Strijkvrije Overhemden

Strijkvrije Overhemden Strijkvrije Overhemden

Strijkvrije overhemden van de beste merken voor heren. Op deze pagina vindt u alle non iron (strijkvije) shirts. Nooit meer aan strijken denken met alle hemden op deze pagina. Alleen echte strijkvrije overhemden die een speciale kreukvrije behandeling hebben ondergaan. Kreukvrije overhemden die de hele dag perfect glad blijven. Overhemden.com is een vertrouwde online winkel voor het kopen van "strijkvrije overhemden". Alleen echte non-iron shirts van hoge kwaliteit zijn goed genoeg. Lees meer...

Filters
Nieuw
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 675

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filters
Nieuw
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 675

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Strijkvrije Overhemden

Strijkvrije overhemden van de beste merken voor heren. Op deze pagina vindt u alle non iron (strijkvije) shirts. Nooit meer aan strijken denken met alle hemden op deze pagina. Alleen echte strijkvrije overhemden die een speciale kreukvrije behandeling hebben ondergaan. Kreukvrije overhemden die de hele dag perfect glad blijven. Overhemden.com is een vertrouwde online winkel voor het kopen van "strijkvrije overhemden". Alleen echte non-iron shirts van hoge kwaliteit zijn goed genoeg.

Strijkvrije overhemden: Non iron shirts for modern men

Strijkvrije kleding

Onze winkel bevat de beste strijkvrije overhemden voor onze klanten. Strijkvrije overhemden van hoge kwaliteit. Persoonlijk geselecteerde overhemd merken met de beste non-iron overhemden. De allerbeste strijkvrije overhemden. Wij zijn tevreden wanneer u tevreden bent.

Strijkvrije overhemden kopen - non iron overhemden

Strijkvrije overhemden online kopen

Het kopen van strijkvrije overhemden (non iron overhemden) hebben wij zo makkelijk mogelijk gemaakt. Maak gebruik van de filters in de linkerkolom om het juiste overhemd te selecteren. Ons assortiment bevat de beste overhemden van vertrouwde merken. Kwaliteit staat voorop. Zo kunt u filteren op talloze kenmerken, waaronder: boordmaat van het overhemd, lengte van het overhemd, mouwlengte van het overhemd, kleuren van het overhemd, de fit of pasvorm van het overhemd, etc. U rekent gemakkelijk af in onze webwinkel. En wanneer u vragen heeft helpen wij u graag persoonlijk.

Strijkvrije overhemden zijn niet alleen heerlijk om te dragen - maar je loopt er ook de hele dag kreukvrij bij. Dat scheelt tijd en gedoe. Ten eerste omdat je niet hoeft te strijken, maar je hoeft je overhemd ook niet de hele dag glad te strijken. Door de introductie van strijkvrije overhemden zijn overhemden ineens kreukvrij. Je stopt de overhemden in de wasmachine en kreukeltjes gaan er zo maar uit: en echt strijkvrij overhemd. De kwaliteit van écht strijkvrij is erg verschillend tussen merken. Er zijn daarnaast ook verschillende manieren om de strijkvrijheid te bereiken.

Echt strijkvrij

Echte strijkvrij overhemden worden gemaakt met een hele luchtige weving van katoen met soms een synthetischee draad. De stof wordt daarna gewassen in een chemisch badje. Dit overhemd is het meest strijkvrij. Maar voor een echte overhemden liefhebber zijn er dan ook wat regels overtreden: de 'open; weving lijkt niet meer op een luxe weving zoals een Twill, Oxford of Chambray en is een ware gatenkaas. Daarnaast draagt men vaak écht katoen en liever geen synthetische stoffen. Tenslotte is het chemisch badje ook goed chemisch. Het bevat ondermeer formaldehyde. En in een in 2010 gehouden onderzoek door de New York Times werden bij meer dan 10 van de 160 geteste overhemden toxische niveaus gevonden van de stof formaldehyde.

Tegenwoordig ondergaan de meeste overhemden een mild chemisch badje om enige strijkvrijheid te veroorzaken. De draad reageert gespannen en wordt op dat moment snel vastgeweven zodat er enige spanning op blijf staan. Hierdoor wil de stof zich telkens weer terugplooien in de strijkvrij originel houding. De meeste overhemden zijn tegenwoordig enigszins strijkvrij.

100% strijkvrije overhemden bestaan niet
Zo zijn er ook merken die niet pretenderen 100% strijkvrij overhemden te maken. Waaronder Eton: “Er is één belangrijke reden waarom wij geen volledig strijkvrije overhemden maken: ze zijn niet ademend.”. Overhemden die strijkvrij zijn gemaakt met ammonia verliezen soms de strijkvrijheid al na 10-20 wasbeurten. Jacques Britt geeft als merk ook eerlijk aan strijkvrij te benaderen. En dat lijkt de juiste opmerking.

