Materialen Truien

Materialen Truien Materialen Truien

Truien kunnen gemaakt zijn van een aantal verschillende materialen. Er zijn 100% katoenen truien, maar ook truien van een stretch stof. Materiaal of materiaaltype zijn benodigdheden waar een trui van gemaakt is. Allemaal benamingen voor materiaalsoorten. De definitie van materiaal is: “Een natuurlijke of kunstmatig geproduceerde stof, bestemd om verwerkt te worden tot bruikbare producten”. Elk soort materiaal heeft zo zijn eigen voordelen. De verschillende materiaaltypen zijn: Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 194

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 194

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Materialen Truien

Truien kunnen gemaakt zijn van een aantal verschillende materialen. Er zijn 100% katoenen truien, maar ook truien van een stretch stof. Materiaal of materiaaltype zijn benodigdheden waar een trui van gemaakt is. Allemaal benamingen voor materiaalsoorten. De definitie van materiaal is: “Een natuurlijke of kunstmatig geproduceerde stof, bestemd om verwerkt te worden tot bruikbare producten”. Elk soort materiaal heeft zo zijn eigen voordelen. De verschillende materiaaltypen zijn:

Wat is een materiaal?

Een materiaal is zoals eerder beschreven een natuurlijke of kunstmatig geproduceerde stof, bestemd om verwerkt te worden tot bruikbare producten. Denk bijvoorbeeld aan een auto. Het materiaal dat gebruikt moet worden voor een auto is bijvoorbeeld metaal, leer, of PVC. Materialen samen vormen een uiteindelijk product.

Materialen in de steentijd

Materialen die van oudsher al worden gebruikt zijn: hout, keien, katoen etc. Denk naar de tekenserie ‘The Flintstones’. Hier wordt humoristisch weergegeven hoe de mensen van toen gebruik maakte van de oudste materialen. Geleidelijk leerde de mens materialen uit de natuur verder te bewerken tot kleding, wapens en gebruiksvoorwerpen.

Materiaal truien: truien worden het meest gemaakt van het materiaal katoen of een mix daarvan

Enkele belangrijke technologieën van toen waren:

 • Het looien van dierenhuiden tot leer
 • Het bewerken van vlas tot linnen en schapenvachten tot wollen kleding
 • Metaalbewerking
 • Het bakken van klei tot aardewerk
 • Het gebruiken van leem voor muren

Trui van 100% katoen kopen? Kijk online!

Truien van 100% katoen

De naam zegt het al. Truien die gemaakt zijn van 100% katoen zijn alleen gemaakt van het materiaaltype katoen. Katoen neemt goed vocht op en is erg sterk. De voordelen van het materiaaltype katoen:

 • Truien van 100% katoen nemen veel vocht op.
 • Truien van 100% katoen zijn erg sterk.
 • Doordat de truien van 100% katoen erg sterk zijn, is de bestendigheid van de truien ook groot. De trui is bestand tegen alle soorten omstandigheden.

Gebreide trui, kijk eens online!

Truien met het materiaal-type wol

Het materiaal wol is een veelzijdige stof. Wol wordt in de kledingindustrie vaak gebreid. Denk maar eens aan de warme truien voor in de winter. Deze zijn bijna altijd van wol gemaakt.

 • Warm
 • Duurzaam
 • Voelen zacht aan

Wol is zoals eerder beschreven heel goed voor het vasthouden van warmte. Het enige waarbij je moet oppassen bij het dragen van een wollen trui is het pillen van de stof. Dit houdt in dat de trui losse stukjes stof loslaat. Dit kan je voorkomen door je wollen trui te wassen in niet te heet water en met zo min mogelijk centrifuge.

Materialen: welk materiaal kies jij?

Persoonlijke service voor stijlvolle mannen

Truien met alle verschillende soorten materiaal online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen kleding van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden en hebben een ruime keuze in de verschillende soorten materialen waarvan truien zijn gemaakt. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in je trui van het favoriete materiaal.

Truien met de meest voorkomende materialen eenvoudig online kopen

Alle verschillende soorten truien zijn te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie herenkleding voor mannen. De mooiste truien van katoen, een mix van katoen en wol koop je online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

Bekijk de volgende Materialen Truien pagina's online

Post your comment

Overhemden.com