Olymp

Olymp Olymp

Olymp overhemden online. Olymp is een bijzonder merk uit Duitsland met één van de grootste collecties overhemden ter wereld. "Olymp overhemden” zijn verkrijgbaar in alle pasvormen: Olymp Luxor Modern Fit, Olymp Luxor Comfort Fit, Olymp Tendenz Regular Fit, Olymp Level 5 Five (slim fit) en Olymp No 6 Six (super getailleerd): de mooiste shirt van “olymp online”. De shirts van Olymp staan voor compromisloze kwaliteit en zijn strijkvrij. Mannen in een overhemd van OLYMP zijn succesvol en hechten waarde aan mooie en modieuze overhemden voor elke gelegenheid. Bekijk alle Olymp overhemden online.
Alternatieve kwaliteits merken met meer keuze: Eterna, Seidensticker, Profuomo, Ledub, Michaelis
Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Olymp

Olymp overhemden online. Olymp is een bijzonder merk uit Duitsland met één van de grootste collecties overhemden ter wereld. "Olymp overhemden” zijn verkrijgbaar in alle pasvormen: Olymp Luxor Modern Fit, Olymp Luxor Comfort Fit, Olymp Tendenz Regular Fit, Olymp Level 5 Five (slim fit) en Olymp No 6 Six (super getailleerd): de mooiste shirt van “olymp online”. De shirts van Olymp staan voor compromisloze kwaliteit en zijn strijkvrij. Mannen in een overhemd van OLYMP zijn succesvol en hechten waarde aan mooie en modieuze overhemden voor elke gelegenheid. Bekijk alle Olymp overhemden online.
Alternatieve kwaliteits merken met meer keuze: Eterna, Seidensticker, Profuomo, Ledub, Michaelis

Olymp hemden: de perfecte pasvorm voor iedere man vind je bij Olymp shirts

Olymp overhemden: momenten van succes, geluk en tevredenheid

Olymp staat voor momenten van succes, geluk en tevredenheid. Een toestand waarin iedere man zich wil bevinden. Zelf noemen ze het een exclusieve toestand. Waardoor iedere man zich op "Olympische hoogte" bevindt en spreekwoordelijk bovenaan de ladder staat. Het merk Olymp wil dat mannen zich in de shirts succesvol voelen. Dit doen ze door compromisloze kwaliteit te bieden. Materiaal van de allerhoogste kwaliteit. De afwerking van ieder Olymp shirt wordt handmatig gecontroleerd. En Olymp biedt fantastische ;e;en fantastisch voordeel: de shirts zijn blijvend strijkvrij. Ook biedt het merk één van de grootste collecties overhemden ter wereld. Zo kan iedere man zijn perfecte hemd vinden bij Olymp (UItspraak: Olimp, Olump of Oolymp)

Olymp Overhemden voor heren

De collectie overhemden van Olymp

De totale collectie van Olymp is zeer uitgebreid. Noem een overhemd en Olymp heeft het. Van wit tot zwart en van paars tot geel. Maar ook de mooiste prints behorende bij de nieuwste mode. Iedere man kan bij Olymp online terecht. De collectie kent ook een keur aan verschillende boorden. Van de traditionele Kent boord naar de Extreme Cut Away boord. Dit maakt het tot een zeer compleet overhemden merk.

Olymp: de verschillende pasvormen

OLYMP kent een diversiteit aan pasvormen. Zo beschikt het merk immer over een passende pasvorm voor iedere man van groot tot klein, breed en smal. De verschillende pasvormen van Olymp komen tot stand door het kernteam in Duitsland dat de fit continue verbeterd aan de hand van feedback van de trouwe klanten.

Olymp Luxor Comfort Fit (wijdere taille)

De Olymp Luxor Comfort Fit shirts zijn ruimvallende overhemden. Dit betekent dat de taille wijder is gemaakt dan de borst. Voor de iets gezettere man óf voor de liefhebber zal een voorkeur hebben voor dit model. Alle Luxor Comfort Fit hemden van Olymp zijn gemaakt van 100% strijkvrij katoen. Heerlijk ademend en zacht op de huid. De Luxor Comfort Fit hebben allemaal een borstzak. De manchetten hebben een dubbele functie. Ze kunnen versteld worden én gedragen worden met manchetknopen.

