Men noemt het zelf “The White Wall” – een uitgebreid assortiment van witte overhemden met een handleiding voor het vinden van het perfecte witte overhemd voor de man.

De Profuomo white wall

Stof van een wit Profuomo overhemd
Men gebruikt immer “two ply” garens voor alle witte overhemden. Het gemiddelde aantal draadjes ligt hierbij hoger zodat de stof steviger en zachter aanvoelt. Je gaat er snel van houden.

Fit van een wit Profuomo overhemd
Er zijn twee uitvoeringen te onderscheiden onder de witte overhemden: een ‘regular fit’ en ‘slim fit’. Regular fit wordt aangeraden voor een comfortabele fit (casual en business). De slim fit is ook modieus door sterke taillering rond het lichaam.

Boord van een wit Profuomo overhemd
Of je nu een das draagt op je witte overhemd of niet. Een jasje of een andere das of strik: Profuomo heeft heerlijke boorden passend bij jouw voorkeur.

Profuomo brengt zijn kleding onder in unieke labels. De collecties van Profuomo heten ‘Originale’, ‘Sky Blue’ en ‘2.0’. De collectie "The Informalist" is in 2016 overgezet naar Sky Blue en hiermee beeindigd tegelijk met de introductie van Profuomo 2.0.

Manchet van een wit Profuomo overhemd
Alle witte overhemden hebben een enkele of dubbele manchet met een kenmerkende ‘Round Italian Style’ cuff (manchet).

Het perfecte witte overhemd: meer dan 10 soorten
Er zijn meer dan 10 soorten witte overhemden van Profuomo – voor iedere man wat wils. Zeven overhemden volgen het “Royal Twill’ principe. En acht verschillende (meer specifieke) witte overhemden voor speciale gelegenheden. De overhemden zijn uitgevoerd in een ‘regular fit’, ‘slim fit’ of zelfs een ‘super slim fit’ (extra extra getailleerd).

Royal Twill
De Royal Twill lijn van Profuomo kenmerkt zich door een specifiek twill weving (schuine weving) verder versterkt door een two ply garen. Deze serie is speciaal ontworpen voor “white shirt lovers” die graag kwaliteit dragen. De Royal Twill witte overhemden zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, zoals: regular fit, wide spread boord, enkele en dubbele manchet en met een cutaway boord. De zeven ontwerpen dekken zo bijna alle voorkeuren van de moderne man af. Er is altijd een wit overhemd dat perfect bij jou past.

De beste witte overhemden van profuomo

Speciale witte overhemden van Profuomo
Naast de Royal Twill lijn heeft Profuomo acht verschillende witte overhemden beschikbaar.

  • Imperial Oxford. Te beginnen met een Imperial Oxford overhemd met een hele diepe boord (weggesneden).
    One Piece Collar. De ‘One Piece Collar’ is een vrijetijds overhemd waarbij de boord uit één stuk is gesneden (zonder naad). 
  • Satin Stretch. De “Satin Stretch” is gemaakt van een mooie satijnen weving (lichte glimmer) waar een lichte stretch in is verwerkt. De Kent boord en slim fit uitvoering zorgen voor een zeer getailleerde look.
  • Herringbone. De “Herringbone” heeft een weving in de vorm van een V (visgraat) en resulteert in een gedistingeerde look. Het voegt visueel een beetje diepte toe aan de weving.
  • Smoking shirt. Een zeer ontwikkeld smoking overhemd voor speciale gelegenheden. Alleen het beste is genoeg. In een slim fit uitvoering met een wide spread boord.
  • Smart Shirt. Het eerste en beste strijkvrije overhemd dat er is. Dit witte overhemd is volledig strijkvrij en komt zijn belofte na.
  • Sartoriale Shirt. Dit witte overhemd van Profuomo is gemaakt volgens de Italiaanse principes. Het beste katoen, parelmoer (Mother of Pearl) knopen en mooie handgemaakte stiksels zorgen voor een klein kunstwerkje.
  • Egyptian Giza 87. Het witte overhemd heeft een Poplin (populaire/vlakke) weving gebaseerd op een dikke stof met veel draadjes per oppervlakte. Het overhemd is hierdoor goed dekkend en minder transparant. Door een speciale technologie zijn kleine imperfecties in de weving weggewerkt met als resultaat een perfect wit overhemd.

Profumo witte overhemden