuchon heeft (capuchontrui). De hoodie is ontstaan in Amerika, dat nu overal ter wereld gedragen wordt. iedereen heeft wel een hoodie in de kast liggen. Fijn voor dagelijks gebruik of als je lekker thuis op de bank voor de TV zit. Hoodies worden vooral casual gebruikt. Ideaal voor op de vrije dag dus! Ook wordt de hoodie veel gebruikt voor tijdens het sporten. kijk maar naar de bekende film Rocky, waar Silvester Stallone hard traint en trappen oprent in zijn hoodie. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Hoodies

Een hoodie is een trui die altijd een capuchon heeft (capuchontrui). De hoodie is ontstaan in Amerika, dat nu overal ter wereld gedragen wordt. iedereen heeft wel een hoodie in de kast liggen. Fijn voor dagelijks gebruik of als je lekker thuis op de bank voor de TV zit. Hoodies worden vooral casual gebruikt. Ideaal voor op de vrije dag dus! Ook wordt de hoodie veel gebruikt voor tijdens het sporten. kijk maar naar de bekende film Rocky, waar Silvester Stallone hard traint en trappen oprent in zijn hoodie.

Hoodie: ideaal voor op de vrije dag!

Wat is een hoodie?

Een hoodie verschilt niet heel veel van een sweater. Een hoodie heeft altijd een capuchon en vaak ook een zak aan de voorkant. Je kunt dus zeggen dat een hoodie een capuchonsweater is. Vaak zijn hoodies ook bedrukt in plaats van effen. Dit komt omdat de hoodie meer gedragen wordt door jongere mannen. In Amerika wordt de hoodie ook wel een "hooded sweater" genoemd.

Hoodie online kopen? Kijk hier!

Wanneer draag je een hoodie?

De hoodie is het ideale vrijetijdskledingstuk voor als je op de bank TV zit te kijken. De hoodie wordt alleen gebruikt voor casual gelegenheden. In de zakelijke wereld komt de hoodie vrijwel nooit voor. Denk maar aan als je 's avonds gaat sporten en het wat kouder is. De hoodie is gemaakt van sweatstof waardoor het zich goed leent voor sporten als hardlopen, tennis of voetbal. Je kan de hoodie ook combineren met andere items. Dit noemen ze "layeren". Dat betekent dat je een neutrale hoodie combineert met een leuke jas. Zo kan je hoodie toch stijlvol overkomen. Eventueel kun je er ook voor kiezen om bij een minder zakelijk bedrijf de hoodie te combineren met een overhemd. Kies dan voor een nette effen hoodie zodat het er nog wel mooi uit ziet.

Soorten hoodies

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten hoodies. De eerste drie categorieën zijn hoodies voor kinderen, heren en dames. Naast de pasvormen zijn er nog een aantal eigenschappen.

  • Sleeveless hoodie: deze hoodie heeft geen mouwen, of korte mouwen. Ideaal voor in de zomer als het iets te koud is voor een T-shirt.
  • Skinni-fit: hoodies die strak zitten om het lichaam. Dit zijn truien die niet bedoeld zijn voor over een overhemd of T-shirt, maar voor casual los gebruik.
  • Lichtgewicht: deze hoodies zijn van minder grams katoen gemaakt. Hierdoor zijn ze een stuk lichter dan andere truien.

Kijk eens naar hoodies online!

Geschiedenis van de hoodie

Het woord 'hood' komt uit het Anglosaksische en betekent dat ergens een kap op zit. De hoodie is dus een sweater met een kap (capuchon). De hooded sweater wordt als eerste geproduceerd in Amerika. Deze is met name bestemd voor werklui als bescherming tegen de kou. Pas na 1970 komt de hoodie meer in beeld na de intrede van de hip hop scene. Wat dacht je van de eerder genoemde film Rocky? Waar Stallone in zijn hoodie aan het trainen is tijdens de vrieskou. Hierna krijgt de hoodie meer bijval van de jeugd die sportief is aangelegd. Ook wordt de hoodie meer en meer gebruikt om niet herkend te worden tijdens overvallen. Het kledingstuk krijgt een anonimiteit over zich heen. Elke keer bij opstandjes en negatieve TV zie je mensen die een hoodie gebruiken om onherkenbaar te blijven. Gelukkig vervaagt dit beeld vandaag de dag en heeft de hoodie zijn positieve, stoere uitstraling terug. Ook wordt de hoodie steeds meer door dames gedragen.

Naamgevingen hoodie

De hoodie wordt ook veel gebruikt voor andere nieuwe producten:

  • De Zoodie: de zoodie is een combinatie van de woorden "zipper" en "hoodie". De Zoodie is dus een hoodie maar dan met rits aan de voorkant.
  • De Toodie: de toodie is een samensmelting van de woorden "thin" en "hoodie". De Toodie is dus eigenlijk een hoodie maar dan met lichter gewicht en een dunnere stof.

Materialen

Hoodies worden over het algemeen van twee verschillende stoffen gemaakt.

  • 100% katoen: de 100% katoen hoodies worden gebruikt voor casual gelegenheden. Om bijvoorbeeld bij familie op bezoek te gaan. Deze stof neemt veel zweet op en je zal hierin dus vaker zweetplekken zien als je ermee gaat sporten
  • Combinatie katoen/polyester: deze hoodies (sweatshirts) worden veel gebruikt bij het sporten. Door het gebruik van de stretch stof polyester kan je goed in deze hoodies zweten zonder dat het sweatshirt heel zwaar wordt.

Hoodies bedrukken

Wat je vaak ziet is dat hoodies bedrukt worden met leuke afbeeldingen of patronen. Dit wordt vooral gedaan door de jeugd of de jongere man. Kijk maar eens naar kraampjes waar je je hoodie kan inleveren en er ter plekke een foto op kan laten drukken.

Hoodies kopen

Hoodies koop je bij een goede heren winkel of online. Kies al snel voor een katoenen variant. De hoodies voor casual gebruik online zijn bijna altijd van katoen gemaakt. Hoodies kunnen vaak ook polyester bevatten. Denk aan de dunne hoodies voor tijdens het sporten. De meesten heren hebben meerdere hoodies om zo iets te kiezen te hebben

Heren hoodies online

Hoodies koop je online bij de webshop voor overhemden en hoodies in Nederland en België. Een volledige collectie herenkleding voor mannen. De mooiste hoodies en kleding koop je online met gemak en eenvoud (hoodies op het internet). Persoonlijke service en 100% kwaliteit in een webwinkel online. Ons team staat klaar om een passend overhemd, hoodie of andere herenkleding voor je te vinden. Kom gerust eens langs in onze winkel of bel ons voor advies, wij helpen je graag persoonlijk.

Post your comment

Overhemden.com