Venti

Venti Venti

Venti is een luxe overhemden merk met de focus op kwaliteit. De collectie biedt een ruim assortiment aan zowel zakelijke overhemden als overhemden voor een casual activiteit. Met de ruime keuze aan kleuren en stijlen met zowel korte mouw, normale mouw of mouwlengte 7 biedt "Venti overhemden" voor ieder wat wils. Daarnaast zijn alle overhemden strijkvrij en van 100% katoen. Lees verder om alles over Venti overhemden te weten te komen en te bepalen welk overhemd het beste bij jou past. overhemden.com is een vertrouwde online winkel voor het kopen van Venti overhemden. De meeste overhemden online Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 121

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 121

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Venti

Venti is een luxe overhemden merk met de focus op kwaliteit. De collectie biedt een ruim assortiment aan zowel zakelijke overhemden als overhemden voor een casual activiteit. Met de ruime keuze aan kleuren en stijlen met zowel korte mouw, normale mouw of mouwlengte 7 biedt "Venti overhemden" voor ieder wat wils. Daarnaast zijn alle overhemden strijkvrij en van 100% katoen. Lees verder om alles over Venti overhemden te weten te komen en te bepalen welk overhemd het beste bij jou past. overhemden.com is een vertrouwde online winkel voor het kopen van Venti overhemden. De meeste overhemden online

Venti betekent letterlijk twintig in het Italiaans

Het ontstaan van het merk

Al snel blijkt er behoefte aan een merk met een wat jongere uitstraling en in 2000 wordt Venti gelanceerd. Met de getailleerde overhemden doet de snit bijna Italiaans aan en hebben de overhemden een moderne, luxe en jonge uitstraling.

Het merk anno 2000

In 2000 overlijdt Heinrich Katt. Heinrich Katt is de oprichter van Casa Moda. Zijn zoon Klaus zit al lange tijd in de directie en is vanaf dat moment de enige CEO. Heinrich Katt GmbH & Co. KG is een familiebedrijf en Klaus groeide dan ook op tussen de overhemden. Zijn doel is om Heinrich Katt GmbH & Co. KG verder te laten groeien en dat lukt ook mede door het merk Venti te lanceren. In 1987, toen Klaus net 6 jaar in de directie zat was de omzet, omgerekend vanuit de Duitse Mark, ongeveer 10 miljoen euro. 30 jaar later is die omzet met 800% gegroeid naar 83 miljoen euro in 2014.

Venti overhemden voor de moderne man met Mouwlengte 7

De internationalisering van het Casa Moda concern, waar de Venti overhemden onder vallen, draagt daar zeker aan bij. Lange tijd waren de overhemden alleen in Duitsland te koop. Pas in 2005 is er buiten Duitsland een winkel geopend en wel in Linz in Oostenrijk. Inmiddels zijn de shirts in meer dan 30 landen te verkrijgen en uiteraard kun je ook online een Venti overhemd kopen.

Het bedrijf

 • De shirts worden anno 2016 in Macedonië en Roemenië geproduceerd.
 • Het hoofdkantoor bevindt zich in Oldenburg in het noorden van Duitsland.
 • Op beide locaties zij ruim 1000 werknemers aan het werk.
 • Dagelijks worden er bijna 18.000 overhemden voor zowel het merk Casa Moda als het merk Venti geproduceerd.
 • 35% van de overhemden wordt geëxporteerd.

De maten van de slim fit Venti overhemden

De overhemden zijn getailleerd, wat ook wel slim fit wordt genoemd. Dat betekent dat ze wat dichter om je lichaam aansluiten. Een slim fit  overhemd is handig voor vele gelegenheden. Doordat het overhemd goed aansluit zit het lekkerder onder een colbert. Je houdt immers geen overbodige stof over. Ook onder een trui zit een slim fit overhemd fijn. Tevens voor casual gelegenheden kunne de overhemden worden gedragen. In combinatie met een spijkerbroek staat een slim fit overhemd modern en netjes.

Venti - betekent letterlijk twintig 20 twenty - en is ook een koffiemaat bij Starbucks

Venti heeft twee soorten tailleringen. De eerste heet modern fit (vroeger slim fit. Deze overhemden zijn ´gewoon´ getailleerd. De tweede soort heet slim fit (vroeger body fit). De overhemden uit deze categorie zijn sterk getailleerd. Bijna letterlijk op het lijf geschreven dus.

