Pique poloshirts

Pique Pique

Pique poloshirts. Pique poloshirts zitten fantastisch. Poloshirts met de weving "Pique" zijn de laatste jaren enorm populair en moeten in iedere kledingkast liggen. De Pique weving wordt ook wel de 'marcella' weving genoemd. Het verwijst naar een weefstijl die normaal wordt gebruikt met katoenen garen. Poloshirts met een Pique weving zijn een genot voor je lichaam als je ze aantrekt. Lees meer...

Filters
Nieuw
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 124

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Filters
Nieuw
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 124

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Pique poloshirts

Pique poloshirts. Pique poloshirts zitten fantastisch. Poloshirts met de weving "Pique" zijn de laatste jaren enorm populair en moeten in iedere kledingkast liggen. De Pique weving wordt ook wel de 'marcella' weving genoemd. Het verwijst naar een weefstijl die normaal wordt gebruikt met katoenen garen. Poloshirts met een Pique weving zijn een genot voor je lichaam als je ze aantrekt.

Poloshirts met een Pique weving: een genot voor elk lichaam

De kenmerkende Pique stoffen

Pique-stoffen hebben een soort van dobby-constructie (open en subtiel patroon). Poloshirts met een Pique weving worden geweven in verschillende patronen zoals in een koord, een wafel, honingraat en birdseye. In vergelijking met andere wevingen heeft de Pique weving extra garens nodig om deze structuren te handhaven. Deze opvulgarens zijn verwerkt in de achterkant om textuur en diepte te geven aan het ontwerp van de stof. Sommige poloshirts met de Pique weving zijn gemaakt met behulp van de Jacquard-bevestiging op het weefgetouw.

pique poloshirts voor heren online

Pique weving VS Jersey weving

Poloshirts met een Pique- en Jersey weving lijken veel op elkaar. Beide poloshirts met deze weving zijn gebreid, maar er zijn wel degelijk verschillen:

 • De Pique poloshirts worden gemaakt aan de hand van open en geometrische ontwerpen.
 • De Pique wevingen kunnen zwaar geweven worden waardoor er een dikkere structuur ontstaat
 • De afgeleide van een Pique weving is een Twill weving.
 • Poloshirts met een Pique weving ademen meer waardoor het minder warm aanvoelt
 • De structuur van poloshirts met een Pique is grover.

Het ontstaan van de Pique weving

Pique-weven wordt in de late achttiende eeuw ontwikkeld door de katoenindustrie in Lancashire (streek in Engeland). Het werd oorspronkelijk gebruikt voor imitaties te maken van de geribbelde Provençaalse quilts (een quilt is een deken die gemaakt wordt van meerdere lagen textiel op elkaar genaaid. Iedereen kent wel de kenmerkende geruite Schotse quilt). Van 1780 tot 1900 was de Provençaals quilt een belangrijke industrie voor Lacashire. De term "marcella" is een van de variaties op het woord "Marseille".

Associaties met het woord 'Pique'

Pique is dus een weving, maar naast een weving is Pique ook een voetballer van FC Barcelona. Gerard Pique speelt als sinds 2008 voor Barcelona en is getrouwd met de Colombiaanse zangeres Shakira. Tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in 1986 kreeg de WK-mascotte de naam Pique. Pique draagt de kleuren van de Mexicaanse vlag. De mascotte zelf is een groene jalapeño peper. Op zijn hoofd draagt hij een sombrero. Daarnaast wordt er gerefereerd naar de Mexicaanse keuken waar de naam Pique afkomstig is van pikant. Als laatste wordt de naam Pique gebruikt bij het biljarten. Dit heet een verticale stoot.

poloshirts met de weving pique voor heren online

Persoonlijke service voor mannen met stijl

Poloshirts met een Pique weving koop je online bij de webshop voor poloshirts en overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen poloshirts van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in je nieuwe poloshirt met een Pique weving.

Pique poloshirts online kopen

Alle Pique polo's zijn te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie herenkleding voor mannen. De mooiste poloshirts en andere kleding koop je online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

Pique Poloshirts • Persoonlijke Service • Overhemden.com

Pique is online te vinden op overhemden.com in: Pique in Amsterdam, Pique in Rotterdam, Pique in Den Haag, Pique in Utrecht, Pique in Eindhoven, Pique in Tilburg, Pique in Groningen, Pique in Almere, Pique in Breda, Pique in Nijmegen, Pique in Apeldoorn, Pique in Haarlem, Pique in Enschede, Pique in Arnhem, Pique in Amersfoort, Pique in Zaanstad, Pique in Den Bosch, Pique in Haarlemmermeer, Pique in Zwolle, Pique in Zoetermeer, Pique in Leiden, Pique in Maastricht, Pique in Dordrecht, Pique in Ede, Pique in Alphen aan den Rijn, Pique in Leeuwarden, Pique in Alkmaar, Pique in Emmen, Pique in Westland, Pique in Delft, Pique in Venlo
Post your comment

Overhemden.com