Mouwlengte 6 Overhemden

Mouwlengte 6 Overhemden Mouwlengte 6 Overhemden

Mouwlengte 6 overhemden hebben een mouwlengte langer dan 60 cm en korter dan 69cm. De gemiddelde armlengte wereldwijd is 64cm en in het westen zelfs 68cm. "Mouwlengte 6" is de standaard overhemden mouwlengte maat voor heren. Mouwlengte 6 is een ander benaming voor een overhemd met een standaard mouwlengte en voor meer dan 80% van de mannen de juiste keus. Bekijk alle Mouwlengte 6 overhemden online. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 1856

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 1856

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Mouwlengte 6 Overhemden

Mouwlengte 6 overhemden hebben een mouwlengte langer dan 60 cm en korter dan 69cm. De gemiddelde armlengte wereldwijd is 64cm en in het westen zelfs 68cm. "Mouwlengte 6" is de standaard overhemden mouwlengte maat voor heren. Mouwlengte 6 is een ander benaming voor een overhemd met een standaard mouwlengte en voor meer dan 80% van de mannen de juiste keus. Bekijk alle Mouwlengte 6 overhemden online.

Mouwlengte 6: overhemden met een mouwlengte tussen 60-69cm

Waarom heet het Mouwlengte 6?

Een overhemd met Mouwlengte 6 heeft officieel armen van 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 of 69 centimeter lang – kortom het getal begin met zestig (tot maximaal 70 centimeter). Waarom heet het dan Mouwlengte 6? Mouwlengte 6 geeft het decimaal aan (het tiental) van het nummer 6.

Mouwlengte 6 overhemden voor heren met een normale mouwlengte

Hoeveel centimeter is Mouwlengte 6?

Mouwlengte 6 heeft een lengte van 60-69 centimeter. De gemiddelde wereldwijde mouwlengte or armlengte is 63,5 cm (64cm) en in west europese landen zelfs 68cm. Als gevolg hiervan bestaan er eigenlijk twee mouwlengte 7 mouwlengtes, te weten 1 voor de wereld (~64cm) en 1 voor west europa (~68cm). Europees georienteerde merken of merken uit het westen en noorden van Europa conformeren zich vaker aan de Europese definitie van Mouwlengte 6 met een mouwlengte van ongeveer 68cm.

 • Wereldwijde mouwlengte 6 ~ 64cm mouwlengte
 • Europese mouwlengte 6 ~ 68cm mouwlengte

Soms komt het zelfs voor dat overhemden met een mouwlengte van 70-72 ook nog net bij mouwlengte 6 worden geschaard.

De verschillende mouwlengte indelingen

 • Mouwlengte 68 centimeter (iets korter): Mouwlengte 6
 • Mouwlengte 64 centimeter (gemiddelde mannen): Mouwlengte 6
 • Mouwlengte 68 centimeter (gemiddelde westerse / langere mannen): Mouwlengte 6
 • Mouwlengte 72 centimeter (extra lang): Mouwlengte 7
 • Mouwlengte 82 centimeter (extra extra lang): Mouwlengte 8

Mouwlengte 6 in de realiteit

Mouwlengte 6 is een andere benaming voor overhemden met een normale mouw die niet te kort is (Mouwlengte 6 voor mannen korter dan 1.80) en niet te lang is (mouwlengte 7 voor mannen langer dan 1.80/1.90) maar precies goed is voor de gemiddelde bevolking.

Mouwlengte 6 uitgelegd

Bij het ene merk hebben de mouwlengte 6 overhemden dus een mouwlengte rond de de 64 centimeter. En bij het andere merk zijn de mouwen signifcant langer zo rond de 68cm. Mouwlengte 6 shirts op deze pagina bestaat uit een grote diversiteit aan merken en overhemden. Vindt het perfecte overhemd met de perfecte mouwlengte (Mouwlengte 6) op deze pagina.

Voor wie zijn overhemden met Mouwlengte 6?

Overhemden met Mouwlengte 6 zijn voornamelijk voor mannen met een lengte tussen de 1.70 en 2.00 meter. Net zoals er langere heren bestaan met langere armen zijn er lange mannen met wat kortere armen en kleine mannen met wat langere armen. Simpel gezegd heeft bijna 80% van de populatie voldoende aan een Mouwlengte 6 overhemden. En indien we de regel wat strikter nemen dan kunnen we stellen dat voor een pefecte pasvorm ongeveer 60% van de heren helemaal tevreden is met een mouwlengte 6 overhemd.