Zomers Olymp Overhemden

Olymp Tendenz Regular Fit (recht model)

De Olymp Tendenz Regular Fit shirts hebben een rechte pasvorm. Dit betekent dat de borst en taille van deze shirts gelijk zijn. Een traditioneel recht overhemd. Alle Tendenz Regular Fit van Olymp zijn gemaakt van 100% katoen. De Tendenz shirts hebben het easy iron label en strijken dus gemakkelijk. De manchetten van de Tendenz Regular Fit overhemden zijn verstelbaar. Zo zijn ze met zowel manchetknoop als knopen te dragen.

Olymp Luxor Modern Fit (licht getailleerd)

De Luxor Modern Fit shirts zijn licht getailleerd. Dit betekent dat de taille nét iets smaller is gemaakt dan de borst. De Luxor Modern Fit van Olymp zijn allemaal van 100% strijkvrij katoen. De meeste Luxor Modern Fit hebben een borstzak. De manchetten zijn verstelbaar bij alle overhemden. Dit betekent dat ze iets smaller gemaakt kunnen worden. En dat ze geschikt zijn om met manchetknopen gedragen te worden. De Olymp Luxor Modern Fit overhemden zijn verkrijgbaar in maat 37-49. En ook met een extra lange arm

Olymp Level 5 Five (sterk getailleerd)

De Olymp Level 5 Five shirts hebben een slim fit pasvorm. Dit wordt ook wel een body fit genoemd. Dit betekent dat de taille van de shirts veel smaller is dan de borst. Gemaakt voor slanke of getrainde mannen. De Level Five overhemden van Olymp hebben allemaal 3% stretch. Hierdoor kunnen ze strak getailleerd gedragen worden. Dit wordt ook wel Level Five Comfort Stretch genoemd. De overhemden hebben een manchet met knoopsgaten. Deze is verstelbaar. Alle Level 5 Five overhemden zijn gemakkelijk te strijken.

Heren Olymp Shirts

Olymp No 6 Six (zeer sterk getailleerd)

De Olymp No 6 Six shirts hebben een extreem getailleerde pasvorm. Dit wordt ook wel super slim fit of extreme body fit genoemd. Dit betekent dat de taille extreem veel smaller is dan de borst. Alleen geschikt voor de sterk getrainde mannen. De Number Six overhemden van Olymp zijn allemaal geweven met 97% katoen en 3% stretch. Hierdoor zijn de overhemden strak getailleerd op het lichaam te dragen. De Olymp No 6 Six heeft geen borstzak. Alle “No 6 Six overhemden” zijn gemakkelijk te strijken.

Kleuren shirts en blouses

Olymp kent één van de breedste collecties overhemden ter wereld. Dit is terug te zien over de gehele collectie. Letterlijk alle kleuren zijn vertegenwoordigd. Witte, blauwe, rode, roze, paarse, grijze en groene overhemden. Ze zijn alom vertegenwoordigd in de collectie van Olymp shirts. Daarnaast biedt het merk een uitgebreid assortiment aan shirts met een leuke twist. Een wit overhemd met een contrasterende boord. Óf een bruin overhemd met een leuke print aan de binnenkant van de manchetten.

Strijkvrije Olymp overhemden

Het Duitse merk Olymp staat bekend om de 100% strijkvrije overhemden. Dit maakt een shirt van Olymp gemakkelijk in de onderhoud. Het unieke aan deze shirts is dat ze ook van 100% katoen zijn. Door een speciale techniek bij het weven te gebruiken wordt het overhemd voor lange tijd kreukvrij gemaakt. Een bijzondere en revolutionaire ontwikkeling van Olymp is het kreukvrije katoen dat in de Luxor collectie gebruikt wordt. De gehele Luxor collectie van Olymp is 100% strijkvrij. De Olymp No6 en Level 5 Five shirts zijn easy iron. Dit betekent dat ze gemakkelijk te strijken zijn.

Waar komt de naam Olymp of Olympus vandaan?

De naam Olympus (lange naam van Olymp) werd gekozen gebaseerd op het Griekse gebergte en mythologische huis van de goden. Olympus staat voor ongenaakbaarheid en duurzaamheid. Op de berg Olympus had iedere God zijn eigen verblijf. Gemaakt van de sterkste materialen. Alles was voorzien van schoonheid, creativiteit en andere slimmigheden. Dit is terug te zien in het merk Olympus. De Olympus overhemden moesten zo duurzaam mogelijk zijn. De eerste werden dan ook gemaakt van oude parachutes.

