Björn Borg

Björn Borg Björn Borg

Björn Borg boxers ontlenen de naam aan de Zweedse tennisser Björn Borg. Björn Borg won zowel Roland Garros als Wimbledon minimaal 5x: een ware sportprestatie. Björn Borg ondergoed voor heren is online verkrijgbaar. Het wordt gekenmerkt door zeer hoge kwaliteit, unieke creatieve designs en het geweldige gebruik van kleuren die elk seizoen de collectie van Björn Borg sieren. Kies uit Björn Borg Multipacks, Shorts, Briefs, Shorts en Cotton, Microfiber en Performance Underwear. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 68

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 68

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Björn Borg

Björn Borg boxers ontlenen de naam aan de Zweedse tennisser Björn Borg. Björn Borg won zowel Roland Garros als Wimbledon minimaal 5x: een ware sportprestatie. Björn Borg ondergoed voor heren is online verkrijgbaar. Het wordt gekenmerkt door zeer hoge kwaliteit, unieke creatieve designs en het geweldige gebruik van kleuren die elk seizoen de collectie van Björn Borg sieren. Kies uit Björn Borg Multipacks, Shorts, Briefs, Shorts en Cotton, Microfiber en Performance Underwear.

Björn Borg: Creatieve en kleurrijke kleding voor heren

Zweeds toptennisser

Björn Borg is een Zweedse toptennisser. Hij won in zijn gehele carrière 11 Grand Slam-titels en 62 toernooien. Björn Borg was eigenlijk de beste tennisspeler ter wereld van de eind jaren 70 tot het begin van de jaren 80.

Eeuwige roem

Björn Borg behaalde als een van de weinigen 5 opeenvolgende overwinningen op Wimbledon tussen 1976-1980. Dit was niet het record want een ander: William Renshaw deed het 6 keer. Pas in 2007 werd dit geëvenaard door Roger Federer met ook 6x Wimbledon. Bjorn Borg won ook 6x Roland Garros.

Bjron-Borg-Boxer

Waar komt Björn Borg vandaan?

Bjorn Borg is geboren in Södertälje bij Stockholm in Zweden. Bjorn speelde hockey, voetbal en ook - het toen nog onbekende - tennis. Op zijn 9e is hij begonnen met tennis. Hij werd iets later gescout door een voormalig lid van het Zweedse Davis Cup team. Hij kon zowel linkshandig als rechtshandig spelen. Björn Borg was vooral een stevige speler en kon zo goed veel kracht zetten. Op zijn 15e won hij een eerste juniorentitel van Wimbledon.

Björn Borg is geboren op 6 juni 1956 als enig kin van Rune and Margareta Borg. Met zijn blonde lokken, groot postuur en blauwe ogen was Björn Borg zeker een verschijning. Hij werd al snel aangemerkt als mode-icoon - dit zien we nog steeds terug in het merk Björn Borg: wees actief, maak verschil ...

"Mr. Cool"

In 1974 won Bjorn Borg zijn eerste Grand Prix de Italian Open evenals Roland Garros. Hij kreeg al snel de bijnaam ‘Mr. Cool’ omdat hij zo koel bleef en weinig emoties liet zien. Blijkbaar was dit dusdanig dat hij ook bijnamen verdiende zoals ‘The Ice Man’ en ‘IceBorg’. In 1928 kwam zijn tennis carriere tot een einde op 26 jarige leeftijd. Hij verloor het plezier in het spel.

Eigen kledinglijn

In 1984 begint het merk Björn Borg officieel met de eerste collectie "Björn Borg Collection: In the name of the legend". Rohdi Heintz is de hooftontwerper en men begint met sportartikelen gevolgd door spannende prints en kleuren in allerlei kledingwaren waaronder ook boxershorts.

