Dubbele Manchet Overhemden

Dubbele Manchet Overhemden Dubbele Manchet Overhemden

Overhemden met een "dubbele manchet" hebben een chique uitstraling. De manchet is omgevouwen met de punten tegen elkaar aan. Door middel van manchetknopen blijft de (dubbele) manchet netjes en dit geeft een luxueuze look. Overhemden met dubbele manchetten worden vooral gedragen bij zakelijke evenementen en formele gelegenheden. Een dubbele manchet wordt ook een "French Cuff" genoemd. Deze overhemden worden gedragen met manchetknopen of bachelor knots. Bekijk alle overhemden met dubbele manchet online. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 150

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 150

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Dubbele Manchet Overhemden

Overhemden met een "dubbele manchet" hebben een chique uitstraling. De manchet is omgevouwen met de punten tegen elkaar aan. Door middel van manchetknopen blijft de (dubbele) manchet netjes en dit geeft een luxueuze look. Overhemden met dubbele manchetten worden vooral gedragen bij zakelijke evenementen en formele gelegenheden. Een dubbele manchet wordt ook een "French Cuff" genoemd. Deze overhemden worden gedragen met manchetknopen of bachelor knots. Bekijk alle overhemden met dubbele manchet online.

Specialist in overhemden met dubbele manchet

Dé specialist in stijlvolle overhemden met dubbele manchet beschikbaar in allerlei merken. Wij bieden alle mannen een ruime keuze uit eigentijdse, stijlvolle en mooie overhemden in een passende maat (allemaal met manchetten). Ook dubbele manchet overhemden met mouwlengte 7. Alle overhemden met dubbele manchet zijn online te koop. Een volledige collectie overhemden voor heren. De mooiste overhemden met dubbele manchet koop je online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

Dubbele Manchet Overhemden = French Cuff Shirts

French Cuff - ook in meerdere dessins

De dubbele manchet overhemden zijn er in meerdere dessins. De dubbele manchetten worden eerst een slag omgevouwen. Vervolgens worden de punten niet over elkaar, maar tegen elkaar aangelegd. Dan worden ze vastgemaakt met stijlvolle manchetknopen of bachelor knots (gevlochten balletjes).

De drie soorten manchetten van overhemden

De beschaafde wereld telt 3 soorten manchetten. Van origineel, tot praktisch en slim!

 • Dubbele manchet, in England French Cuffs geheten
 • Enkele manchet - de meest populaire en zie je het meeste. Want deze zijn het meest praktisch
 • Enkele manchet met knoopjes én gaatjes. Deze manchetten kun je als enkele manchet dragen en als dubbele manchet

Wat is een dubbele manchet?

Dubbele manchetten worden ook wel Franse manchetten genoemd (French cuff). Een manchet is dan twee keer zo lang als een enkele en dit stukje extra stof wordt met een slag omgevouwen - zodat je een dubbele laag stof krijgt. Ze worden vastgemaakt met manchetknopen.

Een dubbele manchet wordt als een belangrijk element gezien onder een net pak. Tegenwoordig kunnen enkele manchetten ook wel onder een pak, maar voor een chique look dien je toch echt voor overhemden met dubbele manchet te gaan. De manchetten dienen dan een paar centimeter onder de mouw van je pak uit te komen, zodat de knopen goed zichtbaar zijn.

Overhemden met dubbele manchet online

Wat is een enkele manchet?

Een overhemd met een enkele manchet in plaats van een dubbele manchet is een "normaal" overhemd zonder een extra stuk stof. In feite zijn de knopen van de mouw vervangen door knoopsgaten. Hier kan men een manchetknoop doordrukken. Let op! Manchetknopen zijn vaak gemaakt voor dubbele manchetten en daarmee soms 'te lang' voor een ovehemd met enkele manchet.

Wat is een enkele manchet met knoopjes én gaatjes?

Een hybride vorm waarbij een mouw zowel knopen als losse knoopsgaten bevat. Het overhemd kan dan zowel met de normale knopen worden vastgemaakt als met een manchetknoop. Overhemden met dubbele manchetten worden door jong en oud gedragen. Niet alleen het mouwtype maar ook de keuze van de manchetknoop is een kwestie die behoedzaamheid vereist.

Dubbele manchet overhemden met mouwlengte 7

Nederlandse mannen zijn één van de langste mannen ter wereld. Lange mannen willen er stijlvol uitzien met een overhemd met dubbele manchet en mouwlengte 7. Kies uit een blauw, ecru of wit overhemd met extra lange mouw en met dubbele manchet. Een genot voor de lange man.

Een zakelijke outfit: een overhemd met een dubbele manchet

De (zaken)man van tegenwoordig dient te allen tijde modieus en chic voor de dag te komen. Een mooi pak, een nette stropdas, mooi opgepoetste schoenen, het hoort er allemaal bij. Ook onmisbaar is een overhemd van goede kwaliteit. Het vormt de basis van je zakelijke outfit. Als je voor een net wat zakelijkere look dan anderen wilt gaan, is een overhemd met dubbele manchet een aanrader. Maar ook als casual meer je ding is, kun je met een overhemd met dubbele manchet prima uit de voeten.