Olymp: de dichterlijke benoeming van Olympos, huis van de goden

De Olympus of Olympos, in dichterlijke taal ook wel Olymp (Grieks: Όλυμπος/Olympos) is de hoogste berg in Griekenland. Sinds 1938 is de Olympus een nationaal park, Nationaal park Olympos. De top van Olympos is 2917 meter en speelt een belangrijke rol in de Griekse mythologie.

De Griekse dichter Homerus noemde de Olympus ooit het 'Huis van de goden'. De goden zouden op Olymp in grote luxe wonen in paleizen gemaakt door Hephaistos. De Olympus wordt speciaal genoemd als verheven woonplaats van de oppergod Zeus (en hiervandaan schiet hij soms zijn bliksemschichten).

Andere gebergten die de naam hebben overgenomen: Olympus de hoogste berg op Cyprus, Mount Olympus in Washington en sinds kort Olympus Mons op de planeet Mars, de hoogste berg in ons zonnestelsel.

De naam Olympus werd gekozen gebaseerd op het Griekse gebergte en mythologische huis van de goden. De Olympus overhemden werden als zeer duurzaam beschouwd en vonden gretig aftrek.

Het moederbedrijf: Olymp Bezner KG

Olymp valt onder het familiebedrijf Olymp Bezner KG. Het hoofdkantoor is in Bietigheim-Bissingen, Baden-Württemberg, Duitsland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van herenkleding die onder andere onder de merken Olympus (Olymp) en Marvelis worden verkocht. Marvelis een een zusje (of broertje) van Olymp.

Het bedrijf is marktleider en dat is interessant, want het is een relatief jong bedrijf. In 1951 werd Olymp Bezner KG opgericht door textiel ondernemer Eugen Bezner. Lang kon hij niet van zijn onderneming genieten, want hij stierf plotseling in 1960, op 59-jarige leeftijd.

Eugen Bezner: de start van Olymp

Eugen Bezner startte de onderneming toen hij terugkwam uit gevangenschap. Hij had slechts zes werknemers die zetelden in de wasruimte van zijn huis. In eerste instantie werd voor het maken van de Olymp kleding bestaande militaire materialen gebruikt, zoals parachutes. De verkoop van de gemaakte kleding nam rap toe en snel had het bedrijf geld om uit te breiden. Met dat de verkoop toe nam, nam ook het aantal werknemers toe, voornamelijk naaisters, en al snel werd de eerste productievestiging van Olymp in Großingersheim (Kreis Ludwigsburg) betrokken en voortdurend uitgebreid.

Na de plotselinge dood van Eugen werd zijn zoon Ebenhard op 25-jarige leeftijd directeur van een inmiddels middelgroot bedrijf. Op zijn plek kwam de zoon van Ebenhard (de kleinzoon van Eugen), Mark Bezner (geboren in 1963) in 1990 voor het bedrijf werken. Onder de bevlogenheid van Ebenhard en Mark groeide het bedrijf snel. In 2010 werd Mark officieel CEO en zetelt Ebenhard alleen nog in de Raad van Advies. Dit maakt Olymp een echt familiebedrijf. Het bedrijf is nog steeds in handen is van de familie Bezner.

Olymp Bezner KG produceert onder andere truien, zakelijke overhemden, casual overhemden, poloshirts en vrijetijdskleding. Dat doen ze onder meer onder de merknaam "Olymp". De Olymp overhemden zijn van zeer hoge kwaliteit, en vallen qua prijsklasse in het midden- tot hoger segment.

Olymp Bezner distribueert haar producten via normale kledingwinkels evenals door hun eigen "Olymp Stores", waar de Olymp overhemden verkrijgbaar zijn.

Meer dan 700 medewerkers: sociale verantwoordelijkheid

Het bedrijf heeft hedendaags meer dan 760 medewerkers in dienst. Het aanhoudende succes van Olymp als vooruitstrevende overhemd fabrikant wordt bepaald door compromisloosheid in kwaliteit van materiaal en verwerking. Alsmede hun sociale bewustzijn. Olymp is een grote sponsor van dagverblijven, tehuizen en hun eigen textielwerkers. Om zo voor alle medewerkers van Olymp een fijne toekomst te bewerkstelligen.

