‘Je kan niet goed gekleed gaan zonder budget.’ Dit is een grote mythe binnen de modewereld. Je hoeft niet rijk te zijn om tiptop gekleed te zijn. Het enige wat je nodig hebt is verlangen. Wanneer je iets graag wilt, dan vind je vanzelf wel een pad die je wensen doet vervullen. Zo simpel is dat.

Het merendeel van de mannen let erg op budget. Veel jongens gebruiken dit als excuus dat ze niet in stijl gekleed zijn. Echter kan iedere man met een lage bankrekening omgetoverd worden tot een modieuze stijlvolle man. Natuurlijk is het makkelijker wanneer je veel geld hebt, maar zonder geld kun je ook goed gekleed gaan! Volg deze vijf motiverende regels en ga voortaan goed gekleed zonder budget ervoor nodig te hebben.

goed gekleedg aan

Tip 1 goed gekleed gaan: Stop met het kopen van kleding die je nooit draagt

Regel nummer 1 en het klinkt meteen doodgewoon. Maar ongeachte de simpliciteit van deze regel, moest deze toch absoluut uitgesproken worden. Laat je niet verleiden tot een koopjesjacht wanneer er kortingsacties te ronde gaan in elke kledingwinkel die je binnenstapt. De kleding is uiteraard goedkoper, maar het leidt uiteindelijk tot grote zinloze uitgaven. Je koopt kleding zonder na te denken of dat hetgeen is wat jij graag wilt. Gevolg? Een kledingkast vol ongedragen kleding. Dat is niet goedkoop.

 • Spaar je geld. Zorg ervoor dat je kwalitatief goede items koopt die je kledingkast nodig heeft. Het sparen van geld is altijd een goede oefening, waarvan je altijd voordeel behaalt tijdens de zoektocht naar kleding. Opeens heb je voor je gevoel bakken met geld om uit te geven.
 • Koop kledingstukken die onderling inwisselbaar zijn. Begin met een pak (jas en broek) en een klassieke schoen. Deze klassieke kledingstukken fungeren vervolgens de basis van je kledingkast. Het kopen van minder dure items zorgt ervoor dat je er elke dag toch goed uitziet en nog eens gevarieerd ook.
 • Zorg voor kern kledingstukken. Deze kledingstukken vertonen veel overeenkomsten met de inwisselbare kledingstukken, maar is toch net een beetje anders. Begin met een blazer, jeans en een aantal informele instappers. Wanneer je de blazer uittrekt, zie je er weer heel anders uit. Een shirt met een V-hals verwisselen met een ronde hals creëert ook weer een heel ander effect. De verwisselbare stukken die zijn gekocht moeten worden gebruikt om de kern outfits te kunnen bouwen. Uiteindelijk kan je met een outfit 3 verschillende outfits creëren. Dan heb je onderlinge inwisselbare kleding en bouw je een perfecte kledingkast. Elke dag ga jij goed gekleed met een laag budget.

Tip 2 goed gekleed gaan: Stop met het betalen van de volle pond voor kleding

Probeer zoveel mogelijk kleding in de uitverkoop te kopen. Wanneer je alleen winkelt met uitverkoop, moet je geduld hebben. Er zijn verschillende methodes om voornamelijk kleding in de uitverkoop te kopen:

 • Schrijf je in voor nieuwsbrieven van kledingmerken
 • Schrijf je in voor beloningssysteem (zoals spaarpunten of zegels)
 • Shop aan het eind van het seizoen
 • Bezoek outlet shops

Tip 3 goed gekleed gaan: Stop met blind zijn voor modieus gekleed gaan

Mannen zijn zelf verantwoordelijk om zichzelf meer te leren over stijl. De enige manier waarop je je kennis vergroot over stijl en mode is door er onderzoek naar te doen. Wanneer je gaat shoppen, spreek dan de verkopers in de winkel aan over mannenmode. Andere manieren om onderzoek te doen zijn als volgt:

 • Bezoek modeblogs voor mannen met content dat aansluit bij jouw interesses. Wanneer je regelmatig modeblogs leest weet jij niet alleen de nieuwste modetrends, maar weet je ook meer over hoe je goed gekleed kan gaan.
 • Lees boeken en tijdschriften over mannenmode en kledingstijl voor mannen. Het is old school, maar het werkt absoluut. Tijdschriften hebben grote afbeeldingen en vult de tekst op een goede en positieve manier aan. Immers, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De afbeeldingen geven je nieuwe inspiratie. Ze geven ook een inkijkje in de wereld van merken en ontwerpers.
 • Zoek en luister naar podcasts over mannenmode. Dit is een geweldige optie voor de man die veel op weg is en geen tijd heeft om boeken te lezen of video’s te kijken. De audio file kan bewaard worden. Op de weg naar je klant of op vakantie kun je heerlijk luisteren.
 • Volg een workshop over stijl. Veel colleges bieden lessen en seminars aan over stijl.

Goed geklede man the rock

Tip 4 goed gekleed gaan: Raak bekend met afwisseling

Afwisseling is zeer essentieel om een geweldige stijl te creëren. Als je je geen op maat gemaakte kostuum kan veroorloven, dan kan afwisseling jou uitkomst bieden.

Echter kan afwisseling in de kleding ook erg prijzig zijn. Toch zijn er simpele afwisselingen mogelijk die je gerust thuis kunt uitvoeren.

 • Naai een knoop: verplaats of verander een knoop met naald en draad.
 • Zoom een broek om: pas de lengte van de broek aan naar de juiste pasvorm door de pijpen enkel om te vouwen.
 • Neem een shirt in: een shirt 1 tot 3 inches innemen op de rug zorgt voor een beter gepolijst figuur.

Er zijn ontelbaar veel video’s te vinden over hoe je simpele aanpassingen kan aanbrengen in je kleding.

Tip 5 goed gekleed gaan: Geef om stijl en mode!

Of je nu geen ene ruk geeft om stijl of juist een intrinsieke motor in je draait die besluit om niks met stijl te doen, in geen van de gevallen ga je verandering in je leven brengen. Motivatoren zijn persoonlijk, zoals je familie. Anderen raken gemotiveerd door een eigen zaak te beginnen. Gebruik alles wat je maar tegenkomt in je leven. Stijl moet prioriteit hebben.

Er zijn grote voordelen verbonden wanneer jij je om stijl bekommert. Het meest opvallende aan stijl is dat het je een boost van zelfvertrouwen geeft. Deze zelfverzekerdheid verplaatst zich naar elk deel van je leven. Je relaties en je zakenleven profiteren ervan. Het is zo simpel. Het enige wat je moet doen is om stijl geven.