Strijkvrij

Ben je op zoek naar een modieus, luxe, comfortabel en strijkvrij overhemd? Dan is een overhemd van het merk Venti zeker iets voor jou. Doordat alle overhemden van van 100 procent katoen zijn, voelen de overhemden zacht en comfortabel aan. Extra fijn tijdens warme dagen, want het katoen neemt vocht makkelijk op, terwijl je hemd droog blijft aanvoelen. Door een speciale weeftechniek zijn de overhemden comfortabel, slijtvast, duurzaam en erg sterk. Tenslotte geeft 100% katoen een luxe uitstraling.Ten slotte zijn de shirts strijkvrij, gemak voor iedere de man! Even gladstrijken en goed ophangen zodra de overhemden uit de was komen en je bent verzekerd van een kreukvrij overhemd. Wassen, drogen en direct kunnen dragen.

Mouwlengte  7 overhemen van Venti

Lang niet elk lichaam is hetzelfde en daar houden ze bij Venti goed rekening mee. Naast de standaardmaten, zijn veel Venti overhemden ook met extra lange mouwen te verkrijgen. Dit wordt ook wel mouwlengte 7 genoemd.

Herken je dit? Extra lange mouwen, maar het overhemd is nog steeds te kort en floept makkelijk uit je broek of pantalon. Het merk houdt hier rekening mee door bij de overhemden met mouwlengte 7, ook het rugstuk iets langer te maken. Zo blijft je overhemd van het merk Venti goed zitten.

De geschiedenis van Venti overhemden

De overhemden van Venti vallen onder het concern Casa Moda. De voorloper daarvan, het bedrijf OHG Ernst Winter, werd al in 1924 opgericht door de Duitse Ernst Winter. In 1939 trad Heinrich Katt toe tot het bedrijf van Ernst Winter. Hij werkt zich snel op en wordt 5 jaar later, in 1944 mede-eigenaar van Casa Moda. Heinrich Katt is dan pas 32 jaar. Het assortiment van OHG Ernst Winter bestond al vanaf de oprichting uit stoffen, tafellinnen en overhemden. In 1948 wordt besloten alleen nog maar op overhemden te focussen. De marketing van de casual en zakelijke overhemden vindt plaats onder de naam ¨EWO¨. Tot aan 1962 worden de overhemden door een andere fabriek geproduceerd, maar als in 1962 de eigen productielocatie van OHG Ernst Winter gereed is, komt ook de productie in eigen handen.

Venti overhemden - alles over het merk venti en van origine uit Casa moda

In 1975 overlijdt de oprichter van het bedrijf OHG Ernst Winter. Tot 1 januari 1981 blijft het bedrijf nog wel zijn naam dragen. Daarna wordt het veranderd naar Heinrich Katt GmbH & Co. KG. De directie wordt gevormd door Heinrich Katt, die dan al ruim 37 jaar werkzaam voor het bedrijf. Zijn zoon Klaus Katt is inmiddels ook toe getreden tot de directie die later Venti zal starten.

In 1987 wordt begonnen met de bouw van deze nieuwe faciliteit aan de Gutenbergstraße 7 in Oldenburg. Uit deze nieuwe fabriek moeten dagelijks 2000 overhemden rollen, vervaardigd door zo´n 110 werknemers: de merken Casa Moda en Venti. In 1994 werd deze locatie, inclusief kantoren en distributiecentrum in gebruik genomen.

Het bedrijf Heinrich Katt GmbH & Co. KG voert lange tijd twee merken. Voor de werkshirts wordt ¨EWO¨ gebruikt en voor het meer zakelijke overhemd gebruiken ze ¨Katt¨. In 1990 wordt het merk ¨Casa Moda¨ gelanceerd. Alle overhemden die Heinrich Katt GmbH & Co. KG voert, worden dan onder Casa Moda verkocht. Pas later ontstaat het merk Venti.

De naam "Venti" / etymologie

Venti staat letterlijk voor het getal twintig (20/twenty) in het Italiaans. Salliant detail is dat het merk is gestart op het jaartal 2000 precies het 20e centennium. De naam kennen we verder van een populair koffieketen (Starbucks). Starbucks kent de koffiematen Grande, Venti & Trenta. Daarnaast staat het voor "20 ounces" wat een volumemaat is voor de koffie.

Venti staat ook voor "20 ounces" of coffee

Venti komt van het woordt Ventus ("wind") en het enkelvoud is Vento.

Wat moet je verder nog weten over Venti overhemden?

Voor de liefhebber heeft het merk ook overhemden met korte mouwen. Fijn als je ook ´s zomers een kwaliteit overhemd wil dragen, zonder te hoeven strijken. De overhemden worden uitgevoerd zonder borstzakje.

Persoonlijke service voor mannen met stijl

De kleding van Venti koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen kleding van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in je overhemd.

Venti verhemden online kopen

Alle shirts zijn te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie herenkleding voor mannen. De mooiste Venti shirts en kleding koopt u online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

Post your comment

Overhemden.com