Hoe draag je een wit overhemd in stijl? Het is een vraag die miljoenen mannen zich elke ochtend voor de spiegel stellen, bewust of onbewust. Het is een feit dat je met een wit overhemd ontelbaar veel combinatiemogelijkheden lijkt te hebben. Welke das draag je er dus best op, welke vest of welke broek? In hoeverre moet je je outfit als man laten bepalen door het hemd dat je draagt? Wij vroegen enkele modespecialisten om hun tips en adviezen. Dit zijn hun adviezen voor het correct en stijlvol dragen van een wit overhemd!

De veelzijdigheid van het witte overhemd

Er is een goede reden waarom witte overhemden zo’n basisonderdeel van de mannelijke garderobe vormen. Ze zijn namelijk enorm veelzijdig. We vroegen een aantal collega’s die voor hun werk dagelijks met mannenmode bezig zijn hoe zij hun witte hemden het liefste dragen.
Geoffrey Quintens, aankoopverantwoordelijke: “Ik vind witte hemden echt fantastisch om te dragen. Ik hou ervan dat het witte hemd eigenlijk een soort onbeschreven doek is, waar je zelf met andere kledingstukken een toon en kleur op aanbrengt.”
“Meestal kies ik voor een redelijk conservatief grijs- of zwartgekleurd pak. Daarna komt de das, een erg belangrijke keuze. Ik vind het leuk om, als de gelegenheid het toelaat, een felgekleurde das te kiezen met witte elementen in het design. Zo contrasteert de das met het overhemd, behalve dan de witte elementen die zich perfect mengen met het wit van het overhemd. Ik draag ook graag een witte zijden zakdoek in m’n borstzakje.”

Eenvoudige combinaties met wit

Voor George Rijkens, creatief directeur, is het witte overhemd een ideale manier om een scherpe retro-look te bekomen. “Ik draag m’n hemd dan ook met een echt scherpe das, momenteel hou ik erg van de geweven exemplaren. Die zijn niet zo breed en ze doen aan de stijl van de jaren ’50 en ’60 denken. Ik wil dan wel dat m’n hemd perfect gestreken en stralend wit is, anders gaat het effect al snel verloren.”
Christopher Cambadelis, moderedacteur, is ervan overtuigd dat witte hemden voor altijd deel zullen uitmaken van de mannelijke garderobe. “Ze zijn zo interessant omdat je enorm kunt variëren in de details. De pasvorm en de maat zijn heel belangrijk voor de looks van het overhemd. Met een leuke das en een zwart of blauw pak heb je meteen een scherpe en stijlvolle outfit te pakken.”
“Voor een coole en cleane look probeer ik meestal een das te nemen in dezelfde kleur als m’n pak. Om kleur toe te voegen kies ik voor een rode of roze zakdoek in het borstzakje. Om het detail helemaal passend te maken kun je de zakdoek ook nog in eenzelfde kleur kiezen als een detail, het logo bijvoorbeeld, op je vest.”

Wil je graag weten welk wit overhemd het beste combineert met een pak of das die je al hebt? Of welke das uit onze collectie best past bij een hemd dat je al bezit? Aarzel niet om je vraag hier te stellen, wij helpen je graag verder!