ML6 overhemden met een mouwlengte van 64cm of 68cm

De gemiddelde armlengte

Populaire wereldwijde merken zoals Olymp, Brooks Brothers en nog vele vele ander merken hebben de maatboog van de overhemden gebaseerd op dit gemiddelde van 64 centimeter. Merken zoals Eton en Ledub hebben een wat langere mouwlengte van 66-68 centimete. De lengte van armlengte 6 kan dus nogal verschillen. Het belangrijkste is dat overhemden met deze normale mouwlengte geschikt zijn voor iedere man met een gangbare lengte. De gemiddelde armlengte in de westerse wereld is zon’n 25 inches ofwel 63,5 centimeter.

De geschiedenis van Mouwlengte 6

Vroeger hadden confectie overhemden één pasvorm en één maatvoering. Alles was lekker wijd gesneden zodat het iedereen goed past. Ook de armlengte was standaard. Dit betekent dat de mouwen voor sommmige heren te kort en voor andere heren te lang waren. Tegenwoordig nemen mannen geen genoegen meer met een overhemd dat te korte of te lange armen heeft. En om deze reden zijn de pasvormen regular fit, modern fit en slim fit ontstaan (taillering) en zijn ook de mouwlengte aangepasts in drie meest voorkomende lengtes: Mouwlengte 6, mouwlengte 6 en mouwlengte 7. Mouwlengte 6 is hieruit voortgekomen als gemiddelde voor de populatie waarbij het voor de ‘meeste’ heren goed is en lekker zit.

Mouwlengte 6 overhemden voor heren

Tegenwoordig is er ook veel behoefte aan overhemden die net iets langer zijn, dit wordt ook wel lange overhemden genoemd. De term Mouwlengte 6 is dan voor de hand liggend alhoewel de langere variant soms al voldoende is (68cm). Het ligt namelijk tussen de normale en extra lange maten in. Dit geeft aan dat het is voor mannen die nét iets langer zijn dan gemiddeld.

Hoe wordt Mouwlengte 6 ook wel genoemd?

De term Mouwlengte 6 is erg generiek. Het kent dan ook vele synoniemenen. Een overhemd met normale mouwlengte en een shirt met normale armlengte bijvoorbeeld. Internationaal gebruikte termen zijn Sleevelength 6, Sleeve 6 of Sleeve6. Door de jaren heen zijn vele termen gebruikt om aan te geven dat het om een normale mouwlengte gaat. De gangbare term blijft toch Mouwlengte 6 of ‘een normale lange mouwlengte’. Dan weet iedereen waar je het over hebt: "Een overhemd voor mannen met een normale mouwlengte voor de armen"

Merken met armlengte 6

Zo goed als alle merken hebben zich gebaseerd op de gemiddelde armlengte van de heren. En dat is maar goed ook. Want zo kan iedere man de mooiste overhemden kopen. Hieronder vind je een kort overzicht van merken met de standaard mouwlengte. De beste regel voor het vinden van het juiste overhemd is om de maattabel te bekijken. Merken uit - of voor de westerse mannen willen nog wel eens de overhemden met een mouwlengte tot 68 centimeter rekenen tot de mouwlengte 6 categorie – terwijl de wereldwijde standaard aangeeft dat de mouwlengte dan rond de 64 centimeter moet liggen.

Het Duitse merk Olymp kent een zeer ruime collectie overhemden in Armlengte 6. Honderden shirts zijn beschikbaar met deze normale lengte. Olymp heeft alle vier de bekende lengte maten op voorraad: 58cm, 64cm, 68cm en 72cm. Olymp maakt dus onderscheid tussen de europese en de wereldwijde standaard voor mouwlengte 6. Seidensticker heeft één van de grootste collecties shirts Dit Duitse merk heeft allerlei verschillende ontwerpen in de collectie. Het hoogwaardige Zweedse merk staat bekend om de perfecte pasvorm. En zo ook de perfecte Mouwlengte. Mouwlengte 6 is de standaard in alle overhemden. De collectie bestaat uit een scale hemden van de allerhoogste kwaliteit. Natuurlijk zijn er nog vele andere merken met standaard Mouwlengte5 in de collectie. Het Amerikaanse merk Arrow. De Nederlandse merken Blue Industry en Jackett & Sons. Maar ook het verfijnde Calvin Klein. Andere merken zijn Thomas Maine, R2 Amsterdam, Profuomo, Michaelis, van Laack, John Miller, Jacques Britt, Emanuel Berg, Circle of Gentlemen, British Indigo, Blue Crane en Art of Camouflage.

