Fynch-Hatton

Fynch-Hatton Fynch-Hatton

Fynch-Hatton overhemden online. Fynch-Hatton is een freestyle shirt merk gebaseerd op Afrikaanse invloeden. Fynch-Hatton Shirts worden gekarakteriseerd door hoge kwaliteit, superieur vakmanschap en een eigen karakter. Het merk bestaat sinds 1984 en is opgezet door Roger Brandts en zijn liefde voor vrijheid en Afrika. "I left my heart in Africa". De shirts van Fynch-Hatton worden gesneden van de beste stoffen van 100% premium katoen. De vrolijke en levendige kleuren, het vakmanschap en de details die Fynch Hatton gebruikt zorgen dat elk overhemd uniek is en een eigen karakter uitstraalt. De "Fynch-Hatton overhemden" onderscheiden zich door unieke details. Bijzondere samenstellingen in kleur, prachtige dessins en unieke contrasten die worden gebruikt voor de Fynch Hatton Shirts. Fynch Hatton heeft 2 pasvormen: een wat ruimere Casual Fit (Regular Fit) en een getailleerde Modern Fit (Slightly Fitted). Geïnspireerd door al het mooie van de Afrikaanse natuur. Bekijk alle Fynch-Hatton Overhemden. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Fynch-Hatton

Fynch-Hatton overhemden online. Fynch-Hatton is een freestyle shirt merk gebaseerd op Afrikaanse invloeden. Fynch-Hatton Shirts worden gekarakteriseerd door hoge kwaliteit, superieur vakmanschap en een eigen karakter. Het merk bestaat sinds 1984 en is opgezet door Roger Brandts en zijn liefde voor vrijheid en Afrika. "I left my heart in Africa". De shirts van Fynch-Hatton worden gesneden van de beste stoffen van 100% premium katoen. De vrolijke en levendige kleuren, het vakmanschap en de details die Fynch Hatton gebruikt zorgen dat elk overhemd uniek is en een eigen karakter uitstraalt. De "Fynch-Hatton overhemden" onderscheiden zich door unieke details. Bijzondere samenstellingen in kleur, prachtige dessins en unieke contrasten die worden gebruikt voor de Fynch Hatton Shirts. Fynch Hatton heeft 2 pasvormen: een wat ruimere Casual Fit (Regular Fit) en een getailleerde Modern Fit (Slightly Fitted). Geïnspireerd door al het mooie van de Afrikaanse natuur. Bekijk alle Fynch-Hatton Overhemden.

Fynch Hatton - I left my heart in Africa

Fynch-Hatton overhemden

Het Duitse merk Fynch-Hatton haalt de inspiratie voor zijn kledingstukken uit het uitgestreken en diverse Afrikaanse continent. Alle kleuren, patronen en vormen die te zien zijn, zijn geïnspireerd op de savanne en het leven daar. De overhemden van Fynch-Hatton zijn verkrijgbaar in twee pasvormen, Fynch-Hatton Casual Fit en Fynch-Hatton Modern Fit. Met een Modern Fit overhemd kies je voor een getailleerd model en met casual fit voor een wat rechter model. De Modern Fit overhemden van Fynch-Hatton zijn iets strakker gesneden om het lichaam - de borst is hierbij wat omvangrijker dan de taille. Bij een Casual Fit overhemd is er wat meer ruimte om de taille-streek (buik) voor de wat meer gevormde heren. Zo biedt Fynch-Hatton voor iedere bouw een magnifiek overhemd.

Fynch Hatton Shirting - African Shirts

De nadruk bij de productie van de overhemden ligt op kwaliteit, duurzaamheid, fair trade en bovenal vakmanschap. Bij Fynch-Hatton wordt er altijd gezocht naar de meest duurzame manier om de beste kwaliteit te verkrijgen en deze kwaliteit lang te behouden.

Fynch-Hatton overhemden: made for every man, but not for everyone

Roger Brandts

Fynch-Hatton is in 1998 opgericht door Roger Brandts, maar het begon allemaal al in 1984. De familie Brandts heeft al generaties lang een connectie met de textielindustrie. In 1945 richtte zijn grootvader namelijk het bedrijf Wilhelm Brandts Tuchfabrik GmbH op. Roger Brandts volgde zelf een studie in textiel technologie en voor deze studie liep hij 6 maanden stage in Zuid Afrika om daar de textielindustrie en de gebruikte technologie te aanschouwen. Als we terug gaan naar de jaren 1800 handelde de familie Brandts al in stoffen met Engeland. Textiel en het produceren van kleding zit Brandts dus in het bloed.

It All Started With “Out of Africa” - Fynch Hatton

Voor Roger Brandts begon het allemaal na een bezoekje aan Afrika. Tijdens zijn verblijf in Kaapstad verscheen de film “Out of Africa” in de bioscopen. Roger Brandts raakte gefascineerd door het personage Denys Finch Hatton en ook door Afrika zelf. Hij wilde een merk creëren dat het Afrikaanse continent samenvat: de zon, de kleuren, de dieren, de natuur en de vrolijke bevolking met hun traditionele kleding, maar ook een merk dat staat voor vrijheid, avontuur en individualiteit. Zo is het idee voor Fynch-Hatton ontstaan en uiteindelijk in 1998 een realiteit geworden.

