Vesten

Vesten Vesten

Een vest is een trui, maar dan aan de voorkant open doormiddel van een rits of knoopjes. Het is een perfect kledingstuk voor wisselvallig weer. Je kan het vest namelijk zelf open of dicht dragen (dit ligt helemaal aan de gelegenheid). Ook is het vest ideaal voor over een overhemd als het te koud is. Als het zonnetje gaat schijnen hoef je het vest niet helemaal uit te doen, maar dan draag je hem gewoon open! Een vest is dus een multifunctioneel kledingstuk dat zowel lange als korte mouwen kan hebben. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Vesten

Een vest is een trui, maar dan aan de voorkant open doormiddel van een rits of knoopjes. Het is een perfect kledingstuk voor wisselvallig weer. Je kan het vest namelijk zelf open of dicht dragen (dit ligt helemaal aan de gelegenheid). Ook is het vest ideaal voor over een overhemd als het te koud is. Als het zonnetje gaat schijnen hoef je het vest niet helemaal uit te doen, maar dan draag je hem gewoon open! Een vest is dus een multifunctioneel kledingstuk dat zowel lange als korte mouwen kan hebben.

Vesten: ideaal voor wisselvallige temperaturen en voor over een overhemd!

Wat is een vest?

Een vest is een kledingstuk met een rits of knoopsluiting. Het vest lijkt op een trui, maar dan kan het vest gesloten worden doormiddel van een rits of knoopjes. Een trui wordt over het hoofd aangetrokken en heeft geen sluiting. In de categorie "vesten" kun je kiezen tussen een knoop of ritssluiting. De knoopsluiting wordt vaker gekozen voor over een overhemd. Dit komt omdat je bij een knoopsluiting makkelijker kan bepalen hoe ver je het vest open wilt dragen. Een ritssluiting wordt vaker open gedragen in combinatie met een fijn T-shirt.

Vest met ritssluiting kopen? Kijk online!

Capuchon vest

Een vest heeft bijna altijd een capuchon. Er bestaan wel vesten zonder capuchon, maar deze worden vooral gebruikt voor tijdens het sporten. Het is natuurlijk niet fijn als er tijdens het hardlopen een capuchon aan je kraag hangt.

Materiaal vesten

Vesten kunnen van allerlei materialen gemaakt zijn. De meest voorkomende vesten zijn van 100% katoen. Dit komt omdat een vest vaak los gedragen wordt en er dus ook geen vorm van stretch nodig is. Vesten bestaan ook in een combinatie van katoen/elastaan. Hierdoor rekt het vest (dicht gedragen) lekker mee met het lichaam en is deze ideaal voor het sporten! Ook worden vesten veel gemaakt van wol. Denk bijvoorbeeld maar eens aan vesten met een knoopsluiting, die vaak over een overhemd worden gedragen. Wol heeft ook de eigenschap dat het lekker meerekt en is dus ideaal voor over een overhemd.

Geschiedenis van het vest

Een stukje geschiedenis van het vest: Het begint allemaal met de trui, die weinig gedragen wordt tot de 19e eeuw. Pas later ontdekken mannen dat sporten een goed tijdverdrijf is en gaan ze truien dragen. Het kledingstuk krijgt dan de naam "sweater" (letterlijk voor het opvangen van zweet, sweat). De trui is begonnen met een ronde hals en pas later komt de V-hals en het vest. Het vest is afgeleid van het gilet, wat al veel langer gedragen wordt door de rijken. Ook ontstaat het begrip pull-over, omdat je de trui vrijwel altijd ergens overheen draagt. Tegenwoordig kun je het vest in allerlei verschillende situaties dragen: over een overhemd of lekker casual.

Op zoek naar vesten? Kijk hier!

Vesten kopen

Vesten koop je bij een goede heren winkel of online. De vesten met ritssluiting online zijn bijna altijd van katoen gemaakt. Daarnaast kunnen vesten vaak ook gebreid zijn. Denk aan de dunne gebreide vesten die veel mensen over het overhemd dragen. De meesten heren hebben vaak meerdere vesten om zo iets te kiezen te hebben.

Heren vesten online

Vesten koop je online bij de webshop voor overhemden en vesten in Nederland en België. Een volledige collectie herenkleding voor mannen online. De mooiste vesten en kleding koop je online met gemak en eenvoud (vesten op het internet). Persoonlijke service en 100% kwaliteit in een webwinkel online. Ons team staat klaar om een passend overhemd, vest of andere herenkleding voor je te vinden. Kom gerust eens langs in onze winkel of bel ons voor advies, wij helpen je graag persoonlijk.

Post your comment

Overhemden.com