Slim Fit Overhemden

Slim Fit Overhemden Slim Fit Overhemden

Slim fit overhemden van de beste merken. Op deze pagina vind je alle getailleerde - slim fit - overhemden. De shirts hebben een strakke pasvorm en sluiten nauw aan op het lichaam. Een complete collectie modieus, getailleerde slim fit overhemden voor slanke mannen. Overhemden.com is een vertrouwde online winkel voor het kopen van "slim fit overhemden". Alleen de beste merken zijn goed genoeg. Zo vindt u altijd een passend slimfit heren shirt. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 626

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 626

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Slim Fit Overhemden

Slim fit overhemden van de beste merken. Op deze pagina vind je alle getailleerde - slim fit - overhemden. De shirts hebben een strakke pasvorm en sluiten nauw aan op het lichaam. Een complete collectie modieus, getailleerde slim fit overhemden voor slanke mannen. Overhemden.com is een vertrouwde online winkel voor het kopen van "slim fit overhemden". Alleen de beste merken zijn goed genoeg. Zo vindt u altijd een passend slimfit heren shirt.

Slim fit shirts: Voor de moderne man - slim fit getailleerde overhemden

Bekijk Alle Pasvormen voor Heren Overhemden

Slim fit overhemden

Onze winkel bevat de beste slim fit overhemden voor onze klanten. Slim fit overhemden van hoge kwaliteit en van de beste merken. Een echt "slim fit overhemd" is gemaakt om een zeer juist en getailleerde pasvorm te garanderen. Persoonlijk geselecteerde overhemd merken met de beste slim fit overhemden.

Slim Fit overhemden ogen lekker slank - een mooi slim fit overhemd van een luxe stof zorgt dat je je onderscheidt in de massa. Een Slimfit shirt houdt in dat het overhemd een slanke, iets strakke pasvorm heeft. Heft overhemd hoeft niet overal strak aan te sluiten, maar het vormt lekker om het lichaam. Zorg ook immer dat je nog wat ruimte over hebt (4-8 cm) om je middel zodat je kunt blijven bewegen.

Getailleerde overhemden zijn rond de taille iets ingenomen (in het engelse hete dit slim fit; slim=slank of dun en fit=pasvorm), waardoor het figuur beter uitkomt. Een slim fit overhemd is stijlvol en modieus.

Slim fit overhemden kopen

Slim fit overhemden online kopen

Het kopen van overhemden hebben wij zo makkelijk mogelijk gemaakt. Maak gebruik van de filters in de linkerkolom om het juiste slim fit overhemd (normal slim fit, super slim fit en extra slim fit) te selecteren. Ons assortiment bevat de beste overhemden van vertrouwde nationale en internationale merken. Kwaliteit staat voorop. Zo kunt u filteren op talloze kenmerken, waaronder: boordmaat van het overhemd, lengte van het overhemd, mouwlengte van het overhemd, kleuren van het overhemd, de fit of pasvorm van het overhemd (in dit geval slim fit: extra slim fit, of super slim fit), etc. U rekent gemakkelijk af in onze webwinkel. En wanneer u vragen heeft helpen wij u graag persoonlijk.

Strak uitgevoerd en slim-fitted shirts
Voor fanatieke slim fit shirt dragers is het strak uitgevoerde slim fit overhemd een gewild kledingstuk waarmee je je persoonlijke looks nog krachtiger kunt neerzetten. Dat een mooi wit of blauw uitgesneden strak shirt populair is bij veel modieuze mannen is, is natuurlijk duidelijk. Je hebt ongetwijfeld meerdere slim-fit overhemden in je kledingkast. Als echte modeliefhebber ben je wel steeds op zoek naar nieuwe modellen die nog beter aansluiten bij jouw garderobe. Wij bieden een gevarieerde collectie hippe slim fit hemden en blouses: lekker nauw getailleerd van slim fit tot ultra slim fit: kortom zeer getailleerd (je bovenlijf is veel breder dan je taille). De nauwer sluitende slim fit shirtjes voor heren zijn een speciale en zeer modieuze uitvoering van het oude vertrouwde overhemde. Het strakke model sluit extra fraai om je bovenlichaam waardoor jouw looks nog beter tot hun recht komen.

