Stretch Overhemden

Stretch Overhemden Stretch Overhemden

Stretch is een erg prettige eigenschap voor een overhemd. De stretch in een overhemd wordt verkregen door een mix van katoen met een synthetisch stof. De synthetische stof rekt dan lekker met het lichaam mee. De stretch in overhemden wordt verkregen door het mee-weven van materialen, zoals: elastaan, Sapendex (Spandex) en Lycra. De verzamelnaam is elastaan (de rest zijn merknamen). Door het mee-weven van elastaan in een overhemd krijg je de goede eigenschap dat het overhemd mee-rekt en stretcht. Bij stretch overhemden zit de stof comfortabel op het lichaam en geniet je van de optimale bewegingsruimte. Stretch stoffen rekken immer in twee richtingen en soms alle richtingen (4). Hieronder vind je alle stretch overhemden online. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 242

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 242

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Stretch Overhemden

Stretch is een erg prettige eigenschap voor een overhemd. De stretch in een overhemd wordt verkregen door een mix van katoen met een synthetisch stof. De synthetische stof rekt dan lekker met het lichaam mee. De stretch in overhemden wordt verkregen door het mee-weven van materialen, zoals: elastaan, Sapendex (Spandex) en Lycra. De verzamelnaam is elastaan (de rest zijn merknamen). Door het mee-weven van elastaan in een overhemd krijg je de goede eigenschap dat het overhemd mee-rekt en stretcht. Bij stretch overhemden zit de stof comfortabel op het lichaam en geniet je van de optimale bewegingsruimte. Stretch stoffen rekken immer in twee richtingen en soms alle richtingen (4). Hieronder vind je alle stretch overhemden online.

Rekbare overhemden voor comfort

De meest comfortabele overhemden zijn stretch overhemden. Door de rekbaarheid geniet je van bewegingsruimte. De overhemden met stretch zijn zowel business als casual te dragen. In de sportindustrie wordt ook vaker kleding gedragen van stretch materiaal.

Stretch overhemden: rekbaar voor comfort

Stretch stof!

De verschillende soorten stretch

Stretchstof is een synthetische stof die erg rekbaar is. Het schijnt dat elastaan tot wel 500% kan worden uitgerekt. Stretch stoffen rekken immer in twee richtingen en soms alle richtingen (4). Stretch wordt verkregen door het mee-weven van een elastisch draadje bij katoen of andere basis stoffen. Er zijn vele soorten elastaan, alhoewel dit eigenlijk merknamen zijn van het "goedje" elastaan. Denk hierbij aan lycra en spandex.

De voordelen van stretch

 • Stretch overhemden zijn comfortabel: wanneer je overhemden draagt voor je werk, komt het niet snel voor dat je handarbeid moet verrichten. Het kan zijn dat je even snel een lampje of bureau moet verplaatsen, maar een hele dag klussen in je overhemd komt niet snel voor. Mocht je toch even geen trui of t-shirt bij je hebben en je moet wel de hele dag klussen, dan is een stretch overhemd hiervoor bij uitstek geschikt. Doordat de stof meerekt, geniet je van optimale bewegingsvrijheid + het overhemd is zacht en zit comfortabel tegen de huid.
 • Stretch overhemden zijn duurzaam: hoge duurzaamheid is een fijne eigenschap van de overhemden met stretch. De overhemden zijn intensief getest, zowel in het laboratorium als op testgebruikers die elke dag een overhemd aan hebben. Je bent dus verzekerd dat overhemden met stretch net zo lang meegaan als overhemden van bijvoorbeeld 100% katoen.
 • Stretch overhemden zijn laag van gewicht: stretch overhemden met een laag gewicht is een fijn voordeel voor in de zomer. Stretch overhemden zijn niet belast door zware en dikke wevingen en/of materialen zoals bijvoorbeeld een overhemd met het zware en stugge weving: oxford. Integendeel, overhemden met stretch en een laag gewicht bieden een ongeëvenaard comfort voor in de zomer, zodat je ongehinderd in het zonnetje kunt zitten. Stretch overhemden zijn zo comfortabel dat je het haast niet meer uit wilt doen.

