Venti

Venti Venti

Venti is een luxe overhemden merk met de focus op kwaliteit. De collectie van Venti heeft een ruim assortiment aan zowel zakelijke overhemden als overhemden voor een casual activiteit. Met de ruime keuze aan kleuren en stijlen met zowel korte mouw, normale mouw of mouwlengte 7 biedt "Venti overhemden" voor ieder wat wils. Tenslotte zijn alle Venti overhemden van 100% katoen en strijkvrij. Lees verder om alles over Venti overhemden te weten te komen en te bepalen welk Venti overhemd het beste bij jou past. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 84

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 84

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Venti

Venti is een luxe overhemden merk met de focus op kwaliteit. De collectie van Venti heeft een ruim assortiment aan zowel zakelijke overhemden als overhemden voor een casual activiteit. Met de ruime keuze aan kleuren en stijlen met zowel korte mouw, normale mouw of mouwlengte 7 biedt "Venti overhemden" voor ieder wat wils. Tenslotte zijn alle Venti overhemden van 100% katoen en strijkvrij. Lees verder om alles over Venti overhemden te weten te komen en te bepalen welk Venti overhemd het beste bij jou past.

Venti: venti betekent letterlijk twintig in het Italiaans

Het ontstaan van Venti

Al snel blijkt er behoefte aan een merk met een wat jongere uitstraling en in 2000 wordt Venti gelanceerd. Met de getailleerde overhemden doet de snit bijna Italiaans aan en hebben de Venti overhemden een moderne, luxe en jonge uitstraling.

Venti: het merk van de twintigste eeuw (20)

In 2000 overlijdt Heinrich Katt. Heinrich Katt is de oprichter van Casa Moda. Zijn zoon Klaus zit dan al lange tijd in de directie en is vanaf dat moment de enige CEO. Heinrich Katt GmbH & Co. KG is een familiebedrijf en Klaus groeide dan ook op tussen de overhemden. Zijn doel is om Heinrich Katt GmbH & Co. KG verder te laten groeien en dat lukt ook mede door het merk venti. In 1987, toen Klaus net 6 jaar in de direct zat was de omzet, omgerekend vanuit de Duitse Mark, ongeveer 10 miljoen euro. 30 jaar later is die omzet met 800% gegroeid naar 83 miljoen euro in 2014.

Venti overhemden voor de moderne man met Mouwlengte 7

De internationalisering van het Casa Moda concern, waar de Venti overhemden onder vallen, draagt daar zeker aan bij. Lange tijd waren de Venti overhemden alleen in Duitsland te koop. Pas in 2005 werd er buiten Duitsland een winkel geopend en wel in Linz in Oostenrijk. Inmiddels zijn de Venti overhemden in meer dan 30 landen te verkrijgen en uiteraard kun je ook online een Venti overhemd kopen.

Het bedrijf waar Venti wordt gemaakt heeft anno 2016 een productielocatie in Macedonië en Roemenië. Het hoofdkantoor bevindt zich nog altijd in Oldenburg in het noorden van Duitsland. Gezamenlijk zorgen deze locaties met ruim 1000 werknemers voor de dagelijkse productie van bijna 18.000 overhemden voor zowel het merk Casa Moda als het merk Venti. 35% van de overhemden wordt geëxporteerd en zo kennen wij het merk Venti in Nederland.

De maten van de slim fit Venti overhemden

De Venti overhemden zijn getailleerd, wat ook wel slim fit wordt genoemd. Dat betekent dat ze wat dichter op je lichaam aansluiten. Een slim fit Venti overhemd is handig voor vele gelegenheden. Doordat het overhemd goed aansluit zit het lekkerder onder een colbert. Je houdt immers geen overbodige stof over. Ook onder een trui zit een slim fit overhemd lekkerder. Tevens voor casual gelegenheden kan een slim fit Venti overhemd gedragen worden. In combinatie met een spijkerbroek staat een slim fit overhemd modern en toch netjes.

Venti - betekent letterlijk twintig 20 twenty - en is ook een koffiemaat bij Starbucks

Venti heeft twee soorten tailleringen. De eerste heet slim fit. Deze overhemden zijn ´gewoon´ getailleerd. De tweede soort heet body fit. De overhemden uit deze categorie zijn sterk getailleerd. Bijna letterlijk op het lijf geschreven dus.

Strijkvrij

Ben je op zoek naar een modieus, luxe, comfortabel en strijkvrij overhemd? Dan is een Venti overhemd zeker iets voor jou. Doordat alle overhemden van Venti van 100 procent katoen zijn, voelen de overhemden zacht en comfortabel aan. Extra fijn tijdens warme dagen, want het katoen van Venti neemt vocht makkelijk op, terwijl je hemd droog blijft aanvoelen. Door een speciale weeftechniek zijn de overhemden van Venti, naast comfortabel, ook slijtvast, duurzaam en erg sterk. Tenslotte geeft 100% katoen een luxe uitstraling.

