Arrow

Arrow Arrow

Arrow is een populair overhemden merk uit Amerika. Een degelijk merk overhemden merk met geschiedenis die is terug te voeren tot de 19e eeuw. Arrow overhemden zijn degelijk, vertrouwd en gemaakt van de betere garens en stoffen. De uitstraling en aantrekkingskracht van het merk weerspiegelen een optimisme dat de Amerikaanse geest belichaamt door de "Arrow Collar Man". ARROW is een overhemden merk met een "authentieke Amerikaanse stijl".
Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Arrow

Arrow is een populair overhemden merk uit Amerika. Een degelijk merk overhemden merk met geschiedenis die is terug te voeren tot de 19e eeuw. Arrow overhemden zijn degelijk, vertrouwd en gemaakt van de betere garens en stoffen. De uitstraling en aantrekkingskracht van het merk weerspiegelen een optimisme dat de Amerikaanse geest belichaamt door de "Arrow Collar Man". ARROW is een overhemden merk met een "authentieke Amerikaanse stijl".

Arrow: authentiek en Amerikaans

De geschiedenis van Arrow overhemden

Arrow kent een interessante geschiedenis. Het begint allemaal omstreeks 1820 wanneer Hannah Montague de eerste afneembare kraag bedenkt. Op deze manier kan ze de kraag van het overhemd schoonmaken zonder het hele overhemd te hoeven wasen. Ebenezer Brown herkende rond 1850 de mogelijkheden van een afneembare kraag en begon met de productie. Dit werd later het bedrijf Cluett, Peabody & Co, Inc. Na de Eerste Wereldoorlog werden de afneembare kragen verlaten ten gunste van zachte bijgevoegde kragen zoals de soldaten gewend waren.

Arrow overhemden in Nederland online

Arrow overhemden - ooit bekend geworden door het idee van een afneembare kraag - zijn onlosmakelijk verbonden met de stijl van de Amerikaanse man. Het is een internationaal geprezen "dress shirt" overhemden merk en wordt verkocht in meer dan 100 landen overal ter wereld. De uitstraling van het merk weerspiegelt de jeugdigheid en het optimisme van de Amerikaanse geest.

Een nieuws start: Arrow sinds 2010 in Europa

De Amerikaanse Phillips-Van Heusen Corporation (PVH) heeft in 2010 een Europese divisie opgericht in Amsterdam om de verworven merkrechten van Arrow te exploiteren. Arrow is in de wintermaanden van 2010 op de Europese markt gelanceerd tijdens de modevakbeurs Pitti Uomo in Florence. De eerste (nieuwe) collectie bevatte met name overhemden ('dress shirts' en meer casual overhemden).

Arrow logo

Meer dan 300 Arrow winkels wereldwijd

Arrow is met recht een globaal merk met meer dan 300 Arrow winkels wereldwijd. In grote wereldsteden is vaak een Arrow brandstore te vinden en daarmee wordt de lange geschiedenis van het merk Arrow voortgezet. Het merk Arrow is eigendom van het internationale modebedrijf PVH Corp. (NYSE: PVH) dat ook verantwoordelijk is voor de merken Tommy Hilfiger, Calvin Klein en IZOD. Het omvangrijke archief (Arrow werd in 1851 opgericht, red.) biedt een schat aan informatie en achtergrond voor een degelijk merk zoals Arrow in Europa.

De Arrow collectie

De collectie Arrow overhemden bestaat uit 3 verschillende pasvormen. Een regular fit, deze heeft een rechte niet getaileerde pasvorm. Een fitted fit, deze heeft een licht getailleerde pasvorm. En een slim fit. Deze heeft een sterk getailleerde slim fit pasvorm. De collectie overhemden bestaat dan ook uit shirts geschikt voor iedere man, voor alle verschillende wensen.

Arrow Regular Fit

De Arrow Regular Fit collectie bestaat uit een breed assortiment niet getailleerde overhemden. De overhemden met een regular fit hebben een heerlijk rechte pasvorm. Geschikt voor iedere man. Alle regular fit overhemden hebben een borstzak. Handig om pennen en dergelijke in op te bergen. De Arrow Regular Fit overhemden staan bekend om de heerlijke pasvorm. En de heerlijke strijkvrije stoffen die hierin gebruikt worden. De collectie is beschikbaar in allerlei verschillende kleuren en ontwerpen.

Arrow Fitted

De Arrow Fitted pasvorm collectie bestaat uit een breed assortiment licht getailleerde overhemden. De overhemden met een fitted fit hebben een verfijnde lichtjes getailleerde pasvorm. Perfect voor de man die graag een licht getailleerd shirt wil. Deze overhemden zijn net wat sportiever. De hemden hebben geen borstzak. En zijn easy iron. De collectie is beschikbaar in een aantal verschillende kleuren. Zodat iedere man in zijn basis behoefte aan overhemden wordt voorzien. Kies voor heerlijke Arrow overhemden met een fitted pasvorm.

Arrow Slim Fit

De Arrow Slim Fit overhemden kenmerken zich door de sterk getailleerde pasvorm. Een sterk getailleerde pasvorm betekent dat de verhouding tussen borst en buik groot is. De borst is in verhouding groter dan de buik. Het is ook wel gemaakt voor mannen met een kleine taille. Gespierde, slanke of getrainde mannen kunnen goed een slim fit pasvorm aan. Deze overhemden hebben geen borstzak. De shirts komen in een brede collectie met diverse verschillende pasvormen. Iedere man kan zijn heerlijkste shirt vinden bij het Amerikaanse Arrow. Shirts van de hoogste kwaliteit.

Arrow & The Great Gatsby

In de film "The Great Gatsby" uit 2013 is een replica van een advertentie uit 1922 op Times Square in New York tentoongesteld. De originele "Arrow Collar Man" is een zeer bekende advertentie uit die tijd ontwikkeld door Joseph Christian Leyendecker. Elke Arrow illustratie wordt gekenmerkt door een jonge man met een pijl in/op de kraag. The Arrow Collar Man werd al snel het symbool van de geïdealiseerde Amerikaanse man: een icoon voor stijl en ontwikkeling aanbeden door de dames.

Arrow overhemden reclame

Wat typeert de Arrow overhemden collectie?

De Arrow overhemden collectie wordt getypeerd door de hoge kwaliteit Poplin en Oxford wevingen. Poplin staat bekend als een wat dunnere, open weving. Alleen Poplin van de hoogste kwaliteit heeft een sterk en duurzaam gevoel. Arrow gebruikt dit type van de Poplin weving. Dit is bijvoorbeeld te voelen in het gestreepte en het geruite overhemd. Onovertroffen Arrow kwaliteit. Ook blinkt het merk uit in de Oxford overhemden. Een verfijnde Oxford weving heeft een wat grovere structuur. Arrow brengt deze shirts in het wit met een normale boord en een button-down boord. Perfect voor casual gelegenheden.

Arrow overhemden voor heren online kopen

Op overhemden.com vindt u een breed assortiment Arrow overhemden voor heren online. Indien u zoekt naar de juiste maat, pasvorm of stof dan staan onze shirt adviseurs klaar om u te helpen. Of het nou gaat om een zakelijk of casual overhemd: in de Arrow overhemden collectie slaagt u altijd. Bij Overhemden.com kiest u voor echte persoonlijke service. Zo vindt u altijd het perfecte overhemd.

Post your comment

Overhemden.com