Het Nederlandse merk Circle of Gentlemen biedt een brede collectie overhemden. De Mouwlengte varieert van 68-70 centimeter. Hierdoor is het uitermate geschikt voor de net iets langere man. Het merk specialiseert zich in shirts van de allerhoogste kwaliteit. Bij Circle of Gentlemen vind je daarom altijd een nieuw favoriet hemd. Het jonge Nederlandse merk Liefling heeft zich volledig gericht op het iets langere shirt. Met behulp van NASA en TU Delft DINED data is een volledig nieuwe fit gemaakt voor de Nederlandse en Belgische man. Liefling heeft een gericht aanbod heerlijke shirts voor de langere man en dus gebaseerd op de gemiddeldes van de west europese man. De pasvorm van Profuomo is geschikt voor zowel de normale als de net iets langere man. De overhemden van dit merk zijn geoptimaliseerd voor de moderne Westerse man. De meeste mannen zullen goed slagen bij Profuomo. Veel andere merken hebben vooral bij de slim fit pasvorm rekening gehouden met de moderne man. De Slim Fit pasvorm heeft vaak en net iets langere mouwlengte. Twijfel je of jouw favoriete merk de juiste armlengte biedt? Neem dan contact op met één van onze overhemd specialisten voor persoonlijk advies.

De gemiddelde lengte van mannen

Over de wereld hebben mannen veel verschillende gemiddelde lengtes. In Noord-Europa zijn de langste mannen ter wereld te vinden en om deze reden ligt de Mouwlengte 6 standaard hier ook net iets boven het gemiddelde. In Nederland en België worden mannen gemiddeld langer dan 1.70 meter. De gemiddelde mouwlengte is hier ook op afgestemd. Zo is Mouwlengte 6 uitermate geschikt voor mannen tot maximaal 1.80 centimeter in lengte. Wellicht gaat dit nog veranderen in de toekomst. Bij net geboren mannen is de verwachting zelfs dat ze gemiddeld langer zullen zijn dan 185 centimeter. En wie weet dragen we over een aantal jaren allemaal mouwlengte 7.

Vind alle overhemden met een normale “mouwlengte 6” eenvoudig online

Op Overhemden.com zijn de beste merken vertegenwoordigd. Van deze merken hebben we ook nog eens de beste overhemden uitgekozen. Zo kan iedere man met normale armlengte zijn perfecte overhemd hier vinden. En twijfel je over de pasvorm, kleur, type of maat van het overhemd? Wij helpen graag. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Via de chat, mail of telefoon. We helpen graag iedere man het perfecte overhemd te vinden ook met Mouwlengte 6.

De geschiedenis van Mouwlengte 6

Voorheen hadden alle overhemden dezelfde mouwlengte. Een reguliere armlengte die geschikt was voor iedere man. De tijd dat alle pasvormen en maten hetzelfde waren zijn we voorbij. Lange mannen hadden steeds meer last van te korte mouwen. Hierdoor zijn overhemden met langere mouwen op de markt gekomen. Dit werd Mouwlengte 7 genoemd. Echter is dit weer echt extra lang. Tegenwoordig is er ook veel behoefte aan overhemden die net iets langer zijn, dit wordt ook wel lange overhemden genoemd. De term Mouwlengte 6 is dan voor de hand liggend. Het ligt namelijk tussen de normale en extra lange maten in. Dit geeft aan dat het is voor mannen die nét iets langer zijn dan gemiddeld.

Shirts met Mouwlengte 6 voor bijna 80% van de bevolking de juist maat

Andere benamingen voor het woord Mouwlengte 6

De term Mouwlengte 6 is relatief nieuw. Toch zijn er al een hoop synoniemen en andere termen in het leven geroepen. Mouwlengte6 aan elkaar geschreven bijvoorbeeld. Maar ook de term "lange overhemden" of "lange shirts" zien we steeds vaker voorbij komen. Eventueel kan ook de term Sleeve6 of Sleeve 6 genoemd worden. Of de letterlijke Engelse vertaling Sleevelength 6. De gangbare term de komende tijd zal toch Mouwlengte 6 blijven. Echter betekenen deze andere woorden allemaal hetzelfde. Dus gebruik deze term, dan weet iedereen dat je het over "overhemden voor iets langere mannen" hebt.

ML6

Vind alle overhemden met mouwlengte 6 eenvoudig online

Op Overhemden.com zijn de beste merken vertegenwoordigd. Van deze merken hebben we ook nog eens de beste overhemden uitgekozen. Zo kan iedere man met normale armlengte zijn perfecte overhemd hier vinden. En twijfel je over de pasvorm, kleur, type of maat van het overhemd? Wij helpen graag. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Via de chat, mail of telefoon. We helpen graag iedere man het perfecte overhemd te vinden.

Post your comment

Overhemden.com