Bjorn-Borg-Boxer-Trio

De Perfecte Boxer: Björn Borg

Bjorn Borg begon zijn eigen kledinglijn waarvan hij de licenties in 1987 overdroeg aan de Scandinavian Sourcing & Design Group Stockholm. In die tijd werden onderbroeken niet anders gezien dan een beschermend kledingstuk voor de edele delen en iedereen droeg Y gevormde onderbroeken. Omdat mend acht dat het anders kon is Anders Arnborger op zoek gegaan naar de perfecte boxer. Het werd een gedurf en geniaal onderbroeken concept. Bestaande uit 17 delen met platte naden werd een ultieme fit ontworpen. De Björn Borg Classic Shorts 3201 is tot heden het meest iconische onderbroek model. In het begin waren de onderbroeken ook lastig in warenhuizen te krijgen: men vond de ontwerpen van de onderbroeken en boxershorts bijna te gewaagd. Uiteindelijk werende Boxershorts en Bjorn Borg Boxers een succes en hebben de geschiedenis van herengoed voorgoed veranderd.

Eerste Commercial Björn Borg

In 1990 zijn de Boxershorts al populairder en men ontwikkelt de eerste TV reclame.

Dames Björn Borg

Bjorn Borg Boxershorts zijn in de jaren 90 zo populair dat zelfs dames het herenondergoed dragen. Uiteindelijk wordt een eigen dames ondergoed lijn ontwikkelt voor Björn Borg.

bjorn borg change your game

Björn Borg Herenmode

Björn Borg Herenmode in 1993: Het avontuur is groter en groter geworden en de kleding wordt tegenwoordig geexporteerd naar allerlei landen ter wereld, ondermeer Denemarken, Noorwegen, Australie, Nederland en Belgie. In het centrum van Södermalm in Zweden wordt inmiddels de vlaggenschip winkel ’Stockholms Kalsongpalats’ (het ondergoed paleis van Stockholm) gebouwd. De nieuwe serie "Björn Borg FUN" is de collectie in de 21e eeuw: het het doet wat het zegt:plezierige en prettige ontwerpen. In 2004 wordt bedrukt (geprint) ondergoed ontwikkeld en er wordt druk geexperimenteerd met printjes en mode patronenen: kleur bekennen! vanaf 2006 worden de mini shorts of mini boxershirts bedacht - een meer sportieve trend die goed wordt opgepakt in de heren mode wereld. Vanaf 2014 wordt de nadruk weer gelegd op sport. De ontwikkeling van de sportgoederen wordt terugverhuisd naar Zweden nadat dit enkele jaren in Nederland is gedaan.

2017 Limited Signature Collection

Met de "V E R S U S" collectie (versus) wordt een visueel spectacel gelanceerd: gebaseerd op de film over de carriere van Björn Borg en John McEnroe. De stukken die gepresenteerd worden tijdens de Stockholm Fashion Week zijin ook direct beschikbaar. Zo wordt de geschiedenis en 'heritage' van het merk eer aan gedaan. begin september wordt de film "BORG" gelanceerd waar dieper wordt ingegaan op het drama dat zich afspeelde tussen Björn Borg en John McEnroe.

Welke Titels heeft Bjorn Borg gewonnen?

1974 Adelaide, Bastad, Boston, London WCT, Roland Garros, Rome, São Paulo WCT
1975 Barcelona, Bologna WCT, Boston, Richmond-WCT, Roland Garros
1976 Boston, Dallas WCT, Düsseldorf, São Paulo WCT, Toronto, Wimbledon
1977 Barcelona, Bazel, Cologne, Denver, Madrid, Memphis, Monte Carlo WCT, Nice, Wembley, Wimbledon
1978 Bastad, Birmingham WCT, Las Vegas, Milan WCT, Roland Garros, Rome, Tokyo Indoor, Wimbledon
1979 Bastad, Las Vegas, Masters, Monte Carlo, Toronto, Palermo, Richmond WCT, Roland Garros, Rotterdam, Tokyo Indoor, Wimbledon
1980 Las Vegas, Masters, Monte Carlo, Nice, Roland Garros, Stockholm, Wimbledon
1981 Geneva, Roland Garros, Stuttgart Outdoor

Persoonlijke Service Bjorn Borg

De kleding van Bjorn Borg koop je online bij de webshop voor heren in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen kleding van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in een overhemd.

Bjorn Borg Online Kopen

Alle Bjorn Borg kleding is te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie herenkleding voor mannen. De mooiste Bjorn Borg kleding koopt u online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

Post your comment

Overhemden.com