Two-Ply Overhemden

Two-Ply Overhemden Two-Ply Overhemden

Two-Ply Overhemden: Two ply is een manier om katoen te weven. Two Ply overhemden voelen voller aan, schijnen minder door en zijn vaker ook wat meer kreukelvrij. One-ply houdt in dat de enkele ruwe katoenen draad direct na het spannen gebruikt wordt om een stof van te weven. Als de katoenen draad versterkt moet worden kan er ook een two-ply draad ontstaan. Dit doen ze door de 2 draden tegen elkaar in te weven tot 1 draad (twee enkele draden samen). Vervolgens wordt het geweven tot een katoenen doek dat we Two-Ply noemen. Het fijne aan two-ply garens is dat het ‘pillen’ tegen gaat (bolletjes op het shirt). Two-Ply wordt ook wel Doppio Rittorto genoemd in het Italiaans en Getwijnd in het (oud) Nederlands. Two-Ply overhemden zijn voller van gevoel (de stof is stevig) en voetl daarom lekker om je lichaam. Bekijk alle "Two-Ply overhemden" online. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 438

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 438

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Two-Ply Overhemden

Two-Ply Overhemden: Two ply is een manier om katoen te weven. Two Ply overhemden voelen voller aan, schijnen minder door en zijn vaker ook wat meer kreukelvrij. One-ply houdt in dat de enkele ruwe katoenen draad direct na het spannen gebruikt wordt om een stof van te weven. Als de katoenen draad versterkt moet worden kan er ook een two-ply draad ontstaan. Dit doen ze door de 2 draden tegen elkaar in te weven tot 1 draad (twee enkele draden samen). Vervolgens wordt het geweven tot een katoenen doek dat we Two-Ply noemen. Het fijne aan two-ply garens is dat het ‘pillen’ tegen gaat (bolletjes op het shirt). Two-Ply wordt ook wel Doppio Rittorto genoemd in het Italiaans en Getwijnd in het (oud) Nederlands. Two-Ply overhemden zijn voller van gevoel (de stof is stevig) en voetl daarom lekker om je lichaam. Bekijk alle "Two-Ply overhemden" online.

Two-Ply: dubbel draadse katoen weving (getwijnd).

Hoe geweven: Two-Ply

Naast het standaard dubbel twijnen (Two-Ply) kan een two-ply stof ook zowel in de lengte geweven zijn of ook in de breedte. Pas als het ook in de breedte geweven is kan het gebruikt worden als echte kwaliteitsnorm van katoen. De draden worden bij het weven haaks over elkaar gelegd en nu kan 1 draad of kunnen beide draden een Two-Ply draad zijn.

Doppio Rittorto en dubbel getwijnd

Doppio Rittorto = Dubbel Getwijnd = Two-Ply. Doppio Rittorto is het Italiaanse woord voor Two-Ply en wordt steeds vaker gebruikt door de Italiaanse merken. De voordelen van Two ply zijn als volgt. Zo kent het merk Cavallaro Napoli een heuse Doppio Ritorto lijn van Cavallaro.

 • Two Ply wevingen zijn over het algemeen steviger (of wel voller)
 • Two Ply overhemden kreukelen minder snel
 • Shirts van Two Ply schijnen minder door
 • De stof heeft minder last van pillen

2Ply - Kreukelvrij

Bij deels kreukvrije of “kreukel resistent” overhemden (easy iron) worden soms chemicaliën gebruikt. Vaker wordt een oplossing gezocht in de manier van weven van de stof. Stoffen kunnen worden geweven met een enkele draad: dit wordt 1ply genoemd en is doorgaans niet zo kreukvrij. Bij de two-ply (2ply) techniek worden twee draden eerst in elkaar gedraaid voordat de stof geweven wordt. Overhemden van een stof met 2 ply weving zijn sterker en doorgaans meer kreukvrij dan overhemden met 1 ply.

Two-Ply Stevig en Minder Doorzichtig

Two Ply wevingen en daarmee "two ply overhemden" zijn minder doorzichtig. Door de dichte weving en de het gebruik van 2x of 4x zoveel draadjes wordt het doek voller en daarmee minder doorzichtig. Een Two-ply overhemd is ook lastiger te kreukelen (alhoewel als het gekreukeld is dan is het ook goed gekreukeld). Two Ply liefhebbers zin overhemden dragen die houden van kwaliteit. De overhemden zijn doorgaans ook wat duurder - dit is ook wel logisch want de gebruikte draden en daarmee stoffen bevatten veel meer draden en zijn verfijnder.

Two-Ply overhemden: Stevig, Minder Doorzichtig en redelijk Kreukelvrij

Two-Ply overhemden & duurzaamheid katoen

Hoe duurzaam en kwalitatief het katoen is wordt op basis van 4 eigenschappen bepaald. Hieronder volgt een lijst met eigenschappen

 • Het aantal draden per inch
 • De balans tussen de inslaggaren en de kettinggaren
 • Het aantal garen per draad (ook wel lagen)
 • De dikte van de gesponnen garen

Het aantal draden per inch wil eigenlijk aangeven hoeveel draden er zijn gebruikt om een draad katoen te produceren. Het zegt zelf niks over de zachtheid of soepelheid van de stof maar wel over de dichtheid van de stof. De yarn nummers geven de fijnheid of de dikte van de garen zelf aan. Het nummer betekent hoe hoger het getal is des te dunner en fijner de garen zijn. De meeste grote merken gebruiken stoffen met een hoog yarn nummer. Het aantal garen per draad is ook van belang omdat dit de stevigheid van de stof bepaalt. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een wollen gebreide trui zie je dat duidelijk. Hier is het aantal garen per draad veel lager (losse stof).

Pillen: helpt Two-Ply?

Pillen (ook wel pluizen) houdt in dat je trui kleine stofjes los laat die vast blijven zitten. Je kan deze stofjes wegplukken met de hand, maar dat is nog best een klus. Hieronder een lijstje met tips om pillen van overhemden te voorkomen.

 • Was binnenstebuiten.
 • Volg het was- en droogprogramma dat aangegeven staat op het label.
 • Laat overhemden in de buitenlucht drogen.
 • Vouw het overhemd netjes op.

Two-ply online kopen

Het two-ply overhemd voor hem en haar koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en Belgie. Wij onderscheiden ons door alleen gebreide overhemden van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in een overhemd.

Post your comment

Overhemden.com