Kent Boord Overhemden

Kent Boord Overhemden Kent Boord Overhemden

De kent boord is een klassieke boord variant van een overhemd. Deze klassieke kraag variant heeft zijn naam verkregen als afgeleide van de hertog van Kent. De klassieke Kent staat voor een klassieke look. De kent boord kenmerkt zich door een korte of halflange rechte punt (afgeleide van straight point). Deze boord variant wordt veel gezien bij traditionele (zakelijke) outfits. Wij hebben een selectie gemaakt van de beste shirts met "Kent boord". Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 700

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 700

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Kent Boord Overhemden

De kent boord is een klassieke boord variant van een overhemd. Deze klassieke kraag variant heeft zijn naam verkregen als afgeleide van de hertog van Kent. De klassieke Kent staat voor een klassieke look. De kent boord kenmerkt zich door een korte of halflange rechte punt (afgeleide van straight point). Deze boord variant wordt veel gezien bij traditionele (zakelijke) outfits. Wij hebben een selectie gemaakt van de beste shirts met "Kent boord".

Wat is een kent kraag?

Een kent kraag is de standaard variant overhemd boord. De boord is erg populair bij merken zoals Seidensticker en Jacques Britt. De kraag loopt redelijk strak naar beneden. En wordt gekenmerkt door een V-vorm aan beide kanten. De kent-boord past bij de klassieke look, denk aan George Clooney of James Bond. Een stropdas past goed bij de kent kraag.

Kent overhemden online kopen

Geschiedenis van de kent boord

Dit boordtype heeft zijn naam: “Kent” gekregen door de Hertog van Kent. Het is het kenmerk van de Engelse stijl geworden. De klassieke overhemd boord. Dit type nekkraag is tijdloos. Toch is de Kent kraag wel eens controversieel geweest. In de jaren ‘20 begonnen mannen een ware rebellie tegen het gebruik van dit type boord. Het werd als te stijf gezien. Toch is de puntigheid van dit type klassiek overhemd boord nooit echt uit de mode geraakt.

Kent boord en English Spread


De Kent boord wordt ook weleens aangeduid als een "English Spread" boord. De "English Spread" boord is minder weggesneden dan de Windor spread en daarmee formeler of klassieker van aard. De Kent boord zijn origine ook in de 'London's German Street custom shirtmakers', oftewel Duitse shirt ateliers in de straten van London. Prince Charles is een bekende drager van dit type boord.

Waar draag je een kent boord bij?

Een kent boord of klassieke overhemdboord is te dragen bij alle gelegenheden. Het wordt vaak geassocieerd met formele, zakelijke gelegenheden. Dit komt omdat de kent-boord goed te combineren is met een das. Ook voor informele, casual gelegenheden is de kent nekkraag een juiste en veilige keuze. De kent boord is overal bij te dragen.

Overhemden met Kent kraag

De beste merken en de beste overhemden

Wij hebben voor jou de beste merken geselecteerd en van die beste merken ook weer de beste overhemden. Alleen het beste is goed genoeg. Dus ook de beste kent kraag overhemden. Het resultaat is een verzameling van merken en overhemden die één ding gemeen hebben: het zijn de beste en meest populaire overhemden van dit moment. In dit geval met een Kent boord.

Persoonlijke service voor mannen die houden van overhemden

De beste overhemden met kent boord koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen overhemden van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in je overhemd.

De beste kent boord overhemden eenvoudig online kopen

Alle overhemden zijn te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie overhemden voor heren. De mooiste overhemden koopt u online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

Post your comment

Overhemden.com