Perfectie. Een ander en beter woord voor Emanuel Berg bedenken kan bijna niet. Bij dit merk draait alles om het beste. De stoffen, de pasvorm, de details. De hoogwaardige kwaliteit is ook datgene wat Emanuel Berg onderscheidt van veel andere overhemdenmerken. De fijnste stoffen, de precies uitgewerkte details en de prachtige pasvormen maakt ieder kledingstuk uniek.

In dit artikel volgt alle over het merk Emanuel Berg. Er wordt ingegaan op de volgende onderwerpen:

• De eigenaren
• De filosofie
• De geschiedenis
• Het bedrijf
• De overhemden
• Made to measure
• Emanuel Berg online kopen

De gepassioneerde eigenaren

Emanuel Berg staat bekend als een familiebedrijf met een echte familiecultuur. Dit maakt dit overhemdenbedrijf onderscheidend ten opzichte van veel anderen in de mode industrie.

Jarosław en Petra Berg hebben ook veel eigen regie. Zo kiezen ze zelf voor de te gebruiken stoffen en de te maken collecties. Toen Petra Szychulda in de familie kwam, werd Emanuel Berg een echt familiebedrijf. Petra maakte de collecties voor vrouwen en vanaf toen was het merk verrijkt met een collectie aan exclusieve bloesjes.

emanuel berg voor heren

De filosofie van Jarosław Berg

Jarosław Berg heeft altijd al van overhemden gehouden. Hij was ook altijd gefascineerd door elegante modieuze mannen die rondliepen in hun mooie witte overhemden in Sao Paulo. Deze fascinatie vormt de voedingsbodem van het merk Emanuel Berg.

Het merk is vernoemd naar de grootvader van Jarosław Berg. De persoonlijke filosofie en lifestyle van de Berg familie heeft een grote invloed op het merk. Luxe en andere plekken wereldwijd zijn allemaal bronnen van inspiratie.

Geschiedenis in vogelvlucht

Het merk Emanuel Berg is opgericht in 1989 in Keulen door Jarosław Berg Szychułda. Hij was gefascineerd in klassieke elegantie en luxe. De eerste winkel werd geopend in Marsdorf, in Duitsland, in 1995. Vandaag de dag heeft Emanuel Berg al meer dan 100 winkels over de gehele wereld, ook in Tokio en Parijs. De eerste jaren werden er met name tailor-made overhemden gemaakt. Vandaag de dag is dit aanbod duizelingwekkend. Voor iedere man is wel een geschikt overhemd te vinden.

emanuel berg shirts

Het bedrijf

Het bedrijf staat symbool voor exclusiviteit. Ieder overhemd en shirt wordt gemaakt van de beste Italiaanse stoffen. Niet vreemd ook dat dit merk gewaardeerd wordt door menigeen beroemdheden. Zo worden de Emanuel Berg producten gedragen in Tokyo, Los Angeles, Parijs en Warschau, maar eigenlijk overal ter wereld. Menig keer is de kleding van het merk terug te zien in films. Betere reclame voor je merk bestaat eigenlijk niet.

Maar waarom zijn de overhemden zo geliefd? Om twee redenen: de klanten hechten veel waarde aan: gelijk-aan-te-trekken kleding en op-maat-gemaakte producten.

De producten van Emanuel Berg worden gemaakt in Europa. Zo’n locatie is natuurlijk een fantastische bron voor een fenomenale prijs, omdat de producten van Emanuel Berg gelabeld zijn met “Made in Europe”. Dit is een teken voor de beste kwaliteit voor de klanten.

Emanuel Berg overhemden

De overhemden van Emanuel Berg bevatten een prachtige combinatie van kwaliteit, precisie en stijl. De allerbeste stoffen worden gebruikt, de kledingstukken worden perfect gesneden en er is veel aandacht voor detail.

De kraag

De kraag is het allerbelangrijkste onderdeel van een overhemd. Bij Emanuel Berg hoef je niet bang te zijn dat je geen overhemd vindt met de juiste kraag. Dit fantastische overhemdenmerk maakt meer dan 80 verschillende vormen en stijlen van kragen. De afwerking van een kraag is ontzettend belangrijk. Het bepaalt de uitstraling en de juiste stand van de kraag.

Enkele kragen die je bij dit merk terug vindt zijn als volgt:

• Vadersmoordenaar
Wide spread
Straight point
• Cut away
Italian Spread
• Button-down
Wingtip

Manchetten

Ook met de soorten manchetten is Emanuel Berg niet zuinig. Er zijn meer dan 30 verschillende soorten manchetstijlen terug te vinden in de collectie van Emanuel Berg, van de barrel button manchet tot de French manchet. Alle manchetten worden met de hand gesneden en op maat voor jou opgemeten. Zo weet je zeker dat de manchetten netjes om de pols gemaakt worden.

Enkele manchetten die bij Emanuel Berg te vinden zijn:

• Frans
• Hoekgesneden Frans
• 1 knoops
• 2+ knoops
• Klassiek
• Enkele manchet
Dubbele manchet
• Ronde hoek
• Rechte hoek
• Lange hoek

mooiste EB shirts

De knopen

Emanuel Berg biedt overhemden aan die over de meest luxe knopen beschikken. Je weet het misschien al: de parelmoer knopen. Deze mooie knopen zijn handgesneden uit Australische schelpen. De knopen worden met de hand vastgezet. Hierdoor zitten de knopen extra goed vast en hiermee voorkom je sneller dat je een knoop verliest. De fijne leliesteken op de knopen zijn zeer belangrijk en herkenbaar voor het harde werk van de klerenmakers van Emanuel Berg. De knopen van de overhemden zijn daarom ook een zeer gewaardeerd onderdeel onder de klanten.

Inzetsels

De overhemden van Emanuel Berg krijgen een stuk materiaal in een kledingstuk genaaid om een deel ervan te versterken of te vergroten. De voorkant en achterkant wordt versterkt van de overhemden. Hierdoor zijn de overhemden van Emanuel Berg sterk, stevig en solide.

Monogram

Een monogram is een subtiel teken van eigendom. Je kunt jouw shirt persoonlijk maken door een geborduurd monogram in één van 20 kleuren te bestellen. Ook heb je een uitgebreide keuze uit een breed scala aan lettertypes en posities.

Stitching

Als je goed kijkt naar de overhemden van Emanuel Berg, dan zal je zien dat de randen perfect zijn. De naden zijn perfect geweven. Dit komt omdat het merk gebruik maakt van single-needle naden en hoogwaardige draden.

Made-to-measure overhemd

Een made-to-measure overhemd is een echte luxe product. Ieder overhemd wordt met precisie gemaakt door ervaren klerenmakers. Het is gericht voor klanten die geven om een persoonlijke en een originele uitstraling. Dit is met een Emanuel Berg overhemd ook goed mogelijk. Er worden talloze soorten wevingen gebruikt (waaronder bijvoorbeeld twill, oxford en poplin), heel veel verschillende soorten stoffen, maar ook meer dan 60 soorten kragen, ruim 30 verschillende manchetten en diverse andere details. Kortom, door deze enorme variatie in overhemden is de kans klein dat jouw geschikte overhemd er niet tussen zit.

Vind alle Emanuel Berg overhemden bij Overhemden.com.