Strijkvrije overhemden: een business case

Als je nou eens alle minuten en uren zou optellen die je besteedt aan het strijken. Of het laten strijken. Niet eenmaal, maar vermenigvuldigd met het aantal keer dat je overhemd wordt gewassen dan kom je op een behoorlijk aantal. Wanneer je deze tijd afzet tegen een uurtarief van een schoonmaakster, strijker/strijkster of stomerij dan kom je op een aardige duit uit. Stel je investeert dit bedrag als extra 'extra budget' bij je volgende aankoop van een (strijkvrij) overhemd: dan is de business case wel rond.

Strijkvrije overhemden nat uithangen?

Een voorwaarde aan het strijkvrije karakter is vaak wel het nat uithangen van een overhemd. Door het gewicht van het water en het overhemd tezamen wordt de stof naar beneden - strak - getrokken. De kreukels die in de was zijn ontstaan verdwijnen dan langzaam. Dit werkt overigens met alle overhemden. En vaker is het afhankelijk van de weving in welke mate dit proces succesvol is.

Strijkvrije overhemden mogen op maximaal 40 graden worden gewassen. Het overhemd kan het beste nat worden opgehangen. Het gewicht van het water trekt de kreukels uit het overhemd. Wij adviseren u de strijkvrije overhemden niet te drogen in een wasdroger, dit voor het behoud van uw overhemden.

Strijkvrije overhemden: De beste merken non iron overhemden

Strijkvrije overhemden: door chemicaliën, de stof, weving en kleuren
Overhemden kennen vele stoffen en wevingen. Van veel grotere invloed dan een chemische bewerking is de weving en dikte van de stof. Een dunne poplin weving zal zich nooit strijkvrij kunnen verklaren. Simpelweg om het feit dat de stof zeer dun en zeer plooibaar is: een stof die een hoek van 180 graden kan maken zal zich nooit meer 'automatisch' herstellen tot kreukvrij. Door het toepassen van alle strijkvrij versterkende criteria kan een overhemd behoorlijk strijkvrij worden gemaakt.

Strijkvrije overhemden door chemicaliën
Het proces om overhemden strijkvrij te krijgen is een chemisch proces. Er worden onder meer stoffen gebruikt zoals formaldehyde. Door deze chemische stoffen worden de moleculen in katoen meer op 1 lijn gelegd (volgens de fabriek). Een andere redenering is dat de stof zich wat meer in elkaar voegt en daarmee wat stijver (of minder flexibel) wordt. De chemische bewerking heeft hoe dan ook een strijkvrijer effect.

Een nadeel aan deze methode is het feit dat de eigenschap langzaam aan wordt verloren. Na vele wasbeurten gaan de moleculen en de weving zich tot weer anders rangschikken.

Strijkvrije overhemden door de gebruikte (katoen)stoffen

Een andere belangrijke factor zijn de gebruikte stoffen. Katoen werkt en krimpt. Door het gebruik van een chemische draad zoals viscose of wat elastaan zal een overhemd een beetje rekbaar zijn. Deze zelfde rek draagt dan bij aan het overhemd in de plooi (of eigenlijk uit de plooi) houden. Door het gebruik van een dikke stof op basis van een hele fijne katoen draad (yarn) samen met wat satijn maakt een overhemd al veel strakker waardoor het niet snel zal kreuken. Dit zijn meestal de overhemden die nat worden uitgehangen en bijna strijkvrij zijn.

Een dikkere stof zal vergelijkbaar aan de stofsoort een effect hebben op de strijkvrijheid van een overhemd. Een dunne stof buigt veel makkelijker (lees: kreukt makkelijker) dan een dikkere stof.

Nooit meer overhemdeen strijken

Strijkvrije overhemden door de weving

De weving van de stof heeft wellicht een nog groter effect op de eigenschap van strijkvrijheid. Poplin is een dunne simpele weving die erg populair is, maar ook erg buigbaar is. Een twill weving legt dunnen strepen in een overhemd. Buigingen die haaks staan op de wevingen worden automatisch gecorrigeerd omdat de stof zijn eigen plooi terugvindt. Maar buigingen in dezelfde richting krijgen alle kans. Een birdseye weving zal door de vogelnestjes of vogelogen structuur plooiingen in alle richtingen tegenwerken. En redelijk strijkvrij uit de was komen. Daarnaast worden "two ply" stoffen gebruikt waar een extra draadje doorheen is geweven voor extra sterkte en comfort.

Strijkvrije overhemden door kleur

Een ander belangrijk element aan het effect van strijkvrijheid zijn de dessins of gebruikte kleuren. Effen overhemden - eventueel met een glimmertje - lenen zich erg goed voor het vertonen van plooien en kreukjes. Een overhemd met hokjes of lijnen zal de kreuken ook wel hebben, maar dit minder zichtbaar tonen. Door het dragen gedurende dag vertrekken de plooien steeds meer.

Post your comment

Overhemden.com