Wat is een dubbele manchet?

Overhemden met dubbele manchet in alle kleuren

Net zoals gewone overhemden zijn overhemden met dubbele manchet in alle soorten, maten en kleuren te vinden. Het klassieke overhemd met dubbele manchet is wit, liefst van premium katoen gemaakt en heeft een licht getailleerde pasvorm. Dit is het aangeraden overhemd voor onder een pak. Er zijn tegenwoordig dus ook dubbele manchet overhemden in andere kleuren en materialen, van zijde tot plaid, van rood tot schotse ruit. Bedenk altijd voordat je een overhemd koopt wanneer je deze kunt dragen en hoe je het kunt combineren.

Double Cuff: Dubbele manchet

Overhemden met dubbele manchet behoeven alleen een manchetknoop om het overhemd daarmee te verrijken. Deze knopen dienen dan ook vaak geraffineerd te zijn en een luxueuze uitstraling te hebben. Tegenwoordig heb je manchetknopen in alle soorten en maten. Als je ze bij een meer casual outfit draagt, kun je kiezen uit een ruim assortiment aan metalen of stenen knopen in allerlei vormen en maten - of zelfs bachelor knots. Zorg er wel voor dat je goed kijkt welke manchet knopen bij welk overhemd en bij welk soort manchet passen.

Alle pasvormen dubbele manchet overhemden

Dubbele manchet overhemden kennen overwegend 4 pasvormen. Deze worden hieronder kort toegelicht. Indien een dubbele manchet slim fit overhemd te strak valt dan raden wij een dubbele manchet modern fit overhemd aan. Deze overhemden zijn ook wat getailleerd alleen met net iets meer ruimte. Modern fit en slim fit zijn de meest populaire pasvormen van dit moment.

 • Dubbele manchet regular fit - Recht model (grote bouw / met een buikje) - ook wel Classic Fit of Custom Fit - Niet getailleerd
 • Dubbele manchet modern fit - Licht getailleerd model (gemiddelde bouw) - ook wel Tailored Fit of Fitted
 • Dubbele manchet slim fit - Sterk getailleerd model (atletisch, tenger) - ook wel body fit, Italian fit of Slim Line
 • Dubbele manchet super slim fit - Zeer sterk getailleerd model (zeer atletisch, zeer tenger)

Hoe werkt een manchetknoop? (technisch)

Een manchetknoop bestaat uit een knoop, een verbinding en een afsluiter. Soms wordt de afsluiter ook versiert en als 2e knoop gezien. De bovenkant van de manchetknoop (aan de buiten/bovenzijde van een overhemd) moet goed te zien zijn. Deze worden gemaakt van allerlei edelmetalen, maar zijn er ook in 'goedkopere' vormen. De verbinding is vaak eens taafje dat lang genoeg moet zijn om door de manchet te vallen - zo kan het zijn dat dit staafje korter of langer is in het geval van een dubbele manchet of een enkele manchet. De afsluiter heeft een scharnier dat overdwars kan worden gezet om de knoop op zijn plek in de manchet vast te zetten.

Stijlvolle overhemden met een french cuff ook wel een dubbele manchet en manchetknopen

Geschiedenis van manchetten en manchetknopen

Klassieke overhemden met manchet worden door de (mannelijke) elite al gedragen sinds de zeventiende eeuw. Vanaf de negentiende eeuw raakten ze ook in zwang onder een breder publiek. De overhemden met een dubbele manchet beleefden de grootste populariteit in de jaren '20 van de twintigste eeuw; in die tijd kwam een groot assortiment fraai versierde varianten ter beschikking.

Terugkomst van het mannenoverhemd met dubbele manchet

Sinds de jaren '60 zijn we ons minder formeel gaan kleden. Bij normale gelegenheden is men overgestapt op een overhemd zonder manchet (dus met knopen). Tegen het einde van de twintigste eeuw wordt de manchetknoop voornamelijk bij meer formele gelegenheden gedragen zoals op kantoor en bij partijen, in combinatie met een pak, smoking, rok of jacquet. De laatste jaren is er meer waardering voor dit klassieke mannenoverhemd met dubbele manchet en manchetknoop.

Hoe strijk je dubbele manchetten van een overhemd? 

Een overhemd met enkele manchet strijk je met de knopen naar boven. Wanneer je een dubbele manchet overhemd strijkt, sla je de manchet open en strijk je gelijkmatig glad. Daarna vouw je de randen om en strijk je de randen. Vervolgens draai je de mouw om en strijk je de andere kant, zodat de knoopsgaten op elkaar liggen.

Post your comment

Overhemden.com