Fynch Hatton Overhemden

Denys Finch-Hatton

De inspiratie voor de naam, en voor een groot deel het gedachtegoed achter Fynch-Hatton is de Engelse aristocraat Denys Finch Hatton. Als 2e zoon van Henry Finch Hatton, 13e graaf van Winchilsea, genoot Denys zijn opleiding aan de prestigieuze scholen Eton en Brasenose college te Oxford. In 1910 kocht hij met geld uit een erfenis een stuk land in Brits-Oost-Afrika (het hedendaagse Kenia). In Afrika besteedde hij veel tijd aan jagen en het leiden van safari’s voor rijke cliënten. Ook was hij hobbypiloot, een gedurfde onderneming in dit vroege stadium van de luchtvaart. De film “Out Of Africa” is deels gebaseerd op de relatie die Denys Finch Hatton had met de Deense aristocrate Karen Blixen. Helaas kwam er vroegtijdig een einde aan het avontuur op 14 mei 1935; het vliegtuig waarin Denys Finch Hatton zat stortte toen vlak na het opstijgen neer en Denys Finch Hatton overleed ter plekke. Het leven van deze avonturier is de inspiratie achter de naam van het huidige merk Fynch-Hatton.

Productie van Fynch-Hatton overhemden

Bij Fynch-Hatton draait alles om kwaliteit en uniciteit, hiermee kan iedere man genieten van een overhemd dat hij mooi vindt. Daarnaast kan hij er ook nog eens lang van genieten aangezien ze bij Fynch-Hatton veel geven om kwaliteit. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de kwaliteit nog meer te verbeteren en deze kwaliteit ook nog eens te waarborgen. De oprichter van Fynch-Hatton, Roger Brandts, heeft veel ervaring met stoffen aangezien zijn familie al langer in de textielindustrie zit. In 1870 kocht en bracht een voorvader van Brandts de eerste mechanische weefgetouwen vanuit Engeland naar Europa. Daarna startte zijn opa een textielfabriek en toen is hij Fynch-Hatton begonnen.

Mode Beurs Berlijn Fynch hatton

Fynch-Hatton Shirts

Het merk Fynch-Hatton is een merk in de volle breedte. Internationaal kent men de "Fynch-Hatton Shirts", "Fynch-Hatton Jackets" en "Fynch-Hatton Sweaters" - echte kernproducten van dit internationale merk. Fynch-Hatton Shirts kenmerken zich door het gebruik van de vele kleuren en mooie basisontwerpen. Fynch-Hatton Shirts hebben een eigen identiteit en de ware liefhebber wil niets anders meer.

Internationaal

Fynch-Hatton is in steeds meer werelddelen te vinden en is hiermee een echt internationaal merk. Zo werkt men aan het "Fynch-Hatton goes to China and America" en is het merk nu ook bekend in Scandinavië. Men vraagt zich af en toe ook af: "What would Denys Finch Hatton have done?"

De Marula boom: Fynch-Hatton Logo

Het logo van Fynch-Hatton is het silhouette van de Marula boom. Deze boom is te vinden in het zuiden van het Afrikaanse continent. Een andere naam voor de Marula is “de koning van de afrikaanse bomen”. Niet alleen omdat de boom wel tot 20 meter hoog kan groeien, maar ook omdat de boom al duizenden jaren door de inheemse bewoners gebruikt wordt als bron van voeding en medicijnen. Geen enkele boom is zo iconisch voor het Afrikaanse continent en dus een logische keuze voor het logo van Fynch-Hatton.

Fynch-Hatton kenmerken

Fynch-Hatton is een zeer uniek merk vanwege de kleuren en het oog voor detail. Dit maakt de prachtige overhemden zeer herkenbaar. Fynch-Hatton overhemden kenmerken zich door gedurfde kleuren gemengd met kleine details waardoor je een uniek overhemd krijgt - mét geweldige kwaliteit, aangezien een groot deel met de hand is gemaakt. Bij Fynch-Hatton overhemden blijft u nieuwe details ontdekken. Mooie voorbeelden zijn de knopen op de overhemden die de naam van het merk bevatten en de mooie printjes aan de binnenkant van het overhemd. De kleuren van Fynch-Hatton zijn gebaseerd op de kleuren van Afrika, kleuren afkomstig van de natuur en van de stammen met hun traditionele kledij.

FH FynchHatton Overhemden met Afrikaanse invloeden voor de moderne man

Persoonlijke Service - Fynch-Hatton

De kleding van Fynch Hatton koop je online bij dé webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen kleding van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in je overhemd.

Fynch-Hatton Online Kopen

Alle Fynch-Hatton shirts zijn te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie herenkleding. De mooiste Fynch-Hatton shirts en kleding koopt u online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

Post your comment

Overhemden.com