• 3+1 GRATIS % 4 halen, 3 betalen
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

14 Kledingtips voor een man met een buikje (2024 Update)

Ben je een man met een buikje? Geen zorgen. Je bent niet de enige. De struggles die jij ervaart tijdens de zoektocht naar de juiste kleding, delen heel veel mannen met jou. Om jou verder te helpen, volgen er in dit artikel 14 kledingtips voor een man met een buikje. Na het lezen van dit artikel wordt shoppen een stuk eenvoudiger!

Hier vind je een groot aanbod aan overhemden met grote maten.

 

een man die van het leven geniet met een buikje

 

 

Kledingtip 1: Ga voor de gulden middenweg

Kies de juiste maat kleding. Het klinkt een beetje als een open deur, maar toch gaan veel mannen hiermee de fout in, op twee verschillende manieren. Of de mannen weten maar als te goed dat ze een buikje hebben en schieten de veel te grote maten kleding in. Of de mannen erkennen nog niet dat ze een buikje hebben en blijven een te kleine maat kleding dragen.

Oversized kleding doet niemand goed. Je maakt je lichaam tot een grote bonk. Lichaamsvormen zijn niet meer zichtbaar. Het enige wat je ziet is dat er waarschijnlijk daar ergens onder die grote lap stof een buikje zit. Met te grote kleding aan je lijf wek je ook de suggestie op dat je wel heel groot moet zijn.

Ga voor de gulden middenweg. Niet te klein, maar ook niet te groot. Kleding moet je goed doen. Kies voor kleding dat je vorm geeft, maar tegelijkertijd je buikje verdoezelt.

 

 

Kledingtip 2: Knellen is kwellen

Het is belangrijk dat een kledingstuk de juiste pasvorm heeft. Dat houdt in dat kleding aangesloten behoort te zitten. Het mag niet te wijd, maar ook niet te strak zitten. Knellen is kwellen zullen we maar zeggen.

Door te nauwe kleding te dragen zorg je ervoor dat je kleding onder spanning komt te staan. Houd je hart maar vast, want die knopen kunnen zo van je overhemd schieten en de rits van je vest gaat ook niet lang meer mee.

Nee, knellende kleding is niet goed voor je kleding, en het heeft ook geen toegevoegde waarde voor je uitstraling. Knellende kleding zorgt er juist voor dat je buikje benadrukt wordt. Kleding voor een man met een buikje moet aangesloten zitten, maar niet knellen.

Dus zie de werkelijkheid onder ogen. Het is niet leuk om eraan toe te geven dat je een grotere kledingmaat nodig hebt, maar als jij je buikje wilt verbergen doe je er beter aan om kleding in een maatje groter te kopen.

 

 

Kledingtip 3: Horizontale strepen zijn een doodzonde

Horizontale strepen werken tegen mannen met een buikje. Horizontale strepen maken de buik optisch groter. Dat is iets wat je juist wilt voorkomen. Als je graag met strepen wilt werken, dan doe je er beter aan om met verticale strepen te werken. Jouw buikje ben je dan een streepje voor, en daar doe je het toch voor?

 

 

Kledingtip 4: Reik naar de V-hals

De V-hals is je Vriend. Onthoud dat maar als ezelsbruggetje. Een V-hals verlengt de nek. Misschien denk je van, hoe werkt dat in je voordeel? Het is te vergelijken met het principe van de horizontale strepen. Met een V-hals zorg je ervoor dat je optisch langer lijkt. Doordat je langer lijkt, ligt minder de nadruk op je buikje.

 

 

Kledingtip 5: Wees goede vrienden met de kleermaker

Mannen met een buikje kunnen soms grootste moeite hebben met het vinden van de juiste maat kleding. Een hele dag shoppen zonder resultaat is frustrerend. Een overhemd gaat raar plooien, een broek die niet goed sluit of een shirt waarbij de navel te zien is. Maak je geen zorgen. Er is een ambacht uit de Middeleeuwen die nog niet verloren is gegaan: de kleermaker.

Een kleermaker kan je kleding precies op maat maken. Hij meet je op, verstelt je kleding en binnen een mum van tijd heb jij een perfect zittend outfit. Zo tover je jouw miskopen om in goed zittende kleding.

 

 

Kledingtip 6: Weet om te gaan met coupenaden

Ken jij coupenaden? Dit zijn de ideale naden voor mannen met een buikje. Kleding met coupenaden zijn eenvoudig te verstellen. Zo kun jij makkelijk je kleding afstemmen op jouw lichaamsbouw. Veel overhemden hebben naden op de rug. Deze naden zorgen voor een getailleerde look. Door de naden weg te halen zit het overhemd eventueel aangenamer.

 

 

Kledingtip 7: Nooit besparen op kwaliteit

Besparen op kwaliteit is nooit goed, of je nu een buikje hebt of niet. Wanneer je een buikje hebt is het belangrijk dat de stoffen niet te veel aftekenen. Kies daarom voor natuurlijke en stevige stoffen. Synthetische kleding kan je beter in de winkelrekken laten hangen, evenals stoffen die volumineus vallen.

