Henley T-shirts

Henley T-shirts Henley T-shirts

Een henley shirt (of henley T-shirt) is een shirt met vaak lange mouwen dat over het hoofd wordt aangetrokken. De henley heeft een hals met knoopjes die ervoor zorgt dat je zelf kan bepalen hoe diep je je hals maakt, ideaal! Wil je bijvoorbeeld in de zomer een lekker laag uitgesneden shirt dragen? Maak dan alle knoopjes los. Maar in de winter kan je bij kou de knoopjes weer vast maken en het dragen als een normaal longsleeve shirt. Het henley shirt is perfect voor degene die een combinatie zoekt tussen een poloshirt en een long (of short) sleeve T-shirt! Je kan de henley ook uitstekend combineren met een overhemd door hem los te dragen over je shirt. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Henley T-shirts

Een henley shirt (of henley T-shirt) is een shirt met vaak lange mouwen dat over het hoofd wordt aangetrokken. De henley heeft een hals met knoopjes die ervoor zorgt dat je zelf kan bepalen hoe diep je je hals maakt, ideaal! Wil je bijvoorbeeld in de zomer een lekker laag uitgesneden shirt dragen? Maak dan alle knoopjes los. Maar in de winter kan je bij kou de knoopjes weer vast maken en het dragen als een normaal longsleeve shirt. Het henley shirt is perfect voor degene die een combinatie zoekt tussen een poloshirt en een long (of short) sleeve T-shirt! Je kan de henley ook uitstekend combineren met een overhemd door hem los te dragen over je shirt.

Henley: perfect voor de T-shirt drager die meer wil

Wat is een henley shirt?

Een henley shirt is een shirt met vaak lange mouwen dat over het hoofd wordt aangetrokken. Het is ook wel een "t shirt met knoopjes". Het wordt beschreven als een shirt met een stukje stof bij de hals die 2-5 knopen bevat. Je kan dus zelf bepalen hoe ver je de hals open zet. De Henley heeft ook geen kraag (ook wel een kraagloos poloshirt). Het shirt wordt bijna van elke soort stof gemaakt. Katoen of een mix van katoen en polyester zijn daarentegen wel het populairst. Over het algemeen dragen alleen mannen henley shirts, maar tegenwoordig zijn de vrouwenvarianten ook in opkomst. Dit dan wel vaker casual gedragen.

Henley online bestellen? Kijk hier!

Wanneer draag je henley

Henley is een kledingstuk voor mannen dat op vele manieren te dragen is. De henley is best een bijzonder kledingstuk. Het lijkt een beetje op een longsleeve T-shirt, maar ook wel op een poloshirt. Het is een combinatie van deze twee. De meeste Henley shirts zijn ook wat dikker dan poloshirts en hebben meer knoopjes. Door de (vaak) lange mouwen is het shirt ideaal voor in de winter. De henley is op 2 manieren prima te dragen.

  • Zakelijk: het henley shirt is perfect te combineren met een blazer of colbert. Als je twee donkere kleuren neemt geeft het een zakelijke look (bijvoorbeeld blauw met een zwart jasje). Daarbij zou je nog een donkere pantalon of broek kunnen dragen.
  • Informeel: je kan de henley natuurlijk ook lekker casual dragen. Laat het jasje achterwege en draag enkel en alleen het shirt. Een simpele spijkerbroek of stoffen broek eronder en je outfit is compleet. Doe gerust ook een aantal knoopjes open in de zomer of trek er een wollen trui over aan in de winter.
  • Onder een overhemd: je kan zelfs een overhemd dragen over je henley. Deze moet je dan wel losjes dragen en niet helemaal dicht.

Het grote voordeel aan de henley

Het allergrootste voordeel aan de henley is dat het een keer iets anders is. Mannen zijn altijd gewend of een trui of T-shirt of poloshirt te dragen. Die drie opties waren er, totdat de henley uitgevonden werd. Het biedt een mogelijkheid om zelf te kiezen hoe je iets wilt dragen en wanneer je het wilt dragen.

Geschiedenis henley

Henley shirts komen voort uit het traditionele uniform van roeiers in het Engelse dorpje Henley-on-Thames. Het eerste toernooi was in 1839 en werd Henley Royal Regatta genoemd. In de biografie van Ralph Lauren werd het henley shirt pas echt bekend. Dit komt omdat de schrijver een New Yorkse handelaar quote die een van de shirts aan een koper van Ralph Lauren liet zien. Hij zei vervolgens: "I showed this fellow underwear, a three button long-sleeve shirt bij Johnstown Knitting Mills". Zo is hij op het idee gekomen om het shirt uit te brengen als het henley shirt dat we nu kennen.

Witte henley kopen? Kijk online eens!

Wit henley shirt

Kijk bijvoorbeeld eens naar de afbeelding van een henley hierboven. Lekker casual een wit henley shirt voor in de zomer. Je ziet het steeds meer, met 2-5 knoopjes open (ligt aan hoe warm het is). Een tip: zorg ervoor dat je de goede pasvorm kiest van je henley. Het henley shirt moet nagenoeg helemaal aansluiten op je lichaam, maar niet te strak zitten. Het is niet mooi als je veel ruimte over houdt bij dit shirt.

Henley Let op: kies de juiste maat en pasvorm voor een naadloze aansluiting

Materiaal

Henley shirts worden eigenlijk van ontzettend veel verschillende materialen gemaakt. Echter vanaf "oudsher" wordt het shirt gemaakt van 100% katoen. Tegenwoordig worden ze bewerkt met elastaan of lycra. Dit om ervoor te zorgen dat het shirt beter zit en zich beter vormt om je lichaam. Het geeft ook meer bewegingsruimte voor buiten activiteiten (waar de henley toch vaker voor gebruikt wordt dan op kantoor). Ze zijn dus ook goed wasbaar en zullen niet zo snel krimpen.

Persoonlijke Service voor mannen met stijl

Henley T-shirts of longsleeves koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen kleding van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in je henley T-shirt.

De beste henley shirts eenvoudig online kopen

Alle henley shirts zijn te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie herenkleding voor mannen. De mooiste henley shirts en kleding koopt u online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

Post your comment

Overhemden.com