Tiger of Sweden

Tiger of Sweden Tiger of Sweden

Tiger of Sweden bestaat al meer dan honderd jaar. Het merk "Tiger of Sweden" begon al in 1903 met het idee om traditionele werkkleding te veranderen. In plaats van zelf stijlen en modellen te ontwerpen en te produceren zijn heeft men de klanten erbij betrokken. Zo innoveerde Tiger of Sweden zich in de jaren '90 door een moderne draai te geven aan klassieke items. "Tiger of Sweden overhemden" zijn klassiek, stijlvol met een moderne twist. De lijnen die Tiger of Sweden aanbiedt zijn: Silver Label en Black Label. De producten uit de "Silver Label" zijn het meest modieus en exclusief. De "Black Label" collectie is vormgegeven voor de slankere modebewuste man. Tiger of Sweden biedt een ruime keuze aan business overhemden. Bekijk alle Tiger of Sweden overhemden online. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Tiger of Sweden

Tiger of Sweden bestaat al meer dan honderd jaar. Het merk "Tiger of Sweden" begon al in 1903 met het idee om traditionele werkkleding te veranderen. In plaats van zelf stijlen en modellen te ontwerpen en te produceren zijn heeft men de klanten erbij betrokken. Zo innoveerde Tiger of Sweden zich in de jaren '90 door een moderne draai te geven aan klassieke items. "Tiger of Sweden overhemden" zijn klassiek, stijlvol met een moderne twist. De lijnen die Tiger of Sweden aanbiedt zijn: Silver Label en Black Label. De producten uit de "Silver Label" zijn het meest modieus en exclusief. De "Black Label" collectie is vormgegeven voor de slankere modebewuste man. Tiger of Sweden biedt een ruime keuze aan business overhemden. Bekijk alle Tiger of Sweden overhemden online.

Tiger of Sweden Overhemden: Moderne herenshirts uit Uddevalla Zweden

Start van het merk Tiger of Sweden

Het bijzondere kledingbedrijf uit Zweden (Tiger of Sweden) is opgericht in 1903. Het merk is opgericht in de Zweedse stad Uddevalla door de kleermakers Markus Schwarzman en Hjalmar Nordström. Begin 20e eeuw kwamen deze twee heren op het idee om het maken van kleren een andere aanpak te geven. In plaats van klanten af te wachten gingen zij naar de klant zelf toe. Op deze manier was het mogelijk om klanten sneller en beter te bedienen. Aanvankelijk hield het bedrijf zich voornamelijk bezig met het ontwerpen van maatpakken voor de moderne man.

Tiger of Sweden herenoverhemden voor de moderne man op zoek naar de tijger

Tiger of Sweden is één van de bedrijven die confectiepakken populair heeft gemaakt, met als doel de klant sneller te bedienen. Het succes van "Tiger" was zo groot dat ze binnen vijf jaar, al drie keer naar grotere faciliteiten hebben moeten verhuizen. Zo bleef het bedrijf zich door de jaren heen ontwikkelen tot een sterk merk en het huidige Tiger of Sweden. Tegenwoordig zijn de Tiger of Sweden overhemden erg populair vanwege het sterke karakter en de verfijne stoffen.

Tiger of Sweden: A different cut

Zweedse textiel crisis

Begin jaren '60 zijn veel kledingmerken in Zweden, waaronder ook Tiger of Sweden getroffen door de zogenaamde "Zweedse textiel crisis". Traditionele bedrijven konden niet meegaan met de internationalisering en sterk veranderende mode smaak. Dit heeft grote problemen veroorzaakt voor de textiel industrie. Het bedrijf Tiger of Sweden wordt verkocht aan de overheid en de nieuwe eigenaar verbiedt ze om in hun thuisland producten te verkopen. Dit was het moment voor Tiger of Sweden om te gaan internationaliseren en de Tiger of Sweden overhemden internationaal aan te gaan bieden. Na het openen van kantoren in Zweden vond het merk snel succes bij de Britse MOD scene. MOD is een subcultuur met modieuze elemten zoals maatpakken, maar ook muziek zoals soul, SKA en R&B en het rijiden op scooters zoals Lambretta of Vespa. Al snel breidt Tiger of Sweden zich uit in zowel Amerika als Canada. Dit een mooi voorbeeld van hoe een crisis weer nieuwe kansen kan bieden.