 

 

Kledingtip 8: Werk met kleuren en laagjes

Mannen met een buikje doen er goed aan om de aandacht te verleggen van hun buik naar iets anders. Een goede manier om dit te doen is door je outfit te ‘breken’. Draag verschillende laagjes en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een donkerblauwe trui met een okergele broek. Zo ‘breek’ je als het ware je figuur, waardoor je minder massief oogt. Ook kun je jouw outfit aanvullen met een jasje en dasje. Dit zorgt voor laagjes, waardoor het ‘breek-effect’ nog groter is.

 

bespaar niet op kwaliteit maar koop kwaliteit

 

 

Kledingtip 9: Overhemden en shirts niet over je broek dragen

Het oogt formeel, je overhemd in je broek stoppen. Als man met een buikje doe je er juist goed aan om je overhemden en je shirts op deze manier te dragen. Een overhemd die over je broek heen hangt, legt juist de nadruk op je buikje. Daarnaast loop je ook het risico dat bij elke beweging je overhemd omhoog schiet, waardoor een deel van de buik zichtbaar wordt. Dat staat nou ook niet echt bepaald elegant.

 

 

Kledingtip 10: Kies de juiste broek

Een broek moet ervoor zorgen dat je slanker oogt. Een wijde broek werkt averechts en een broek met zakken, flappen of opgestikte zakken ook. Je doet je figuur beter recht met een rechte broek met een gladde voorkant.

Blijf ver uit de buurt van bandplooibroeken. Die doen niets anders dan de nadruk leggen op je buik. Evenals broeken die een lage taille hebben. Wanneer je een broek met een lage taille draagt, dan hangt je buik eroverheen. Ga overigens ook niet voor hoge broeken. Ook al is dat beter voor het verbergen van je buik, het oogt erg oubollig.

 

 

Kledingtip 11: Stretch kleding it is

Stretch is favoriet bij veel mensen. Niet vreemd ook. Stretch zit aangenaam en het is ook nog eens volledig aanpasbaar aan je lichaamsbouw. Met name voor mannen met een buikje is stretch kleding ideaal. Stretch zorgt ervoor dat kleding minder knelt. Je weet nu: knellen is kwellen. Doordat stretch kleding zich naar jouw lichaamsbouw vormt, heb je minder vetrandjes die over je broek heen hangt en vetjes op de rug. Hierdoor verdoezel je jouw buikje en oog je slanker.

Let er overigens wel op dat je de stretch kledingstukken in de juiste maat koopt. Een te kleine maat kleding is niet eeuwig uit te rekken, ook al is het stretch.

 

 

Kledingtip 12: Spijkerstof is het juiste materiaal

Voor mannen met een buikje is spijkerstof ideaal. Spijkerstof is redelijk robuust materiaal. Het is zo stevig dat het vaak geen plooien heeft en niet aftekent op de huid. Dus ook al ben je wat massiever gebouwd, met spijkerstof aan je lijf heb je geen last van rimpels. Zorg er daarom voor dat je denim broeken en denim jasjes koopt. Gelukkig is Nederland een echt ‘spijkerstofbroeken-land’ dus je hebt meer dan keuze genoeg!

 

Kledingtip 13: Werk met accessoires

Een mooie mannentas, een stijlvolle stropdas, een stoere zonnebril, een set hippe schoenen of een modieuze riem. Het zijn allerlei accessoires die jouw outfit tot een prachtig resultaat maken. Door mooie, opvallende accessoires te dragen, verleg je de focus van je buik naar je outfit.

Dus waar wacht je nog op? Struin de winkels af en verwen jezelf met kwalitatief mooie accessoires. Het laat zien dat je geeft om je uiterlijk.

 

 

Kledingtip 14: Kies je blazers goed uit

Een blazer is een fantastisch kledingstuk, mits deze goed aansluit bij je uitstraling. Wanneer je een blazer kiest, ga dan voor de single-breasted blazers. Deze passen beter bij mannen met een buikje dan de double-breasted blazers.

De double-breasted blazers kenmerken zich door veel stof in de buikstreek. Daarom zijn deze blazers mooi bij mannen die slank zijn, maar voor de massievere man zijn ze weer wat minder geschikt. Daarnaast zorgen de drie knopen ervoor dat je een blokvormige uitstraling kan krijgen.

Met name de langere blazers en jacks staan je goed. Probeer om zoveel mogelijk met lichte materialen te werken. Met zware stoffen benadruk je jouw massieve bouw.

 

 

En op stap dan maar…!

Met dertien kledingtips voor mannen met een buikje in je achterhoofd wordt het winkelen vast een stuk eenvoudiger. Er zijn veel dingen die je niet mag, maar zie ook het voordeel ervan in. Er zijn ook veel dingen die jij kan hebben, die slanke mannen helemaal niet staan.

Kort samengevat, ga op zoek naar:

  • Kleding in de juiste maat;
  • Spijkerstof kleding
  • Kleding met verticale strepen
  • Een outfit met kleuren en laagjes
  • De kleermaker

 

speling op de taille is niet zo erg

 

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.