Wie graag modieuze overhemden draagt kent ongetwijfeld het Duitse merk Jacques Britt. Als dochterbedrijf van het gereputeerde merk Seidensticker maakt het Jacques Britt-label al sinds 1969 het onderscheid met stijlvolle en modebewuste overhemden. Het is die eigenzinnigheid van het merk, uitgedrukt in het opvallende zebra-logo, die veel mannen kan bekoren. Want hoewel Jacques Britt elegantie hoog in het vaandel voert zijn de overhemden die onder dit label worden uitgebracht nooit té klassiek. Ze combineren individualiteit met een streven naar de hoogste kwaliteit, net dat maakt Jacques Britt zo herkenbaar.

Bij het vergelijken van een aantal overhemden uit het Jacques Britt label valt al snel op dat een aantal kenmerken steeds terugkeren. De enorm gedetailleerde en uitermate verzorgde afwerking, steeds met discrete maar duidelijk onderscheidende details, maken van Jacques Britt een merk als geen ander. Een merk dat op maat gemaakt lijkt voor de moderne gentleman.


manchetknopen jacques britt

Jacques Britt, origineel en uitdagend

Zo beantwoorden de overhemden aan de hoogste kwaliteitsnormen, onder meer dankzij het gebruik van speciaal voor het merk geselecteerde stoffen. Daarnaast vermijden de hemden ook de valkuil van een mogelijk ‘saaie’ uitstraling doordat ze worden uitgevoerd in trendy kleuren en afgewerkt worden met mooie en originele dessins. Door de ruime variatie in dessins en kleuren zijn Jacques Britt overhemden ook veelzijdig en is er in de collectie vrijwel voor elke gelegenheid wel een hemd te vinden.

Het logo zelf, het bekende zebrapaardje, is natuurlijk het ultieme onderscheidende detail van de Jacques Britt collectie. Het logo en de naam van het merk zijn absoluut geen toevallige keuzes geweest van oprichters Walter sr., Gerd en Walter Seidensticker. Het zebrapaardje, zo verklaarden de Seidenstickers, moest symbool staan voor een soort arrogante elegantie en een streven naar vrijheid, een gevoel dat volgens de Seidenstickers perfect bij de moderne man past.

Vermoedelijk was het marketingspecialist Gerd Seidensticker die het geniale idee had een naam te kiezen die de twee grootste afzetmarkten in Europa (respectievelijk Frankrijk en Groot-Brittannië) zou kunnen bekoren. Een combinatie van een Franse voornaam met een (letterlijk) Britse achternaam was in elk geval een geweldig marketing-idee. Het was dan ook Gerd die zichzelf als doel had gesteld het merk uit te bouwen tot een echte internationale speler. En daar is hij in geslaagd ook. Mee dankzij de jarenlange ervaring van de Seidensticker-groep kreeg Jacques Britt al snel na z’n oprichting in 1969 internationale allures.

overhemd jacques britt

 

Verschillende pasvormen onder twee labels

Het merk Jacques Britt was waarschijnlijk nooit zo groot geworden als de fabrikant zich enkel op één bepaalde groep mannen zou gericht hebben. Jacques Britt wil echter betaalbare overhemden aanbieden die door elke moderne man kunnen gedragen worden. Dat is ook één van de redenen waarom de collectie zo uitgebreid is en zoveel verschillende dessins en kleuren omvat. Maar niet enkel in stijlen wil Jacques Britt z’n klanten de keuze bieden, ook de pasvormen moeten voor (vrijwel) elke man als gegoten zitten.

Daarom wordt het overkoepelende Jacques Britt-label opgesplitst in twee sublabels, Blue en Brown label. Met een meer jonge en dynamische uitstraling hoopt de Blue collectie de milleniumgeneratie te overtuigen. Daartoe worden de overhemden geproduceerd in een tailored fit of een slanke pasvorm.

Door niet voor een echte slim fit te kiezen kunnen de overhemden uit de Blue collection door een wijdere groep mannen gedragen worden terwijl ze er toch bijzonder strak, scherp en modieus blijven uitzien. Bovendien krijgen de hemden een eerder traditionele boord van het type ‘Kent’ mee. Omdat die boord contrasteert met het meer trendy design van de rest van het hemd krijgt de hele Blue collectie een eigentijds smart casual uitstraling. In tijden waarin smart casual de nieuwe norm lijkt te zijn geworden op kantoor en bij veel uitgaansgelegenheden hoeft het dan ook niet te verbazen dat het Blue label van Jacques Britt een overweldigend succes kent.

Het Brown label richt zich dan wel niet expliciet op de iets oudere man, dankzij de custom fit pasvorm die dit label produceert (een eerder traditionele pasvorm) zijn de hemden wel geliefd onder mannen die niet noodzakelijk de ultrastrakke uitstraling van een slim fit zoeken. En natuurlijk appreciëren ook mannen die nu eenmaal niet de lichaamsbouw hebben voor een slim fit het feit dat de Brown label overhemden van Jacques Britt hen wél steeds comfortabel passen.

overzicht overhemd jacques britt

Een wereldwijd succes

Wereldwijd worden de shirts van Jacques Britt dan ook met veel plezier gedragen door een diverse groep mannen, zowel voor vrijetijdsgelegenheden als voor zakelijke of professionele gelegenheden. Onze klanten waarderen steeds de ruime keuze aan verschillende motieven maar ook de effen witte en blauwe hemden van het merk blijven klassiekers. En het kleine Zebra-logo onderaan zien veel fans van de Jacques Britt hemden als een leuke en discrete manier om hun eigen gevoel voor stijl en eigenzinnigheid te benadrukken.

Voor Jacques Britt staat ook vakmanschap nog steeds centraal, een kwaliteit die teveel hemdenfabrikanten tegenwoordig lijken te zijn vergeten. Jacques Britt overhemden worden gemaakt van speciaal geselecteerde stoffen. Die stoffen van de hoogste kwaliteit worden exclusief ingevoerd uit de beste weverijen, wat dus wil zeggen dat de gebruikte stoffen niet zullen terug te vinden zijn in andere overhemden.

Desondanks slaagt Jacques Britt er ook al bijna 50 jaar in z’n overhemden aan erg betaalbare prijzen aan te bieden. De hemden vallen duidelijk in de ‘premium’-klasse en dat kan natuurlijk niet aan discountprijzen maar toch passen de prijzen zonder veel moeite in het kledingbudget van de meeste mannen.

Een uitgebreide collectie Jacques Britt overhemden

Wij hebben een uitgebreide collectie Jacques Britt overhemden zodat je er zeker van kunt zijn dat je bij ons altijd het passende overhemd vindt voor de gelegenheid waarop je het wilt dragen. Ook bieden we uiteraard zowel de Brown als de Blue collectie aan. Dankzij de verschillende pasvormen vind je ongetwijfeld het overhemd dat je perfect past. Mocht je echter toch nog vragen hebben over onze collectie of mocht je graag stijladvies ontvangen dan staan we altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Neem contact op, we beantwoorden je vragen graag!