Uitstekende beoordelingen
Persoonlijke service
Gratis verzenden NL&BE > 50€
14 dagen bedenktijd

Straight point

Straight point Straight point

De klassieke straight point boord wordt gezien als de standaard (of klassieke) boord van een overhemd. Bij dit type boord wijzen de punten van de kraag bijna recht naar beneden. De traditionele kraag wordt gezien als “the safe bet”. De klassieke boord wordt ook wel een ‘rechte boord’ of ‘straight point collar’ genoemd. Bijna alle overhemd merken hebben een ruime collectie met een standaard overhemd boord. Lees meer...

Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

40 per pagina

Onderdelen 1 tot 40 van totaal 716

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

40 per pagina

Onderdelen 1 tot 40 van totaal 716

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Straight point

De klassieke straight point boord wordt gezien als de standaard (of klassieke) boord van een overhemd. Bij dit type boord wijzen de punten van de kraag bijna recht naar beneden. De traditionele kraag wordt gezien als “the safe bet”. De klassieke boord wordt ook wel een ‘rechte boord’ of ‘straight point collar’ genoemd. Bijna alle overhemd merken hebben een ruime collectie met een standaard overhemd boord.

Wat is een straight point boord?
De klassieke straight point kraag wijst bijna recht naar beneden vanaf de nek gezien. De boord is één van de details die bij het dragen van dit type overhemd opvalt. Normaliter wijst de standaard nekkraag zo’n 7 centimeter naar beneden. Tegenwoordig zie je ook veel kortere boorden. Kraagpunten van 3-4 centimeter zijn geen uitzondering meer. De straight point boord kent een diepe (lange punt, origineel) en kortere variant (moderner).

Geschiedenis van de straight point boord
De klassieke boord bestaat eigenlijk sinds het ontstaan van het overhemd. Normaal is de kraag van een straight point zo’n 7 cm lang. Vanaf de jaren '20 bestaat een trend naar het veel korter maken van de nekkraag: zo’n 3 tot 4 centimeter. Ondanks het korter maken van de punt van de kraag is de klassieke boord nooit uit de mode geraakt. De normale nekkraag is onverslaanbaar in de mode. Het is tijdloos. En nooit een foute keuze. Daarnaast passen een hoop stropdas knoop varianten mooi tussen de boorden. De synoniemen voor een “classic collar” zijn bijvoorbeeld “narrow straight point” of “point collar”, of zoals we in Nederland vaak zeggen: “de klassieke boord”.

Straight point overhemden online kopen

Waar draag je een klassieke boord bij?
Een klassieke boord is altijd een veilige keuze. Deze overhemd boord variant is geschikt voor iedere gelegenheid. Bijna elke stropdas knoop is passend bij deze boord. Ook zonder stropdas is deze kraag bijzonder geschikt bij informele of casual gelegenheden. Als je niet precies weet welk overhemd boord je aan moet doen bij een gelegenheid, is de straight point boord altijd een juiste keuze.

De beste merken en de beste overhemden
Wij hebben voor jou de beste merken geselecteerd en van die beste merken ook weer de beste overhemden. Alleen het beste is goed genoeg. Dus ook de beste straight-point kraag overhemden. Het resultaat is een verzameling van merken en overhemden die één ding gemeen hebben: het zijn de beste en meest populaire overhemden van dit moment.

Klassieke boord voor een overhemd

Persoonlijke service voor mannen die houden van overhemden
De beste overhemden met standaard boord koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen overhemden van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in je overhemd.

De beste klassieke overhemden eenvoudig online kopen
Alle overhemden zijn te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie overhemden voor heren. De mooiste overhemden koopt u online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

Straight Point Overhemden • Persoonlijke Service • Overhemden.com

Straight point is online te vinden op overhemden.com in: Straight point in Amsterdam, Straight point in Rotterdam, Straight point in Den Haag, Straight point in Utrecht, Straight point in Eindhoven, Straight point in Tilburg, Straight point in Groningen, Straight point in Almere, Straight point in Breda, Straight point in Nijmegen, Straight point in Apeldoorn, Straight point in Haarlem, Straight point in Enschede, Straight point in Arnhem, Straight point in Amersfoort, Straight point in Zaanstad, Straight point in Den Bosch, Straight point in Haarlemmermeer, Straight point in Zwolle, Straight point in Zoetermeer, Straight point in Leiden, Straight point in Maastricht, Straight point in Dordrecht, Straight point in Ede, Straight point in Alphen aan den Rijn, Straight point in Leeuwarden, Straight point in Alkmaar, Straight point in Emmen, Straight point in Westland, Straight point in Delft, Straight point in Venlo
Wij maken gebruik van analytische en functionele cookies. Indien u op "OK" klikt gaat u akkoord met het plaatsen van additionele cookies om elders advertenties te tonen die aansluiten op uw gedrag. Indien u niets doet worden deze niet geplaatst. Lees hierover meer in de Privacy Policy.
OK
To checkout
Post your comment

Overhemden.com