Olymp staat bekend om haar unieke collectie strijkvrije heren overhemden van 100% katoen en andere katoensoorten. Door de zeer uitgebreide range aan pasvormen en de goede prijs / kwaliteit verhouding is het merk marktleider in Nederland. De shirts hebben een uitstekende afwerking en fijne details. Ieder jaar lanceert Olymp minimaal twee en vaker zelfs 4 collecties aan nieuwe overhemden ontwerpen.

Keuze uit de gehele collectie Olymp

Wij bieden een volledige keuze aan Olymp overhemden in de Olymp webwinkel waar u terecht kunt voor alle maten en pasvormen overhemden. Een shirt van Olymp is gemakkelijk in onderhoud. De Luxor collectie bestaat volledig uit overhemden die gemaakt zijn van 100% katoen en vaak niet gestreken hoeven te worden

Olymp strijkvrij

Door een speciale weving kreuken de stoffen van Olymp minder en blijven ze de hele dag lekker strak. Dit scheelt veel strijkwerk en maakt Olymp een waar genot voor de moderne man.

Olymp easy care

De (nieuwere) serie shirts Olymp Level 5 en No. 6 Six zijn easy care. Deze overhemden hebben een klein percentage elastan (stretch) voor extra draagcomfort en zorgt ervoor dat de shirts lekker aansluiten. Easy care overhemden hoeven wel of niet gestreken worden naargelang de voorkeur van de drager. Wij raden aan om toch nog even snel de strijkbout overheen te halen voor een optimaal en glad effect,

Kleding combineren met Olymp

Kies de mooiste heren shirts van Olymp en maak een gewaagde combinatie met een jasje of colbert. Een unieke riem en lederen schoenen maken de Olymp look compleet. Olymp is ontworpen voor de moderne man die graag sportief en goed gekleed de deur utgaat.

Olymp online

De complete collectie van Olymp vindt u makkelijk online. Kies uit de verschillende pasvormen: Luxor Comfort Fit met een fijne ruimer gemaakt pasvorm (voor en wat grotere buik), Olymp Tendenz Regular Fit shirts hebben een rechte pasvorm (recht model), Luxor Modern Fit met een licht getailleerde uitvoering voor de moderne man, Olymp Level Five Slim Fit voor een sterk getailleerde: de taille/buik is dan significant smaller dan de borst en tenslotte de No 6 Super Slim Fit met een super strak getailleerde buikstreek. Luxor overhemden zijn immer kreuk en strijkvrij: wassen, drogen en klaar.

olymp online: vertrouwde shirt van Olymp op het internet

Korte mouwen, lange mouwen en extra lange mouwen

Olymp biedt een volledig gamma aan overhemden en overhemden soorten. Zo beschikt het over blouses met een mouwlengte die iets korter is (mouwlengte 5), een normale mouwlengte (6) en een mouwlengte die iets is verlengd voor de lange man. Op deze manier biedt Olymp voor iedere moderne heer een passend shirtje.

Enkele weetjes over Olymp

Over Olymp zijn door de jaren heen heel veel mooie en interessante dingen te vertellen.

  • Wist je bijvoorbeeld dat Olymp in meer dan 40 landen is vertegenwoordigd?
  • En bijna de helft van de shirts bestemd is voor de export? Voor zowel de interne als externe markt worden maar liefst 4 collecties per jaar gepresenteerd!
  • En het merk is ook een zeer open merk. Dit blijkt wel uit het vrijgeven van de omzetcijfers. Van 2005 tot aan 2015 is de omzet gestegen van 74,2 miljoen tot aan 237 miljoen. Dat is meer dan een verdrievoudiging!
  • Het merk Olymp heeft meer dan 750 mensen in dienst in alleen al Duitsland. Dit geeft wel aan hoe groot het is.
  • Daarnaast heeft Olymp een eigen stichting: De Olymp-Bezner-Stiftung. Hiermee proberen ze mensen te helpen met een minder rooskleurige toekomst.
  • Tot slot: De oprichter Eugen startte de onderneming toen hij terugkwam uit gevangenschap na de oorlog. Hij had slechts zes werknemers die zetelden in de wasruimte van zijn huis.

Olymp overhemden online kopen

Alle Olymp overhemden zijn online koop bij overhemden.com. Wij zijn een vertrouwde en officiële Olymp Dealer in Nederland, België en de gehele wereld. Wij geven graag persoonlijk advies. Zo vindt u altijd het perfecte Olymp overhemd online.

Post your comment

Overhemden.com