Boordmaat 37 Overhemden

Boordmaat 37 Overhemden Boordmaat 37 Overhemden

Boordmaat 37 overhemden van alle merken vindt u op deze pagina. Boordmaat 37 staat ook wel gelijk aan maat Small. Een overhemd met boordmaat 37 zegt iets over de maten en verhoudingen van het gehele overhemd. Op Overhemden.com vindt u een volledige collectie overhemden in boordmaat 37. Hierbij hoort een nekmaat van 37 centimeter of 14,5 inch. Zo vindt u altijd het ideale shirt in "boordmaat 37 overhemd" Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 701

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 701

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Boordmaat 37 Overhemden

Boordmaat 37 overhemden van alle merken vindt u op deze pagina. Boordmaat 37 staat ook wel gelijk aan maat Small. Een overhemd met boordmaat 37 zegt iets over de maten en verhoudingen van het gehele overhemd. Op Overhemden.com vindt u een volledige collectie overhemden in boordmaat 37. Hierbij hoort een nekmaat van 37 centimeter of 14,5 inch. Zo vindt u altijd het ideale shirt in "boordmaat 37 overhemd"

Boordmaat 37 overhemden: in alle soorten en kleuren

De overhemden in boordmaat 37 komen in alle soorten en kleuren. Op deze pagina vindt u van 30 verschllende merken overhemden in maat 37. Boordmaat zeven-en-dertig staat ook wel gelijk aan maat Small, ook wel aangegeven als maat S of size S. Onze overhemden worden overal ter wereld verzonden. Al onze boordmaat 37 overhemden zijn gemakkelijke online te bestellen en worden veilig bij u afgeleverd.

Overhemden met boordmaat 37

Een overhemd wordt dus altijd uitgekozen op boordmaat ofwel nekmaat. Heb je boordmaat 37, dan vraag je altijd naar overhemden met boordmaat of nekmaat 37 in een winkel (en die zullen meestal goed zitten). Bij boordmaat 37 horen dan de juiste mouwlengte en shirtlengte voor de rest van je lijf zodat het overhemd lekker zit.

Maat Small overhemden of maat S

Maat Small of maat S shirts komen overeen met maat 37. Normaliter past dit goed bij mannen met een smal postuur, of bij iets kleinere mannen. De overhemden in maat S of Small komen in alle pasvormen. Pasvormen als regular fit (rechte pasvorm), modern fit (licht getailleerd) of slim fit (zeer getailleerd). Wij helpen u graag met persoonlijk advies om de juiste maat te bepalen.

Boordmaat 37 overhemden gemakkelijk online bestellen en kopen

Wat is de boordmaat?

De boordmaat is letterlijk vertaald de omvang van de binnenkant van het overhemdboord. In de praktijk wordt de omvang van de nek bedoeld met de boordmaat. Bij boordmaat 37 meet je dus letterlijk 37 centimeter. In de praktijk kan ook 35 of 36 centimeter gemeten worden voor boordmaat 37.

De boordmaat bepaalt het overhemd

Overhemden voor mannen hebben een criterium dat eigenlijk alle maten bepaald: de boordmaat. Je boordmaat is in feite de maat van de boord van een overhemd aan de binnenkant van het overhemd gemeten. Het is afgeleid van de omtrek van je nek - logisch: hier moet het overhemd omheen vallen. De boordmaat is belangrijk om te weten - omdat je zonder moeilijk een passend overhemd vindt. In westerse landen is het zelfs zo dat de boordmaat alle maten en verhoudingen van het overhemd bepaald. In dit geval zoekt u een overhemd met boordmaat 37.

Heeft u echt een overhemd met boordmaat 37 nodig?

De juiste boordmaat kiezen zorgt ervoor dat de boord goed om de hals sluit en niet te strak zit of juist te los. Zorg ervoor dat je van te voren je maten weet om de juiste keuze te maken. Indien u vaak een das draagt is het belangrijk dat u voldoende ruimte heeft tussen de boord en de nek (1-2 cm): zo kunt u na een lange dag nog goed adem halen. Een casual overhemd dat u nooit helemaal gesloten draagt mag soms best een maatje kleiner zijn zodat het overhemd wat getailleerder aanvoelt.

Maat 37 overhemd

Hoe meet ik de boordmaat?

Vraag een ander om de boordmaat secuur op te meten in plaats van het zelf te doen. Meet de boord rond de basis van je nek, waar de kraag hoort te zitten. Leg een meetlint zodanig rond de nek op de plaats waar normaal gesproken de kraag van het overhemd zit (of je adamsappel). Het aantal centimeters van de omtrek van je nek is gelijk ook de maat van het overhemd. Rond dit getal sowieso af naar boven en tel er naargelang de gewenste speling 1 of 2 centimeters bij op (zakelijk) of niet (casual). Je kunt natuurlijk ook een ander overhemd uit de kast pakken dat lekker zit en als het goed is staat hier dan in "boordmaat 37".

Post your comment

Overhemden.com