"De slim fit overhemden voor heren als hippe smaakmaker!"

Een goede keuze: slim fit overhemden

Met een goed gekozen slim fit overhemd voor heren heb je een echte smaakmaker te pakken. Er zijn verschillende uitvoeringen van de slimfit shirts met leuke items en kleurtjes zoals aansprekende details als manchetten, een moderne kraag of gekleurde knopen. De slim fit shirts uit onze collectie zijn niet voor niets van internationale topmerken en van bekende modelabels. Zij weten jou met unieke modellen slim fit overhemden voor heren te inspireren tot het maken van vernieuwende keuzes die jouw eigenzinnige stijl nog origineler maken!

slim-fit

Wat is een Slim Fit overhemd?

Een slim fit overhemd is een overhemd dat heel getailleerd is. Italiaanse overhemden hebben vaak een Slim Fit. Ben je iets forser of steviger gebouwd, dan is een overhemd met een slanke pasvorm (slanke fit) misschien net iets te gewaagd. Je wilt er ook niet uit zien als een Michelin-mannetje. Maar misschien heb je juist wel een heel getraind lichaam en staat zo’n slim fit hemd juist super strak. Maar meestal is het dus zo dat als je iets forser of steviger bent, je beter geen slim fit kan proberen. Een modern fit of custom fit overhemd is dan meer iets voor jou.

De beste merken slim fit overhemden

Vrij strak en getailleerd

Een slim fit overhemd is vrij strak en getailleerd. Deze is geschikt voor slanke heren. Als u slank bent maar een beginnend buikje heeft dan valt de 'slimme pasvorm' eigenlijk al af. Slim fit overhemden zijn voor slanke (ook wel ranke) heren die zichzelf graag strak kleden. Tegenwoordig worden slim fit overhemden ook gemaakt van een beetje stretch (katoen met een % elastaan) waardoor een overhemd nog strakker om de taille valt en dus ook handig meebeweegt (de stof voelt er ook iets voller door aan)

Hoe weet ik of een overhemd slim fit is?

Kijk eerst in de nek van het overhemd of er een label "Slim Fit" in geborduurd is. Maar er zijn ook andere manieren om een slim fit overhemd te herkennen. Als je het overhemd op een tafel legt of voor je houdt, dan weet je dat je een slim fit overhemd hebt als de zijkant van het overhemd in het midden een curve, een ronding naar binnen heeft (het overhemd is dus in het midden het smalst).

Ook herken je een slim fit overhemd aan de zoomen, de naden, aan de achterzijde. Bij een slim fit overhemd ontstaan er aan de achterzijde altijd twee coupenaden, daar waar als het ware de stof aangetrokken is om de strakkere pasvorm te krijgen. Een slim fit overhemd zonder coupenaden (uit 1 stuk) is dus minder makkelijk om te maken. De coupenaden zorgen ervoor dat het nog beter om je lichaam vormt - doch vinden niet alle slim fit dragers dit het allermooiste.

Het kopen van een slim fit overhemd voor heren vraagt iets meer aandacht dan een ´gewoon overhemd´. Maatvoeringen zijn immers per merk verschillend en met een getailleerd slim fit overhemd is de juiste maat nu eenmaal nog iets belangrijker, omdat het strakker op je lichaam zit. Hieronder vind je tips voor het kopen van een getailleerd overhemd voor heren. Een beetje extra aandacht besteden aan hoe het getailleerde overhemd je past levert vaak een veel betere look op.

Slim Fit overhemden: Getailleerd, sluiten nauwer aan bij de taille

Geschiedenis van het Slim Fit Overhemd

Lange tijd leek het overhemd op een soort korte jurk voor mannen. Het was zeer wijd en werd vooral door de werkende klasse getoond. Heren van stand droegen steevast een chic jasje over hun overhemd. Wat dus eigenlijk een soort van onderhemd was. Hoe zijn we van dat kledingstuk gekomen tot het fijn gesneden getailleerde slim fit overhemd wat vandaag de dag de populairste pasvorm van Nederland is?

