Fred Perry

Fred Perry Fred Perry

Fred Perry polo's voor heren online. Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van alle Fred Perry polo's. De Fred Perry polo's worden al jarenlang volgens de allerhoogste kwaliteit geproduceerd. De Fred Perry shirts zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Bekende series zijn de M3, M12 en M3600 serie. Bent u al fan van Fred Perry? Bekijk direct alle Fred Perry polo's online. Lees meer...


Bijna, bijna bijna!
Nog heel even wachten

 

Want binnenkort verschijnen hier nieuwe producten. Heeft u nog eventjes geduld? We doen ons best om alle producten en artikelen zo snel als mogelijk aan te bieden. Wij hopen op uw begrip.


Fred Perry

Fred Perry polo's voor heren online. Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van alle Fred Perry polo's. De Fred Perry polo's worden al jarenlang volgens de allerhoogste kwaliteit geproduceerd. De Fred Perry shirts zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Bekende series zijn de M3, M12 en M3600 serie. Bent u al fan van Fred Perry? Bekijk direct alle Fred Perry polo's online.

De Fred Perry polo collectie

De collectie Fred Perry polo's is gemaakt van de allerhoogste kwaliteit. De Fred Perry collectie bestaat uit drie series. De M3, M12 en M3600 serie. Alledrie zijn het echte klassiekers. De M3 en M12 serie worden nog steeds geproduceerd in Engeland zelf. In de collectie is iedere uni kleur wel te verkrijgen. In de M12 en M3600 serie zijn een aantal subtiele details toegevoegd. Alle polo's zijn gemaakt van hoogwaardig katoen en gebreid met de beste technieken.

De Fred Perry polo is iconisch

Over de Fred Perry polo

De Fred Perry polo is iconisch. Het logo wordt door menig man snel herkend. Het shirt staat voor kwaliteit. De polo's zijn verkrijgbaar in elke denkbare kleur. Al is het beroemd geworden met de grijs en zwartgetinte polo. Een polo van Fred Perry kan door een ieder gedragen worden. Voor de jonge en de oudere man heeft het merk vele verschillende polo's in het assortiment.

De M3: De originele eenkleurige Fred Perry polo

De M3 polo is de originele eenkleurige polo van Fred Perry. Het is het eerste hoofdstuk in het verhaal van Fred Perry. Het straalt de puurheid van het merk uit. Fred heeft het ontworpen en eerst zelf gedragen. Hierdoor kon hij de praktische wendbaarheid en draagbaarheid van het shirt eerst zelf testen. In 1952 heeft hij er onder andere een jaar mee getennist om te bevinden of het wel echt fijne kwaliteit is. De fit van Fred Perry is simpel en gestroomlijnd. De focus ligt op originaliteit en lichtgewicht. En het is met trots gemaakt in Leicester, Engeland.

De M12: de originele tweekleurige Fred Perry Polo

De 12 polo is de originele tweekleurige polo van Fred Perry. De legende gaat dat een koper uit Lillywhites, Engeland een uniek voetbalshirt voor zijn team wenste. De kleuren waren: wit, ijs en maroon, en wit, ijs en donkerblauw. Deze kleuren zijn tot nu toe nog steeds in de collectie verkrijgbaar. Het is het eerste shirt dat de unieke handtekening van het merk draagt: de tweekleurige kraag en mouwen. Het was tevens de polo die van een Fred Perry polo casual wear maakte. Een stukje Britse subcultuur dat door elke generatie op zijn manier is gedragen. Uiteraard is ook dit shirt in Engeland geproduceerd.

Fred Perry: de persoon

Fred Perry was de zoon van een katoen spinner. Op zijn 19e werd hij wereldkampioen tafeltennissen. Hierna werd hij baan tenisser. Met zijn fantastische fore-hand won hij een aantal grote titels. Waaronder de US Open, Australian Open en een aantal keer Wimbledon. Zijn motto: "Champion is good enough for me". Toendertijd werd hij al gezien als de best geklede tenisser van die tijd. Mede door zijn vader en zijn interesse voor kleding creeërde hij het beste poloshirt allertijden.

Voor de fans van Fred Perry

Het Fred Perry shirt is een echte inspiratie. Fred Perry heeft een hele generatie tennisspelers geinspireerd. Op hun beurt inspireerde die weer een hele generatie rebellen, muziek makers en filmproducenten. Op ieder shirt dat ze droegen was één symbool altijd te vinden. De "Laurel Wreath" ook wel de Lauwerkrans in het Nederlands is het symbool. Fred Perry is de polo dat je herkent in het voetbal stadium, op de dansvloer en in een kamer vol mensen. Ben jij al fan?

De "Laurel Wreath" / de Lauwerkrans

Een lauwerkrans is een cirkelvormige krans gemaakt van in elkaar hakende takken en bladeren van de aromatische laurier, die het hele jaar zijn groene kleur houdt. In de Griekse mythologie wordt Apollo weergegeven met een lauwerkrans op zijn hoofd. In de klassieke oudheid werden lauwerkransen geschonken aan overwinnaars, zowel de winnaars in de atletiek zoals die destijds werd bedreven, als de mensen bij poëtische ontmoetingen. In Rome hadden ze een symboliek die te maken had met het overwinnen van een vijand door een succesvol bevelhebber tijdens zijn triomftocht, corona triumphalis. Waar vroeger lauwerkransen werden afgebeeld in een hoefachtige vorm, zijn moderne versies ringvormig. Men spreekt ook wel van lauweren. Een vergelijkbaar ornament en eerbewijs is de eikenkrans.

Fred Perry Polo's online kopen

Op Overhemden.com vindt u een uitgebreide collectie Fred Perry Polo's. Iedere kleur, maat en pasvorm is te vinden op deze pagina. Twijfelt u over de juiste maat? Neem dan contact op met één van onze shirtadviseurs. Zo vindt u altijd de perfecte Fred Perry Polo. Fred Perry Polo's koopt u online eenvoudig en vertrouw.dop Overhemden.com.

Post your comment

Overhemden.com