Wat is stretch nu echt?

Stretch wordt verkregen door de duurzame kunstvezel elastaan die een enorm grote rekbaarheid heeft. Het is in 1959 uitgevonden door Joseph Shivers, chemicus van DuPont. Je zou het ook kunnen kennen onder de naam Spandex of Lycra. Veel kledingstukken worden tegenwoordig gemaakt met stretch eigenschappen. Van jeans tot de beste sportkleding. Stretch: een eigenschap die niet meer weg te denken is in de hedendaagse kleding.

Stretch vezels

Stretch draden worden gemaakt uit polyurethaan (ook wel PUR, wat je gebruikt om gaten te dichten in huis). Het is enorm elastisch, heel sterk en makkelijk te wassen. Je kan het gebruiken op 2 manieren:

 • Pure stretch: extreem sterk en rekbaar (kan toch wel 500% uitrekken).
 • Katoen met stretch: denk hierbij aan een mix van katoen en stretch stoffen (bijv zoals bij T-shirts). Er wordt dan een lange dunne draad van stretch materiaal omwonden met katoen. Je kunt de stretch dus ook niet echt zien.

Wanneer draag je stretch overhemden?

Stretch overhemden zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Men kan de stretch shirts in allerlei situaties dragen. Zowel casual als zakelijke overhemden bestaan tegenwoordig in stretch kwaliteit. Het geeft meer bewegingsruimte en is daarmee erg vriendelijk voor de drager. We kennen stretch van hedendaags seportkleding: dit rekt vaak enorm mee met je lichaam. Stretch overhemden kun je eigenlijk immer dragen. Men beweert wel eens dat overhemden met stretch iets minder goed luchten (denk aan het opvangen van zweet) en dat is ten dele wel waar. De katoendraad is een holle draad en kan daardoor vocht opnemen. De stretch draad is een gevulde draad (niet hol) en heeft deze eigenschap niet: wel is het zo dat de stretch draad hierdoor extra sterk is en dus rekbaar.

Stretch

Stretch is wat de productie met elastaan oplevert. Stretch is niet een materiaal maar een uitkomst van de materialen die gebruikt worden. Als je bijvoorbeeld lycra met katoen weeft ontstaat er een stretch stof. DIt betekent dat het uit te rekken valt en ook weer inkrimpt. Stretch is ideaal voor een T-shirt onder je overhemd, omdat het zo naadloos aansluit op je lichaam. Zo zit er vaak 95% katoen en 5% lycra of elastaan in een overhemd, maar er bestaan allerlei combinaties van 2-3% elastaan tot maar liefst 20-30% stretch.

stretch overhemden en de synthetische vezel

Geschiedenis van Stretch

Stretchstoffen zijn ontstaan uit de wetenschappelijke inspanning om vezels te maken met neopreen. Uit dit onderzoek zijn in 1958 commerciële stretchstoffen ('elastomeren') zoals spandex of elastaan (veelal gebrandmerkt als het materiaal 'Lycra') op de markt gebracht. Stretchstoffen vereenvoudigen de constructie van kleding. Het wordt voor het eerst gebruikt in badpakken en dames bh's. Pas begin jaren negentig wordt het gebruikt in sportkleding en wordt stretch op grote schaal toegepast.

Daarnaast zijn de materialen ook aangepast aan vele artistieke en decoratieve doeleinden. Stretch-weefselstructuren creëren eigentijdse ontwerpelementen die veel gebruikt worden in het bedrijfstheater en de evenementen productie.

Persoonlijke service voor stijlvolle mannen

Overhemden met stretch koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen overhemden van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in je stretch overhemd.

Stretch overhemden eenvoudig online

Alle overhemden met stretch zijn te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie herenkleding voor mannen. De fijnste stretch overhemden koop je online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

overhemden met een bepaald percentage stretch

Post your comment

Overhemden.com