Pas eind 19e eeuw werd het overhemd met een volledige knoopsluiting geïntroduceerd. Dat was het moment dat overhemden ook wat smaller en getailleerde gesneden konden worden. Ze hoefden immers niet meer over het hoofd te worden aangetrokken. Vooral de Italiaanse kleermakers zagen daar in de loop van de tijd de voordelen van in. De ijdele Italianen hielden (en houden) er immers van hun uiterlijk tot in de puntjes te verzorgen. Een overhemd wat iets langer doet lijken, mits de juiste maat gekocht wordt, was voor de Italianen ideaal. Een getailleerd slimfit overhemd moet perfect zijn qua maat. Dat was voor de Italianen geen enkel probleem, omdat kleding op maat laten maken daar de traditie was. En overigens nog steeds is. Alleen al in Rome zijn ruim 300 kleermakers te vinden.

De trend om naast het traditionele rechte model ook een getailleerd overhemd uit te brengen sloeg later tevens aan in andere delen van Europa en ook in de confectie-industrie.

Inmiddels valt het slim fit overhemd niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De overgrote meerderheid van de mannen draagt het liefst een getailleerd overhemd. Met een slank en normaal postuur accentueert het lengte. Om die reden is het ook in Azië een populaire pasvorm. De gemiddeld genomen kleine Aziaten plussen graag een paar optische centimeters bij hun lengte. In de Verenigde Staten won het getailleerde overhemd pas recent terrein. Daar wordt het getailleerde overhemd vaak ´European´ genoemd.

Een lekker getailleerd overhemd voor de moderne man

Tip 1. Let op de kwaliteit van de stof van je slim fit overhemd

Een goede duurzame stof is voor elk overhemd van belang. Maar omdat getailleerde overhemden wat dichter op je huid zitten, is het extra belangrijk dat de stof fijn aanvoelt en van een goede kwaliteit is.

Je kunt getailleerde overhemden, net zoals alle kleding, vinden in alle prijsklassen. Een duurder overhemd is doorgaans gemaakt van een hogere kwaliteit katoen maar er zijn ook merken in het lage en middensegment die een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding hebben. Ook overhemden van (deels) synthetische stoffen bieden voordelen. Waar moet je op letten?

Eerst moet je je afvragen wat je belangrijk vindt voor de aankoop van je slim fit overhemd? Prijs? Vocht absorberend vermogen? Kreukvrij blijven? Kleurvastheid? Rekbaarheid?

Synthetische stoffen zijn doorgaans iets minder ademend en kunnen, als het echt warm is, zweterig aanvoelen. Maar getailleerde overhemden van dit kaliber zijn wel vaak strijkvrij en ook de hele dag kreukvrij. Getailleerde overhemden van (deels) synthetische stof zijn vaak iets rekbaarder. Slim fit overhemden van deze stoffen zijn meestal iets vriendelijker qua prijs dan de 100% katoenen broertjes.

Getailleerde afgemeten hemdjes - lekker strak

100% katoenen overhemden zijn sterk en slijtvast, voelen licht en fris op je huid en, ook als het warm is, blijft een 100% katoenen getailleerd overhemd prettig aanvoelen. Katoenen overhemden tref je in alle prijsklassen maar de hoogste kwaliteit zit ook vaak aan de bovenkant van het middensegment en het hoogste segment. Er zijn tegenwoordig ook 100% katoenen overhemden die strijkvrij en kreukvrij zijn.

Tip 2. Bepaal de Kleur en het Dessin

De klassiekers onder de overhemden die eigenlijk iedere man in de kast zou moeten hebben hangen zijn een zwart slim fit overhemd en een wit slimfit overhemd. Deze kleuren kunnen altijd. Een zwart getailleerd overhemd kleedt nog eens extra af en een wit getailleerd overhemd staat lekker fris en zomers. Verder behoort naast zwart en wit, een lichtblauw overhemd voor veel heren ook tot de basis collectie.