Tevens zijn de slim fit overhemden van Venti strijkvrij, gemak dient de man! Even gladstrijken en goed ophangen zodra de overhemden uit de was komen en je bent verzekerd van een kreukvrij overhemd. Wassen, drogen en direct kunnen dragen.

Lange mouwen van Venti

Lang niet elk lichaam is hetzelfde en daar houden ze bij Venti goed rekening mee. Naast de standaardmaten, zijn veel Venti overhemden ook met extra lange mouwen te verkrijgen. Dit wordt ook wel mouwlengte 7 genoemd.

Herken je dit? Extra lange mouwen, maar het overhemd is nog steeds te kort en floept makkelijk uit je broek of pantalon. Venti houdt hier rekening mee door bij de overhemden met mouwlengte 7, ook het rugstuk iets langer te maken. Zo blijft je Venti overhemd goed zitten.

De geschiedenis van Venti overhemden

De overhemden van Venti vallen onder het concern Casa Moda. De voorloper daarvan, het bedrijf OHG Ernst Winter, werd al in 1924 opgericht door de Duitse Ernst Winter. In 1939 trad Heinrich Katt toe tot het bedrijf van Ernst Winter. Hij werkt zich snel op en wordt 5 jaar later, in 1944 mede-eigenaar van Venti. Heinrich Katt is dan pas 32 jaar. Het assortiment van OHG Ernst Winter bestond al vanaf de oprichting uit stoffen, tafellinnen en overhemden. In 1948 wordt besloten alleen nog maar op overhemden te focussen. De marketing van de casual en zakelijke overhemden vindt plaats onder de naam ¨EWO¨. Tot aan 1962 worden de overhemden door een andere fabriek geproduceerd, maar als in 1962 de eigen productielocatie van OHG Ernst Winter gereed is, komt ook de productie in eigen handen.

Venti overhemden - alles over het merk venti en van origine uit Casa moda

In 1975 overlijdt de oprichter van het bedrijf OHG Ernst Winter. Tot 1 januari 1981 blijft het bedrijf nog wel zijn naam dragen. Daarna wordt het veranderd naar Heinrich Katt GmbH & Co. KG. De directie wordt gevormd door Heinrich Katt, die dan al ruim 37 jaar werkzaam voor het bedrijf. Zijn zoon Klaus Katt is inmiddels ook toe getreden tot de directie die later Venti zal starten.

In 1987 wordt begonnen met de bouw van deze nieuwe faciliteit aan de Gutenbergstraße 7 in Oldenburg. Uit deze nieuwe fabriek moeten dagelijks 2000 overhemden rollen, vervaardigd door zo´n 110 werknemers: de merken Casa Moda en Venti. In 1994 werd deze locatie, inclusief kantoren en distributiecentrum in gebruik genomen.

Het bedrijf Heinrich Katt GmbH & Co. KG voert lange tijd twee merken. Voor de werkshirts wordt ¨EWO¨ gebruikt en voor het meer zakelijke overhemd gebruiken ze ¨Katt¨. In 1990 wordt het merk ¨Casa Moda¨ gelanceerd. Alle overhemden die Heinrich Katt GmbH & Co. KG voert, worden dan onder Casa Moda verkocht. Pas later ontstaat het merk Venti.

De naam "Venti" / etymologie

Venti staat letterlijk voor het getal twintig (20/twenty) in het Italiaans. Salliant detail is dat het merk is gestart op het jaartal 2000 precies het 20e centennium. Venti kennen we nog meer van een populair koffieketen (Starbucks). Starbucks kent de koffiematen Grande, Venti & Trenta. Venti staat voor "20 ounces" wat een volumemaat is voor de koffie.

Venti staat ook voor "20 ounces" of coffee

Venti komt van het woordt Ventus ("wind") en het enkelvoud is Vento.

Wat moet je verder nog weten over Venti overhemden?

Voor de liefhebber heeft Venti ook overhemden met korte mouwen. Fijn als je ook ´s zomers een kwaliteit overhemd wil dragen, zonder te hoeven strijken. Venti overhemden worden uitgevoerd zonder borstzakje.

Persoonlijke service voor mannen met stijl

De kleding van Venti koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen kleding van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in je overhemd.

De beste Venti kleding eenvoudig online kopen

Alle Venti shirts zijn te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie herenkleding voor mannen. De mooiste Venti shirts en kleding koopt u online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

Post your comment

Overhemden.com