T-shirts met Stretch

T-shirts met Stretch T-shirts met Stretch

Stretch is een erg prettige eigenschap voor een T-shirt. T-shirts met stretch zijn zo fijn omdat de T-shirts met stretch zorgen voor voldoende bewegingsvrijheid en mooi aansluiten op het lichaam. Een genot voor iedere man. De stretch in een T-shirt wordt verkregen door een mix van katoen met een synthetisch stof. De synthetische stof rekt dan lekker met het lichaam mee. De “stretch” in T-shirts wordt verkregen door het mee-weven van materialen, zoals: elastaan, Sapendex (Spandex) en Lycra. De verzamelnaam is elastaan. Door het mee-weven van elastaan in het T-shirts krijg je de goede eigenschap dat het T-shirt mee-rekt en stretcht. Een T-shirt met stretch wordt veelal geweven met 5% en 10% Elastaan. Op deze manier behoudt het T-shirt of ondershirt dezelfde kwaliteiten als een 100% katoenen T-shirt, maar blijft het T-shirt mooier en wat strakker in model. Hieronder vind je alle stretch shirts online. Lees meer...

Filters
Nieuw
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 268

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filters
Nieuw
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 268

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

T-shirts met Stretch

Stretch is een erg prettige eigenschap voor een T-shirt. T-shirts met stretch zijn zo fijn omdat de T-shirts met stretch zorgen voor voldoende bewegingsvrijheid en mooi aansluiten op het lichaam. Een genot voor iedere man. De stretch in een T-shirt wordt verkregen door een mix van katoen met een synthetisch stof. De synthetische stof rekt dan lekker met het lichaam mee. De “stretch” in T-shirts wordt verkregen door het mee-weven van materialen, zoals: elastaan, Sapendex (Spandex) en Lycra. De verzamelnaam is elastaan. Door het mee-weven van elastaan in het T-shirts krijg je de goede eigenschap dat het T-shirt mee-rekt en stretcht. Een T-shirt met stretch wordt veelal geweven met 5% en 10% Elastaan. Op deze manier behoudt het T-shirt of ondershirt dezelfde kwaliteiten als een 100% katoenen T-shirt, maar blijft het T-shirt mooier en wat strakker in model. Hieronder vind je alle stretch shirts online.

Rekbare T-shirts voor comfort

De meest comfortabele T-shirts zijn stretch T-shirts. Door de rekbaarheid geniet je van bewegingsruimte. De T-shirts met stretch zijn geschikt zowel casual gelegenheden als voor het gebruik als een lekker shirt voor onder je overhemd. Het grootste voordeel is dat T-shirts met stretch minder snel uit de broek of pantalon gaan dan 100% katoenen shirts. Mannen die een T-shirt onder het overhemd dragen kiezen daarom vaak voor een T-shirt met een stretch. Niks is natuurlijk vervelender dan constant het T-shirt terug te proppen in je broek. Daarnaast wordt in de sportindustrie ook vaak kleding gemaakt met het materiaal stretch.

Stretch T-shirts: rekbaar voor comfort

4%, 5%, 7%, 10%, 20% of zelfs 30% "stretch" in een T-shirt

Er zijn vele soorten elastaan, alhoewel dit eigenlijk merknamen zijn van het "goedje" elastaan. Denk hierbij aan lycra en spandex. Stretchstof is een synthetische stof die erg rekbaar is. Het schijnt dat elastaan tot wel 500% kan worden uitgerekt. Stretch stoffen rekken immer in twee richtingen en soms alle richtingen (4). Stretch wordt verkregen door het mee-weven van een elastisch draadje bij katoen of andere basisstoffen. Omdat stretch en synthetische stof is, moet het mee geweven worden met een ander materiaal, in dit geval katoen. Er wordt altijd een bepaald percentage stretch toegevoegd. Dit kan 4%, 5%, 7%, 10% tot maar liefst 20 á 30% zijn.

stretch t-shirts voor mannen online

T-shirts met stretch: de voordelen

 • Stretch T-shirts zijn laag van gewicht: stretch T-shirts met een laag gewicht zijn een fijn voordeel voor in de zomer. Daarnaast bieden T-shirts met stretch en een laag gewicht ongeëvenaard comfort voor in de zomer, zodat je ongehinderd in het zonnetje kunt zitten. Stretch T-shirts zijn zo comfortabel dat je ze haast niet meer uit wilt doen.
 • Stretch T-shirts zijn comfortabel. Doordat de stof meerekt, geniet je van optimale bewegingsvrijheid + het T-shirt met stretch is zacht en zit comfortabel tegen de huid.
 • Stretch T-shirts zijn duurzaam: hoge duurzaamheid is een fijne eigenschap van de T-shirts met stretch. De shirts zijn intensief getest, zowel in het laboratorium als op testgebruikers die elke dag een T-shirt aan hebben. Je bent dus verzekerd dat shirts met stretch net zo lang meegaan als shirts van bijvoorbeeld 100% katoen.

Wat is stretch katoen nu echt?

Stretch katoen wordt verkregen door de duurzame kunstvezel elastaan die een enorm grote rekbaarheid heeft. Het is in 1959 uitgevonden door Joseph Shivers, chemicus van DuPont. Je zou het ook kunnen kennen onder de naam Spandex of Lycra. Veel kledingstukken worden tegenwoordig gemaakt met stretch eigenschappen. Van jeans tot de beste sportkleding. Stretch: een eigenschap die niet meer weg te denken is in de hedendaagse kleding.

Stretch

Stretch is wat de productie met elastaan oplevert. Stretch is niet een materiaal maar een uitkomst van de materialen die gebruikt worden. Als je bijvoorbeeld lycra met katoen weeft ontstaat er een stretch stof. DIt betekent dat het uit te rekken valt en ook weer inkrimpt. Stretch is ideaal voor een T-shirt onder je overhemd, Dit omdat als je een T-shirt met stretch aan hebt, het T-shirt niet snel uit de broek gaat. Daarnaast zit een T-shirt met stretch naadloos op het lichaam. Waardoor je geniet van een optimaal comfort. Zo zit er vaak 95% katoen en 5% lycra of elastaan in een T-shirt, maar er bestaan allerlei combinaties van 2-3% elastaan tot maar liefst 20-30% stretch.

De geschiedenis van Stretch

Stretchstoffen zijn ontstaan uit de wetenschappelijke inspanning om vezels te maken met neopreen. Uit dit onderzoek zijn in 1958 commerciële stretchstoffen ('elastomeren') zoals spandex of elastaan (veelal gebrandmerkt als het materiaal 'Lycra') op de markt gebracht. Stretchstoffen vereenvoudigen de constructie van kleding. Het wordt voor het eerst gebruikt in badpakken en dames bh's. Pas begin jaren negentig wordt het gebruikt in sportkleding en wordt stretch op grote schaal toegepast.

Daarnaast zijn de materialen ook aangepast aan vele artistieke en decoratieve doeleinden. Stretch-weefselstructuren creëren eigentijdse ontwerpelementen die veel gebruikt worden in het bedrijfstheater en de evenementen productie.

lekkere stretch t-shirts voor mannen online

Persoonlijke service voor iedereen

T-shirts met stretch koop je online bij de webshop voor overhemden en T-shirts in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door naast 100% katoenen T-shirts ook T-shirts met stretch en andere hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in je stretch T-shirt.

Stretch T-shirts eenvoudig online

Alle T-shirts met stretch zijn te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie herenkleding voor mannen. De fijnste stretch T-shirts koop je online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

Post your comment

Overhemden.com