British Indigo

British Indigo British Indigo

British Indigo is een speels en kleurrijk overhemden merk uit Nederland. British Indigo staat voor "quintessential": het beste of een typisch voorbeeld van kwaliteit of klasse. Door de eigenzinnige stijl richt British Indigo zich op mannen die meer zoeken dan alleen een leuk overhemd. Het Nederlands merk is bekend geworden om de kenmerkende "British Indigo overhemden" met een slim fit: een getailleerde pasvorm, gemaakt voor de moderne man. De trendy designs van British Indigo maken het onmisbaar in iedere overhemdencollectie. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

British Indigo

British Indigo is een speels en kleurrijk overhemden merk uit Nederland. British Indigo staat voor "quintessential": het beste of een typisch voorbeeld van kwaliteit of klasse. Door de eigenzinnige stijl richt British Indigo zich op mannen die meer zoeken dan alleen een leuk overhemd. Het Nederlands merk is bekend geworden om de kenmerkende "British Indigo overhemden" met een slim fit: een getailleerde pasvorm, gemaakt voor de moderne man. De trendy designs van British Indigo maken het onmisbaar in iedere overhemdencollectie.

British Indigo: In a world of grey, we all need a little bit of Indigo

Trendy overhemden van British Indigo

De collectie van British Indigo kan het best omschreven worden als "quinteessential". Typische shirts van hoge kwaliteit. Dit worden ook wel trendy shirts genoemd, of casual overhemden. Het merk British Indigo onderscheidt zich vooral door het aanbieden van mooie print shirts geweven van premium stoffen. De man die net iets anders wil dan witte of blauwe overhemden kan bij British Indigo goed terecht. Door de hoogwaardige uitstraling valt iedere man positief op.

British Indigo The future is always in motion

British Indigo overhemden: stijl sinds 2002

Het merk British Indigo bestaat sinds 2002. Het merk is opgericht door Roderick Muller en heeft echte Nederlandse roots. British Indigo richt zich op de moderne man die graag trendy overhemden draagt. Denk aan mooie casual overhemden die soms ook zakelijk te dragen zijn. De shirts worden ontworpen door een vast team van ontwerpers. Deze zorgen ervoor dat de hemden elk seizoen weer aansluiten op de nieuwste herenmode trends. In korte tijd is "British Indigo" een gevestigd merk in Nederland geworden. Maar ook in het buitenland wordt het merk jaar na jaar bekender.

Quintessential: representing the perfect or typical example of a quality or class

De essentials van British Indigo shirts

British indigo onderscheidt zich door een aantal kenmerken, ofwel "essentials":

  • Quintessential. Dit beschrijft de stijl en de finesse en kennis van het merk BI (British Indigo). Diepgaande kennis van materialen, kleuren en stoffen waar men graag een stapje voor loopt op anderen.
  • Quirky. Dit houdt in: net even (grappig) anders zijn. Sterker nog: men houdt ervan! Een glimlach brengen in een grijze wereld is het doel. En is iets al gedaan? British Indigo vindt een manier om dit nog leuker te brengen of compleet opnieuw uit te vinden.
  • Kwaliteit. Welk merk roept het niet: kwaliteit staat voorop. Toch wordt kwaliteit door het merk anders uitgelegd. Want kwaliteit betekent het juist te doen als juist niemand kijkt. Van ontwerp, tot productie en bezorging: kwaliteit staat voorop.

Quirky details of a BI shirt British Indigo shirt

Waarom: British?

Een Nederlands merk dat "British" heet. Waar komt dat vandaan? Het merk stelt kwaliteit, finesse en verfijnd maatwerk voorop. Dit zijn traditioneel Britse kleding waarden. Waarden die gerespecteerd worden. Maar ook waarden waarop gebouwd kan worden. British Indigo stelt zich dan ook tot doel om moderniteit hieraan toe te voegen. Zelf noemen ze dit "quintessential". Typische elementen toevoegen aan de vertrouwde Britse stijl. Met het oog voor detail van BritishIndigo hopen ze een positieve twist te leveren aan het dagelijkse leven.

In a world of grey: we all need a little bit of Indigo

Het "Indigo" in het merk verwijst naar de kleur Indigo. Indigo is een kleur die tussen blauw en violet inzit. Een soort paarsige kleur. Al wordt indigo veelal ook in één adem met denim genoemd. Nog steeds wordt de kleur van veel spijkerstof ook 'indigo' genoemd. BritishIndigo wil wat kleur toevoegen aan de saaie, grijze wereld. In een wereld waar grijs de norm is, kan een klein beetje Indigo geen kwaad. Dit zie je ook terug in de designs.

De geschiedenis van British Indigo

Het label is in korte tijd bekend geworden in Nederland en omstreken. Tijdens de oprichting in 2002 had oprichter Roderick Muller een droom: typische overhemden van hoge kwaliteit voor mannen bieden. Door gebruik te maken van verfrissende designers bracht het merk de leukste shirts op de markt. In 2008 werd een campagne gestart om het merk in meer landen te verkopen. Deze was erg succesvol. In 2010 werd het merk in meer dan 150 punten verkocht. En in 4 verschillende landen. British Indigo in Duitsland, België en zelfs Ierland. Tegenwoordig wordt het merk door de Verweij groep verkocht. Een grote speler op het gebied van herenmode.

poster brit indigo heren

Het logo van British Indigo

British Indigo maakt gebruik van een tekstlogo. Duidelijk en helder. Zo is direct zichtbaar dat het om het merk British Indigo gaat. Vaak wordt een logo alleen gezien als een visuele afbeelding. Maar het is meer dan dat. Een logo is een afspiegeling van het merk. Het lettertype, de kleur, de vorm, het speelt allemaal mee in de beeldvorming. Het tekstlogo past dan ook goed bij het quintessential van British Indigo. Een typisch logo dat zegt waar het op staat.

Logo British indigo

Het lettertype

Veel mensen vragen zich af wat er zo belangrijk is aan een lettertype. Bij BritishIndigo staat het centraal. Het Gil Sans lettertype wordt gebruikt in het logo. Het is ontworpen in Engeland en heeft een duidelijke referentie aan Groot-Brittanië. Het orginele design stamt uit 1926. En werd gebruikt in alle reclame uitingen van de Britse spoorwegen. Een duidelijkere referentie naar het Britse kan bijna niet.

Persoonlijke service met British Indigo overhemden

Bent u opzoek naar British Indigo overhemden? Op deze pagina is de complete collectie van dit trendy Nederlandse merk te bekijken. De pasvorm van de hemden is heerlijk, zelf noemen ze het wel eens "the perfect fit". Een modern getaillerde pasvorm gemaakt voor iedere man. Wat het merk bijzonder maakt is de hoge kwaliteit van de prints. Geweven met een uitzonderlijk veel steken. Daarnaast vertelt elk overhemd een verhaal. Het verhaal van de British Indigo quintessential man. Een uniek verhaal voor elke man.

Wilt u graag British Indigo online kopen?

Overhemden.com is een officieel verkooppunt van dit mooie Nederlandse merk. Wij zijn trots om dit merk in onze collectie te hebben. De moderne man vindt bij dit merk werkelijk de meest fantastische shirts. En heeft u vragen over de stof, pasvorm of maat? We helpen graag persoonlijk!

Post your comment

Overhemden.com