Tiger of Sweden Overhemden

Overhemden van Tiger of Sweden kenmerken zich door een hoogontwikkelde kwaliteit en het oog van de designer. De vaker wat minimalistisch (Scandinavische) elementen komen terug in alle ontwerpen van Tiger of Sweden overhemden. Een echte Tiger of Sweden liefhebber weet dit te waarderen en kiest voor stijl en weet zijn "Tiger Overhemden" wel te waarderen.

Tiger of Sweden banner

Tiger of Sweden in Nederland en Belgie

Overhemden van Tiger of Sweden zijn al jaren te vinden in Nederland en Belgie."Tiger of Sweden in Nederland" vind je in de meer ontwikkelde herenwinkels en "Tiger of Sweden in Belgie" vind je in de specialistische herenmodezaak of boetiekjes.

Tiger of Sweden en modernisten

Modernisten of afgekort "mods" zijn geobsedeerd door mode en stijl. Het zijn mensen uit de generatie die hun inkomen niet af moest staan om bij te dragen aan het huishouden door de groeiende rijkdom en economie. De subcultuur bereikte in de jaren '60 zijn hoogtepunt, in de tijd dat ook Tiger of Sweden internationale bekendheid heeft gekregen. Modernisten hebben voldoende middelen om luxere aankopen te doen. De perfecte pakken en overhemden van Tiger of Sweden vonden in deze subgroep gretig aftrek. Tiger of Sweden overhemden winnen ruim aan populariteit.

Tiger of Sweden herenkleding, truien en overhemden voor heren

De tijger uit Zweden

Een tijger is een roofdier dat je niet snel ziet in zweden, buiten de dierentuin om dan. Oorspronkelijk heette het bedrijf niet Tiger of Sweden, maar Schwarzmann & Nordström. Eén van de eerste modellen pakken, had de naam "Tiger". De populariteit van dit model was belangrijk voor de naamsverandering. De heer Schwarzman hing een bord op met het opschrift Tigerkläder ofwel tijger kleren. Het bedrijf heette een tijd lang nog gewoon Schwarzmann& Nordström maar de naam Tiger werd vaker genoemd dan de eigenlijke naam. Uiteindelijk is er gekozen voor een naamsverandering: Tiger of Sweden.

Unieke pasvormen: Relaxed Fit en Body Fit

De overhemden van Tiger of Sweden komen veelal in de standaard pasvormen extra slim fit, slim fit en regular fit. Maar naast deze pasvormen heeft het merk ook twee unieke pasvormen geïntroduceerd: de relaxed fit en boxy fit. De relaxed fit is net iets wijder en losser dan een normale regular fit en de boxy fit is, zoals de naam al doet vermoeden, bijna vierkant. De pasvorm past perfect in de de Scandinavische minimalistische stijl met zijn rechte lijnen.

Pure innovatie: het Coby model

Tiger of Sweden laat in hun ontwerpen zien dat ze niet bang zijn een risico te nemen. Zo heeft Tiger of Sweden een zeer uniek shirt ontwikkelt, namelijk het Coby overhemd. Dit is een overhemd dat alleen tot op het midden van de borst knopen heeft en daaronder dicht is. Het overhemd komt tot net boven de knieën. Dit overhemd is deels gebaseerd op de traditionele kosovorotka: een van origine traditioneel Russisch hemd dat via Finland over is gewaaid naar Scandinavië. Een unieke look met zijn oorsprong in traditie en geschiedenis net als Tiger of Sweden zelf.

Tiger of Sweden logo

Persoonlijke service voor mannen met stijl

De kleding van Tiger of Sweden koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen kleding van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat voorop. En wij willen dat jij je goed voelt in een overhemd. Het resultaat is een verzameling van merken die één ding gemeen hebben: het zijn de beste en meest populaire overhemden van dit moment.

Tiger of Sweden Online kopen

De hemden van Tiger of Sweden koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Een volledige collectie herenkleding voor mannen. De mooiste Tiger of Sweden shirts en kleding koopt u online met gemak en eenvoud (Tiger of Sweden op het Internet). Persoonlijke service en 100% kwaliteit in een webwinkel online. Ons team staat klaar om een passend overhemd, shirt of andere herenkleding voor u te vinden. Kom gerust eens langs in onze winkel of bel ons voor advies, wij helpen je graag persoonlijk.

Post your comment

Overhemden.com