Heb je al een lichtblauw, zwart en wit getailleerd overhemd in de kast hangen? Dan kun je verder variëren. Bedenk goed wat je wil. Je kunt best eens iets nieuws proberen, maar je moet je wel comfortabel voelen in je kleding. En getailleerd overhemd met roze en paarse bloemen staat bij je collega misschien fantastisch, maar als je zelf liever een rustiger overhemd draagt, is het beter om even over te slaan.

Een slim fit overhemd kleedt doorgaans af doordat je de nadruk legt op de lengte. Zeker als je wat kleiner bent is dat dus handig. Zorg dat de patronen ook in je voordeel werken. Een druk vooral horizontaal patroon maakt je optisch kleiner. Terwijl een rustig verticaal patroon (zoals streepjes) je normaalgesproken optisch langer maakt.

Hippe blouses en shirts met een taillering: getailleerde blouses

Draag je vaak een pak en heb je veel formele en zakelijke aangelegenheden? Dan ligt het voor de hand je getailleerde overhemden vooral in rustige kleuren te kopen. Een extra wit getailleerd overhemd kan dan ook geen kwaad. Je kunt eventueel kleur in je outfit brengen door middel van mooie manchetknopen en een stropdas. Houdt daar bij de aankoop van je getailleerde overhemd dan ook rekening mee en check de manchetten en het boord.

Heb je een beroep waarvoor je er wel netjes moet uit zien, maar met iets minder formeel karakter? Dan kun je natuurlijk ook een print proberen voor je slim fit overhemd.

Tip 3. Bepaal de maat van je slim fit overhemd

Zeker bij getailleerde slim fit overhemden is het van groot belang de juiste maat te dragen. Te krap toont wellicht een (beginnend) buikje, maar met een te groot overhemd verlies je het effect van een getailleerd overhemd.

Raadpleeg voordat je online je slimfit overhemd koopt dus altijd in ieder geval de maattabel. Zorg dat je een meetlint bij de hand hebt. De instructies voor het opmeten zijn doorgaans voor alle merken hetzelfde of erg vergelijkbaar. Maar de maten kunnen per merk zomaar een paar centimeter verschillen. Jezelf opmeten kan net onhandig zijn. Als je iemand hebt die je kan helpen is dat des te beter. De meest belangrijke maten voor je \overhemd zijn:

 • Boordmaat
  • Hou tussen je nek en het meetlint 2 vingers plat tegen je nek aan, dan weet je zeker dat het boord niet te strak en niet te ruim zit
 • Borstomvang
  • Meet deze maat voor je getailleerde overhemd op het breedste stuk van je borst
 • Taille
  • Meet dit op ongeveer ter hoogte van je navel
 • Armlengte (en dus mouwlengte)
  • Meet deze lengte vanaf de buitenkant van de top van je schouder (waar de naad van je overhemd hoort te zitten) en meet tot ongeveer je polsbotje. Tot 65 centimeter val je waarschijnlijk in de standaardmaten. Is je arm langer dan 65 centimeter? Dan kun je voor je getailleerd overhemd naar keuze kijken of die ook met extra lange mouwen te verkrijgen is.

Koop je je getailleerde overhemd liever in een echte winkel? Neem dan de tijd en laat je goed adviseren. Vaak zijn de overhemden ingepakt in plastic en/of strak opgevouwen. Maar de betere winkel heeft pashemden, zodat je goed kunt aanvoelen wat jouw maat is. Als je de juiste maat gevonden hebt, vraag dan ook altijd nog even het overhemd te passen wat je hebt uitgekozen. Zo weet je zeker dat de kleur ook iets voor je is.

Tip 4. Let op welke soort taillering je kiest

Veel merken werken met twee soorten tailleringen. De namen verschillen uiteraard per merk, maar de sterke taillering heeft meestal de naam in de trant van superslim fit, slim fit of body fit. De wat mildere taillering draagt doorgaans de naam modern fit.

Het is de bedoeling dat het overhemd nergens te strak zit. Kies de juiste taillering voor jouw lichaam. Zorg dat de knoopjes nergens op spanning staan. Oppassen dus met een beginnend buikje of een erg brede borst. Neem het maten opmeten uit voorgaande tip nog eens door als je twijfelt.

Post your comment

Overhemden.com